Šta je novo?

Android navigacija i mape

Ja bih, koristio Here ili TT AmiGo(nisam znao da je TT free) na AA, pa ako ti fali nešto od Sygic-a, platiš premium+.

PS
Postoji mogućnost instaliranja aplikacije na telefon kojom se "zaobilaze" Googlova ograničenja za AA, pa na displeju u kolima vidiš i koristiš skoro sve sa telefona.

Poslednja izmena:
Možda sam postavio neprecizno pitanje...
I ja imam "doživotni" Sygic. Pitam se da li vredi "godišnji" Premium+...
Kupio sam Sygic pre par godina, pre svega, zbog najave da će moći da se poveže sa AA. Naravno, tak kada je izašao Premium+, rečeno je da mora da se plati, i to godišnje!
Da podsetim, iz GMaps i Waze (logićno da rade), na AA rade i AmiGo i Here WeGo, bez ikakve doplate!
EDIT: Da budemo precizni, Sygic radi na AA, ali poprilično osakaćen, dok svi ostali programi imaju full verzije
Vredi.
Imam premium+ i radi kompletna aplikacija sa svim dodacima i naravno navigacija sa svim bitnim detaljima vezanim za vožnju (gustina saobraćaja, prestrojavanje, rutiranje, srpsko glasovno navođenje itd.)

I ja sam svojevremeno platio 10€ (bila je akcija - mada kod njih je uvek neka akcija) sa doživotnom licencom i ažuriranjem karata. kasnije su "doživetno" smanjili na 4 ažuriranja godišnje, pa onda kada je proradio AA uveli Premium+ sa godišnjom pretplatom. Imam osećaj da su, što bi se kod mene reklo, "alavi na pare". Ne sporim da je lepo urađeno, ali mi to ne vredi da im još i ekstra plaćam - godišnje. Tim pre što su me slagali oko perioda ažuriranja kada sam kupovao doživotnu licencu

U kolima, preko AA, koristim najviše HereWeGo, jer pokazuje i moju stvarnu brzinu (za razliku od brzinomera koji "po default-u" laže par kilometara u minus.Ponekad koristim Waze (sa glasom Zorana Modlija) kada očekujem gužvu u saobraćaju (npr. prolazak kroz Beograd). U inostranstvu HereWeGo offline, a Google maps offline kada sam prethodno našao neku adresu, pa dok imam WiFi sačuvam rutu (poslednji put kada sam išao u Grčkoj u ovašćeni servis a ovaj bio na "egzotičnoj lokaciji"). Mislim da sa AA rade i Petal maps (Huaweijeva alternativa GMapsu) i Magic maps.

... pokazuje i moju stvarnu brzinu (za razliku od brzinomera koji "po default-u" laže par kilometara u minus.
Navodno, po propisima brzinomeri ne smeju da pokazuje manju brzinu od stvarne, a dozvoljeno je do 10% veću. :unsure:
Zbog toga ih proizvođači obično šteluju da pokazuju oko 5% veću brzinu nego GPS, za svaki slučaj.

Inače, merenje brzine na GPSu je tačnije od merenja položaja jer se meri uzastopno na 1 sec pa se greške potiru...

I ja sam svojevremeno platio 10€ (bila je akcija - mada kod njih je uvek neka akcija) sa doživotnom licencom i ažuriranjem karata. kasnije su "doživetno" smanjili na 4 ažuriranja godišnje, pa onda kada je proradio AA uveli Premium+ sa godišnjom pretplatom. Imam osećaj da su, što bi se kod mene reklo, "alavi na pare". Ne sporim da je lepo urađeno, ali mi to ne vredi da im još i ekstra plaćam - godišnje. Tim pre što su me slagali oko perioda ažuriranja kada sam kupovao doživotnu licencu
Baš to, ja imam osećaj i da imaju promotere.
Isto imam kupljeni Sygic i ni u ludilu ne nameravam da im plaćam nešto opet.
Osim interfejsa ionako im ništa nije za pohvalu...

Ma realno, svako prema svojim potrebama. Stvarno je velika i dobra ponuda i mapa i navigacija, sitnice su te koje prevagnu.

PS Sygic sa jednom licencom može da se koristi na tri uređaja ali ako sva tri rade u isto vreme, samo onaj koji je prvi uključen može imati traffic online opciju.
Tako sam ja moj premium paket podelio sa bratom, kad sam već platio, treba iskoristiti.

Poslednja izmena:
Isprobao sam gmaps i here u offline modu i to ne radi kako treba. Gmaps je bukvalno zabagovao u sred petlje kroz Hrvatsku iako sam skinuo i sve okolne zemlje za oflajn.

Secam se da sam davno koristio iGo navigaciju na iOS-u i to je bilo nesto najbolje i najpreciznije sto sam imao.
Da li neko koristi to danas i kako se pokazalo?

Razmisljam da uzmem premium Sygic najvise zbog AA opcije koju ne daju za dzabe.

Zanima me da li je Sygic pouzdana i vredi li placanja? Da li dobro radi u offline modu? Ima li nekih poznatih problema?
Hvala unapred.

Probao AA i cela navigacija se zamrzne i ubaguje, na displeju kola jedva ucitava mapu da prikaze tako da sygic bataljujem.

Ima li neke dobre preporuke za navigaciju koja kompletno radi kako treba?

