Šta je novo?

Android navigacija i mape

Malko sam guglao i ukljucio developer settings pa stiklirao ovu opciju. Videcu sutra da li se nesto promenilo pa javljam.

Hvala ljudi jos jednom, relativno sam nov u ovome.

Prilozi

• Screenshot_2022-08-29-00-20-56-329_com.google.android.projection.gearhead.jpg
    Screenshot_2022-08-29-00-20-56-329_com.google.android.projection.gearhead.jpg
    49.8 KB · Pregleda: 122
Poslednja izmena:
AA radi preko kabela, uglavnom.
Najnovije verzije, i to sada uglavnom na skupljim paketima opreme sa boljim multimedijama po kolima mogu bežično, ali ja sam ukapirao da je to tada WiFi veza. BT se tada koristi tek toliko da se uređaji prepoznaju i inicijalno podese WiFi module da rade sa AA. BT nije dovoljan za potrebe AA.

I ja verujem da bezicno povezivanje radi samo sa autima koji imaju takvu opremu.
Htedoh ja svasta nesto od opreme, motora, pogona, ali dzaba, imao sam ogromne srece sto sam nasao ovu jednu mazdu u salonu i ne zalim se iskreno.
Isprobacu kasnije hoce li wireless cisto da znam radi li to ali i ovako za sada je super.

Da ne spamujem vise temu, samo da javim da kod mene nema opcije wireless konekcije. Nije neki problem kao sto rekoh, imam kratak kablic, bocnem telefon i gotovo, dalje sve radim iz kola.

Циганска прича са бежичним АА, већ десет година постоји миракаст са телефона на телевизор - чак су и јабучари добили бежично повезивање пре пет година на свим аутомобилима док и дан данас нова кола немају бежичан АА.
Мени је недавно стигао са индигогоа доглић за бежични АА и идаље га тестирам. Колико видех на нету најбољи се показао моторолин МА1 међутим никако да га избунарим, стално је распродат.
Додуше мислим да ни он неби могао да превазиђе проблем који ме тренутно највише смара, на тојоти постоје некакви профили власника који иду преко повезаног телефона на блутут а не преко кључа као на нормалним колима, тако да та конекција спречава бежични АА да се одмах покрене без било каквог додатног кликтања.

Kakva bre ciganska priča.
Novac, isključivi razlog svih "problema"

Gde je tacno greska? Ove trase postoje. Cisto me zanima posto ovakav bag nisam do sada video u GMaps.

Pogledajte prilog 353450
Ne možeš ući na autoput pre Osjeka.

Deonica do Belog Manastira bi tek krajem godine trebala biti puštena u saobraćaj.

EDIT: biće da je mene zbunilo to što je ta ruta što si označio, u u Gmaps markirana sa E73, a novi autoput ide paralelno s njim.

Poslednja izmena:
Ljudi, prilicno hitno mi je potrebna pomoc. Skinute offline mape u Goggle Maps aplikaciji za grad Boston, telefon pronadje lokaciju, ali strelica se ne pomera ni posle 600-700m hodanja. Da li je do telefona ili aplikacije, nisam pametan...
Koju aplikacuju jos probati, ali da ima offline mape pogodne za pesacenje po gradu?

Radi li lociranje u drugim aplikacijama, čudno je da ne radi.

Radi lociranje, ali ne reaguje na pomeranje.

Evo preko Magic Earth radi, ali malo baguje cim se prodje pored visokih zgrada i drveca. U svakom slucaju, bolje nego sa GM...

700m hodanja. Da li je do telefona ili aplikacije, nisam pametan...
Do tvog (ne)znanja
Prvo i najbitnije - koji uređaj.
Drugo - uključi fizički prijemnik, a isključi visoku preciznost lociranja ()koja obuhvata A-GPS: 4G signal, wi-fi)
Pa onda ide sve ostalo... Možda je i mob mada čisto sumnjam.

Huawei Honor 7 Lite.
Iskljucena je visoka preciznost... Ako se prikacim na wifi, skoro istog momenta odredi lokaciju i sve radi kako treba.

Nađi neki softvercic za proveru rada gps modula. Ono, da prikaže satelite, signal sa njih i koordinate očitane sa satelitskog prijemnika

GPS Status & Toolbox je jedan od alata koj može donekle pomoći
Međutim, na probleme koji su navedeni žalilo se mnogo korisnika starijih Honor/Huawei modela. Preporučivano je pod obavezno apdejt sistema, apdejt aplikacija, isključivanje i podešavanje režima štednje, korišćenje telefona bez futrole čak i bez silikonske navlake ...
Koliko sam uspeo da skapiram problem jeste sistemski, najverovatnije loš prijemnik ili njegova implementacija.
Neki entuzijasti koji su otvarali telefone, nalazili su da kontakti na ploči uopšte ne naležu dobro na piinove na kućištu (od interne antene). Svejedno, kvalitet prijemnika nije na nivou većine konkurentnih modela. Softver radi odlično, zato je A-GPS izuzetan.

Srećno sa rešavanjem ... mada miriše na korišćenje drugog uređaja za navedene svrhe.

