Šta je novo?

Android navigacija i mape

Zavisi od navigacije, recimo nakon 3 dana waze je imao ucrtan moravski koridor i open street mape, dok recimo google maps nemaju.
Sve je individualno.

Kako je to moguce kad je Google vlasnik Waze-a..

EDIT: aha sad vidim jerichov odgovor.

Upravo tako kako ti je objasnio jer me je pretekao u odgovoru.

Posebno što na Google maps korisnici IZ Srbije više ne mogu da ucrtavaju i menjaju nazive ulica i slično.
Ranije smo to mogli da radimo, sada već godinama "nije dostupno za naše tržište".

Da, bilo je previše zloupotreba.
Šteta što nisam sačuvao neke skrinšotove, stvarno je bilo svačega ...

Google se baš i ne pretrže sa brzinom reakcije za primedbe na puteve. Svojevremeno je buijica odnela most negde pre Kladova i postojala je zaobilaznica. Međutim, Google Maps je vodio pravo preko "mosta". Kada sam to primetio, prijavio sam. Priložio sam i ss satelitskog snimka. Posle više od godinu dana je ispravljeno. Možda i ne mojom zaslugom :)

Koja se pokazala onda najbolja i najvise up-to-date app za Srbiju? Koristim i HERE ali mi se ne svidja kako mi pokazuje skretanja, nekako mi gledajuci u mapu ne deluje da treba da skrenem za 10 metara na primer, na njoj deluje kao da nije toliko blizu krivina, dok na Gmaps nekako mnogo tacnije to 'zumira' ili kako bi to vec nazvao i tacno znam na koje skretanje misli.. ne znam kako to najbolje da objasnim.

Hmm... teško jeto reći. Sve je stvar ukusa. Na svaku app se treb malo prilagoditi. Ja ne volim baš GMaps kad sam autom,ali ga koristim kada idem peške.
Evo samo da predložim nešto što valja probati, za sada mi se jako dopada (ma da podseća na neke korišćene pre...)
Mapy.cz postoji app za Android

Moja preporuka ide za TomTom NDS. Njegov koncept podrazumeva apdejte po izlasku (nedeljno, mesečno, kvartalno ...) Kada se pojavi promena i upiše na mapu, apdejt ide odmah ...
Ako želite jednostavniju aplikaciju, postoji TomTom AmiGO, i za Android i za iOS, samo što on funkcioniše isključivo uz onlajn pristup.

Zaboravih da pomenem, obe su apsolutno besplatne.

Moja preporuka ide za TomTom NDS. Njegov koncept podrazumeva apdejte po izlasku (nedeljno, mesečno, kvartalno ...) Kada se pojavi promena i upiše na mapu, apdejt ide odmah ...
Ako želite jednostavniju aplikaciju, postoji TomTom AmiGO, i za Android i za iOS, samo što on funkcioniše isključivo uz onlajn pristup.
Gde se beše skida ta NDS verzija ? Znam da si mi slao pre par meseci u PM link, ali vidim da je sada link nevažeći.

Nažalost, zippy je prestao sa radom.
Obnavljam linkove ovih dana, kako koji stigne na zahtev.

Dostupna je na plej prodavnici ali samo uz VPN i fake location :D Ono "latam" u nazivu je skraćeno od Južna (Latinska) Amerika
Stoga oficijelni apk ima podršku samo za "velike" svetske jezike, čak ne ni za sve njih. Rešeno uz veliko znaje i trud domaćih entuzijasta ... na specijalizovanim forumima.

Zar je bitno što je dostupno uz pomoć VPN-a u Brazilu, Argentini, Paragvaju i već gde? :D
Kome odgovara engleski TTS skine APK, instalira i nema potrebe za daljim "budženjima" :)

O svemu tome a i mnogo više, pisao sam više puta u ovoj temi.

Kome sa naših prostora odgovara engleski TTS? I nije to nikakvo budženje

Ma znam, sve već poznato godinama o kojim forumima je reč...
Meni odgovara engleski tts :)

Ima srpski glas, nema srpski tts

TomTom.png

To sam i ja hteo da napisem NDS imam na medji u kolima, dok na telefonu imam AmiGo verziju.
Dostupna je na plej prodavnici ali samo uz VPN i fake location :D Ono "latam" u nazivu je skraćeno od Južna (Latinska) Amerika
Stoga oficijelni apk ima podršku samo za "velike" svetske jezike, čak ne ni za sve njih. Rešeno uz veliko znaje i trud domaćih entuzijasta ... na specijalizovanim forumima.
A dal je moguce na ovom TomTomu ubaciti srpski TTS?

Kod oficijalne - ne.

Ako proizvođač to nije predvideo - ne može. Mora da ima odgovarajuću jezičku podršku i da postoji kompletan mehanizam.
Osim toga, ako bi hteo da koristiš eksterni endžin, koji se instalira kao i svaki drugi apk, opet aplikacija mora da podržava tu mogućnost i da ima jezičku podršku.

A ima li koja aplikacija za Android da ima native naš jezik, može i srpski a i hrvatski...

Ne baš native ali ih ima dosta - CoPilot, Sygic, ... E sad, koja je baš dobra, koja manje greši, itd ... to su druga pitanja :)

Na to sam i mislio. Zahvaljujem
Uživaj u Predragovom divnom glasu ... :D
Pre bih slušao Samantu. Trebalo bi čvornovatom motkom tući onoga ko ga je angažovao za spikera.

Poslednja izmena:
U TT Go su ubacili opciju za korišćenje TTS-a, vidi Alfanum glasove, ali ne mogu da se izaberu uz poruku "Ovaj glas nije kompatibilan sa trenutnim jezikom na uređaju". Prijavljeno je pre 2 meseca TT podršci, ali niti ima odgovora niti ispravke iako se izašle 2 nove verzije :(

Prilozi

• tt gO.jpg
    tt gO.jpg
    91.2 KB · Pregleda: 20
U TT Go su ubacili opciju za korišćenje TTS-a, vidi Alfanum glasove, ali ne mogu da se izaberu uz poruku "Ovaj glas nije kompatibilan sa trenutnim jezikom na uređaju". Prijavljeno je pre 2 meseca TT podršci, ali niti ima odgovora niti ispravke iako se izašle 2 nove verzije :(
Ne odgovaraju uopšte, godinama. Čak ni oficijalnim beta testerima. Inače je problem vrlo jednostavan za rešiti. (P.S. na nekim telefonima funkcioniše).
Sa druge strane, ono što urade, urade ekstra. Svaka čast njihovim programerima

Ne odgovaraju uopšte, godinama. Čak ni oficijalnim beta testerima. Inače je problem vrlo jednostavan za rešiti. (P.S. na nekim telefonima funkcioniše).
Sa druge strane, ono što urade, urade ekstra. Svaka čast njihovim programerima
I ja sam beta tester :(
U stvari nije da mi uopšte nisu odgovorili, pitali koja verzija Go-a, pa onda koji telefon itd itd i kada su me sve ispitali, napisali da je prosleđeno nadležnima i od tada se gubi svaki trag :)

jel se može nekako vratiti/ubaciti stari glas za engleski jezik u yandex mapama koji je bio do skoro. ovaj novi muški priča nekako zbrzano i smuljano, jedva ga skontam tako da sam morao na ruski da prebacim

Nazad
Vrh Dno