Jos jedno pitanje, da li nekome gmaps radi u night modu? Sta god da podesim na AA svetli kao blesavo i prikazuje uvek u day light rezimu.
Nemam srece nikako da nadjem jednu kompletnu navigaciju koja radi kako valja.

Sygic da bi radio AA kako treba mora da se instalira preko KingInstaller-a

Svaki TomTom radi odlično (GO, AmiGO, NDS...) za ono što je ogromnoj većini potrebno, ako već ne želi da se petlja sa iGO-om.

Pitam se zašto insistirate na bazi kućnih brojeva? Svi ste taksisti?
Gužve po gradu? Kad upadnete u njih nijedna navi vam ne pomaže ... Po prirodi stvari nemoguće je još uvek da ijedna bude realtime, pa ni google. Osim toga, ne koriste svi android telefone sa uključenom lokacijom niti svim aktivnim špijunskim servisima.

Rutiranje je po definiciji ubedljivo najbitnija osobina svake navigacije, pa vi pričajte šta hoćete.

Eh majku mu, ne moze nista normalno.
Moze li neka pomoc sta je kinginstaller i kako da instaliram sygic preko njega?

Instalirao sam kinginstaller sa xda, skinuo i sygic preko apkmirrora ali ga king nikako ne vidi :)
Strasno, nastavicu sa gmapama do daljnjeg.

Poslednja izmena:
Probao AA i cela navigacija se zamrzne i ubaguje, na displeju kola jedva ucitava mapu da prikaze tako da sygic bataljujem.

Ima li neke dobre preporuke za navigaciju koja kompletno radi kako treba?
Meni Sygic na AA radi normalno i ako nisam platio premium verziju pa nemam otključane sve opcije, a i Sygic i Gmaps menjaju temu automatski na AA na osnovu doba dana tj osvetljenosti.
Sve instalirano preko play storea

Ja sam bio aktivirao trial 7 dana premium i ne radi kako treba. Gmaps nikako ne menja night mode iako je sve lepo podeseno.
Uspeo sam da instaliram nekako sygic preko kinginstallera pa cu kasnije da probam pa javljam ima li napretka.

I opcijama aplikacije Android Auto na telefonu, proveri dal ti stoji dnevno/noćni režim za mape na automatski!

Podeseno je sve to kako treba ali iz nekog razloga ne radi na AA. Preko telefona uredno prikazuje nocni rezim.
Piratski sygic za sada radi preko kinga, radi AA kako treba ali zato frizuje na telefonu sve dok ga ne raskacim sa AA.
Krecem sad u voznju pa cu da isprobam kako sve radi i da li je bolje od gmapa.

Meni telefon kad je povezan sa AA ne dozvoljava da bilo šta radim u mapama već na ekranu multimedije.

Evo stigoh sa puta. Sygic radi bez greske, upaljen je bio offline mod. Mnogo lepse izgleda i radi od gmapsa i mnogo je prijatniji glas na srpskom. Gmaps me je u jednom delu puta konstantno usmeravao ka nekim zabitima dok sygic nije. Podesena je isto bila najbrza putanja i sve ostalo je bilo isto. Za sad nju koristim. Hvala puno na pomoci.

Ne dozvoljava ni meni AA da radim bilo sta ali je prikazivao minimiziranu mapu kad ga otkljucam i tu je frizovalo i zabadalo dok ga ne otkacim.

Samo jos jedno pitanje, kada koristite AA, da li telefon mora biti povezan uvek preko usb kabla i ne postoji mogucnost bezicnog povezivanja, ili je to samo kod mene?

Poslednja izmena:
Kod novijih modela (automobila) postoji bežično povezivanje. Kod starijih koji imaju povezivanje preko USB kabla nema nadogradnje (bar su tako meni u Auto Čačku rekli...)

Hmm nemam pojma, imam mazdu 3 2021 godiste, poslednji model koji je u prodaji. Za AA pise da iz bezbednosnih razloga mora preko kabla. Malo glupo ali mi je barem telefon uvek pun tako da nije neki problem :)
Ne treba mi telefon uopste dok vozim, i kad neko zove javljam se na volanu, nego eto bilo bi lakse da ne moram da mecem kabl svaki put kad sednem.

Probao, samo kabl. Mozda je do telefona, imam 9T pro sa android 11.

@encarta meni integrisani TomTom uvek prikazuje brzinu koju kamera snimi. Ali baš retko ga koristim, jer je offline.
Sad razmišljam, nakon poslednjeg update, kad sam dobio novi izgled interfejsa i 3D objekte, nisam probao da li je aplikacija postala online, kada joj pustim wifi internet.

@obris Ja ili sam smotan ili uopste nemam opciju za podesavanje ili pokretanje AA.
Moze li mala pomoc oko toga jer mi mozda nije ukljuceno wireless povezivanje.

Uspeo sam nekako da peonadjem ali izgleda da auto nema tu opciju povezivanja.

Prilozi

• Screenshot_2022-08-28-21-38-57-702_com.google.android.projection.gearhead.jpg
    Screenshot_2022-08-28-21-38-57-702_com.google.android.projection.gearhead.jpg
    55.1 KB · Pregleda: 21
Poslednja izmena:
Pa uključena je, Wireless Android Auto.

Jeste ali ne radi u autu. Probacu sutra ponovo, mada sam probao vise puta.

Ovde može da se proveri, koliko vidim, piše da podržava Bluetooth konekciju.

Nazad
Vrh Dno