Poslednja izmena:
Obrisao sam staru verziju iGO i instalirao noviju, medjutim kada udjem u aplikaciju i izaberem jezik, samo izadje iz nje. To radim na android multimediji u kolima. Jel ima neko ideju sta bi mogao da bude problem?

Zanimljivo je da mi se isto desava i sa sygic.

Jezik/glas si zadržao od prethodnog izdanja, zar ne?
Nisu kompatibilni.

Pa izbrisao sam sve od prethodne verzije i kopirao novi folder za tu verziju i instalirao. Jedan clan mi je poslao "paket" mape i apk prosle godine. E sad posto je dugo trajalo kopiranje, pa sam kopirao iz 2 puta, mozda se nesto nije kopiralo, mada ne bi trebalo.

Moguće je. Naročito kod pretrpanih paketa.

Inače po propisu, ne briše se već se postupa po sledećoj proceduri
  • stop app
  • clear cache
  • clear data
  • unninstall
pa tek onda se briše folder koji je preostao.

Javljaju se često kod Androida čudne situacije, kao da preostanu duhovi prethodnih instalacija ... nije pravilo ali ipak jako često (previše).
Prateći ovaj postupak minimizuje se verovatnoća takvih zbivanja.

Na stranu što mogu da se dese greške prikikom kopiranja, aktivan antivirus/kliner/optimajzer ume da zezne stvar, i slično.

Sta onda predlazes, da obrisem taj folder, pa da sve ponovo da probam?

Pa normalno :)
Proveri arhivu koju si skinuo, lepo je složi, izbaci nepotrebno
Potom deinstaliraj po propisu aktuelnu instalaciju pa onda prebaci novi sadržaj i instaliraj

Pa normalno :)
Proveri arhivu koju si skinuo, lepo je složi, izbaci nepotrebno
Potom deinstaliraj po propisu aktuelnu instalaciju pa onda prebaci novi sadržaj i instaliraj
Bio si u pravu, sad radi kad sam ponovo sve iskopirao, samo sto sam za pocetak ostavio samo mape srbije, da ne bi morao da drzim kola upaljena 1.5 vremena :)
Ali generalno utisak mi je mnogo losiji u odnosu na ono sto sam imao. U prethodnoj verziji je interfejs bio mnogo bolji, kad krenes da kucas radi auto complete, ovde moram da otkucam sam do kraja i jos slu slova su pretanka, nema sanse da u toku voznje zadam rutu, sto sam sa starom verzjiom mogao vrlo lako.

I jos jedna stvar, ne znam da li je do mape ili do same aplikacije jako mi je nekako udaljena perspektiva i ako sam stavio u podesavanjima da je blizu. I nekako nije toliko ocigledno kad negde treba da se skrne kao na staroj verziji ili na google mapama. Evo slika kako izgleda:

Prilozi

• IMG_1312.jpeg
    IMG_1312.jpeg
    442.4 KB · Pregleda: 90
Ehhhh...
Pa to se obično dešava kada preuzmeš tuđi paket :) Podešeno je za tuđu rezoluciju, za tuđi ekran ... I to što su ti sitni fontovi i to što ti je previsoka perspektiva.
Sve se moće srediti uz malo znanja i eventualno dodataka.

Nastavićemo prepisku ako želiš preko PP-a, samo od sutra, nemam danas slobodnog vremena.

Da li se još nekom u Here navigaciji pojavljuje Srpski glas za navođenje i to samo na Huawei telefonu (u mom slučaju na P30 Pro)?
Dok na Samsung (probao na S20 Ultra, S21 Ultra, S21 FE) telefonima nema Srpskog glasa.

Prilozi

• Screenshot_20220917_114544_com.here.app.maps.jpg
    Screenshot_20220917_114544_com.here.app.maps.jpg
    72.8 KB · Pregleda: 29
  • Screenshot_20220917_114528_com.here.app.maps.jpg
    Screenshot_20220917_114528_com.here.app.maps.jpg
    40.8 KB · Pregleda: 23
Huawei koristi guglov TTS endfžin, dok Samsung forsira svoj. Promeni.

@ale
NSHappy ti je dobro predlžio, nadji app za proveru satelita. Recimo ovu koriste recezenti sa notebookcheck.net

Mislio sam da je ovo prevaziđen problem ali ja ne idem gde ima mnogo solitera oko mene pa mi zaklanjaju GPS signal.

Još nešto, neko ti je savetovao da gasiš preciznost (Boki.N mislim?).
Po mom iskustvu sa starim LG G2 mini - nikako. Uključi sve module koje Android zahteva da bi izvršio što bolju preciznost.
On će sam balansirati kad se oslanja na GPS (pomoć iz vazduha) a kada na bazne stanice, WiFi mrežu iz okoline i tome slično. Dakle što više izvora dobije on će te bolje pozicionirati.

I da se ogradimo - moguće da je modul u tom telefonu loš. Sad sam i proverio, imaš mator fon iz 2016. koji koristi Glonass i GPS.
Imao sam sličnu situaciju sa LG telefonom pre 5-6 godina: jedan LG model radi dobro pozicioniranje, drugi jok ili jako tromo ažurira poziciju.

• Like
Reagovanja: ale
Nazad
Vrh Dno