Šta je novo?

Android navigacija i mape

Ma pusti to...bitna je funkcionalnost, a ne izgled, lepota...

Nego, da li si ti ili neko drugi probao Auto Map? Imam je, ali je jos nisam instalirao. Vredi li sto? Ima sa mapama oko 3.2GB, pa ne bih da je instaliram ako je dosta losija od ove 4 koje vec imam.

Ma pusti to...bitna je funkcionalnost, a ne izgled, lepota...

Nego, da li si ti ili neko drugi probao Auto Map? Imam je, ali je jos nisam instalirao. Vredi li sto? Ima sa mapama oko 3.2GB, pa ne bih da je instaliram ako je dosta losija od ove 4 koje vec imam.
Ako mislis na AutoMapa imam je instalisanu i mislim da je jako dobra. Koriste HERE mape i dosta su azurne. Ima navodenje na srpskom jeziku, audio upozorenja. Nema mogucnost dodavanja vlastitih POI tacaka.

^Da, na AutoMap mislim. Nisam znao da koristi HERE mape, probacu je. Hvala za info.

AutoMapa je poljska navigacija. Postoji program kojim se mogu izdvojiti, recimo zemlje Balkana, da se nepotrebno ne drže na memoriji sve zemlje Evrope. Ja sam je probao i obrisao jer je bio problem sa zadavanjem adresa u Beogradu? Ne znam da li su to ispravili.
Inače, uz Navigon, uvek izbacuju sveže here mape.

moze link od navigacije za asus memopad hd7 pozeljno igo ali moze bilo koja a da je besplatna?
Hvala unapred puno!

Ovaj igo Izrael od (od DP :) ) - > po Beogradu je dobro vodio, iznervirao me je kada sam išao u Budvu, stalno je hteo da me isključi sa magistrale, sreća pa sam znao put, nekoga bi odveo ko zna gde. Od Osjeka do Budimpeste i nazad bez greške.

Svojevremeno je neko bio haknuo i kao takvu okacio mapu CG ...mapa se ponasala tako sto te terala da valjda u Bijelom Polju udjes u grad I provozas se paralelnom ulicom kojoj je ime (hackom) bilo promenjeno u Djeneral Draza... sve nekako imam osecaj da je ovaj tvoj problem s tim u vezi :D

Igo je besplatan ?
I da i ne :) iGo uopšte ne postoji (zvanično!) u Android varijanti, tako da je jedini iGo koji se može naći za Android onaj hakovani, a besplatni.

Dakle, nije besplatan, ali ne postoji ni iGo koji se plaća :)

Vec je ranije apsolvirano, Igo se moze kupiti na izraelskom Play Store-u, tako da ne treba ponovo otvarati tu diskusiju.

I da i ne :) iGo uopšte ne postoji (zvanično!) u Android varijanti, tako da je jedini iGo koji se može naći za Android onaj hakovani, a besplatni.

Dakle, nije besplatan, ali ne postoji ni iGo koji se plaća :)
Bilo je retoricko pitanje ;)
Postoji IGo prime Isreal i placa se.
Besplati IGo ne postoji.

Google -> Android Runtime

Da li je komplikovano da se apdejtuje Igo i kako izbacuju apdejt sa novim mapama da li 1 godišnje ili češće to rade. Nov sam u materiji pa možda pitam gluposti, što se mene tiče može da ostane ova verzija koju imam ne moram da menjam ništa.

Poslednja izmena:
Da li je komplikovano da se apdejtuje Igo i kako izbacuju apdejt sa novim mapama da li 1 godišnje ili češće to rade. Nov sam u materiji pa možda pitam gluposti, što se mene tiče može da ostane ova verzija koju imam ne moram da menjam ništa.
HERE mape izlaze 4 puta godisnje.
Upravo danas su se pojavile - HERE Q1.2014 Navteq Maps Europe.

Preduhitrio me senn :)
Baš tako - upravo izašle mape za iGO Primo i to prva 4 meseca 2014. godine (HERE_2014.Q1_Europe) cheers
Zadnja verzija iGO navigacije je i dalje 9.6.29.404739 - [16.jun.2014]

Poslednja izmena:
Ja bih mogao da preporucim Garmin Viago, daleko ispred svih ostalih, pravi pravcati garmin u vasem fonu.
Ranije koristio Navigon, nije slab al ne svidja mi ee sucelje.
Sygic je prelijepa navigacija, ali pretraga u njoj je ocaj, pronaci adresu, uh :) patnja...

Viago? Da li ga ima na google play? Ili mora da se dovijaš kao za Igo ?

Ja bih mogao da preporucim Garmin Viago, daleko ispred svih ostalih, pravi pravcati garmin u vasem fonu.
Ranije koristio Navigon, nije slab al ne svidja mi ee sucelje.
Sygic je prelijepa navigacija, ali pretraga u njoj je ocaj, pronaci adresu, uh :) patnja...

Aj napiši neki uporedni prikaz, iz stavova ljudi od pre nekih 2 meseca izlazilo je sasvim suprotno, preporučivano je da Viago ni ne instaliramo. Mene na prvom mestu interesuje poređenje sa iGO softverom a potom kvalitet trenutnih mapa na jednom i drugom za područje Srbije.

Kaže da viago nema za moju zemlju, znači ni ovo ne mogu legalno. :—(

Jel probao neko ove Here Q1 2014 mape? Vidim po komentarima da su neke drzave iste, tj. nisu azurirane sve mape, da ne skidam dzabe ako je Srbija ista?

Jel probao neko ove Here Q1 2014 mape? Vidim po komentarima da su neke drzave iste, tj. nisu azurirane sve mape, da ne skidam dzabe ako je Srbija ista?

Nove mape Srbije su - Serbia_83_HERE_2014.Q1_140718.fbl.
Poi su - Serbia_HERE_2014.Q1_140603.poi itd...

Npr. Mape - Bosnia_Herzegovina_8.3_2013.Q4_140324__HERE.fbl 5.676 MB
Bosnia_Herzegovina_83_HERE_2014.Q1_140603.fbl 5.496 MB

Serbia_8.3_2013.Q4_140324__HERE.fbl 10.492 MB
Serbia_83_HERE_2014.Q1_140718.fbl 10.228 MB

Poi- Bosnia_Herzegovina_2013.Q4_140224__HERE.poi 0.797 MB
Bosnia_Herzegovina_HERE_2014.Q1_140603.poi 0.812 MB

Serbia_2013.Q4_140224__HERE.poi 1.970 MB
Serbia_HERE_2014.Q1_140603.poi 2.052 MB

Mape su nesto manje sto ne znaci da su losije. Poi su veci jer su ubacene mnoge nove tacke.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno