Šta je novo?

Android navigacija i mape

Dobro će doći tvoje iskustvo.Bar meni.Slabo sam koristio Sigyc.:)
:wave:

Poslednja izmena:
Pitanje za vas koji koristite IGO. Instalirao sam IGO uz pomoć korisnika Danilo Pantelić i sada u svakom gradu imam POI u vidu fotografija koje ne mogu da otvorim. U čemu je stvar? Verovatno se to skida sa interneta ali meni ne radi :)

Ljudi situacija je vrlo jasna - ako hoćete najbolju navigaciju uzmite Garmin, posle Garmina većini je najbolja iGO Primo, ko nije zadovoljan može da proba Sygic koji je besplatan nedelju dana - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sygic.aura ;)

Evo kakva je sutuacija na forumu odakle i dolaze sve ove narodne verzije navigacija za Android - Igo, TomTom, Sygic ...

navigacija.png

I šta sad sa tom slikom ? :)

igo.png

Imaš brdo foruma koji se bave GPS-om, ali ovaj sa slike je izvor svih sadržaja ...

Интересантно?
Чиме можеш поткрепити такву тврдњу да је тај сајт извор свих садржаја?!
Видиш, и ја сам приложио скрин шот са другачијим односом постова и шта сад? Није ти јасно шта сам хтео са њим а јасно ти је шта си ти хтео са твојим прилогом?
Не доводи било кога у заблуду таквим прилозима!

Ja sam sygic juce koristio i bio je zatvoren put ispred mene zbog radova, skrenuo sam prvu levo i odmah je izracunata nova ruta, nisam ni video kad je to uradio.

Igo mi je ocajno izracunavao alternativne rute (zato ga i ne volim), znaci kad skrenes on uvek nekako pokusava da te vrati zaobilaznim putem na osnovnu rutu umesto da skonta da mora da se ide drugim putem.
Sto je najgore i kad prodjes ili dodjes na odrediste on i dalje navodi...

garmin je za to najbolji, kada kaze "preracunavam" znas da nema greske :)

Meni se sygic pokazao potpuno nepouzdano i dosta kasno reaguje, jedino ona HUD opcija je cool, ostalo mi i nije nesto bas.

Интересантно?
Чиме можеш поткрепити такву тврдњу да је тај сајт извор свих садржаја?!
Видиш, и ја сам приложио скрин шот са другачијим односом постова и шта сад? Није ти јасно шта сам хтео са њим а јасно ти је шта си ти хтео са твојим прилогом?
Не доводи било кога у заблуду таквим прилозима!

Ti ili radiš za TomTom ili Sygic ili imaš nekog drugog interesa pa toliko hvališ tu navigaciju :D
Opet kažem neka koristi šta ko hoće i šta mu odgovara ...

Što se tiče slike, sve što je napisano je tako, a slika nije menjana i kao što rekoh potiče sa foruma koji drže ljudi koji su odgovorni za većinu sadržaja u vezi navigacija ...
Na nekom forumu stave All credit arimi & Brown Dog(npr gpsunderground), na nekom ne (npr androidzone) ali to je to ;)

Poslednja izmena:
Ti ili radiš za TomTom ili Sygic ili imaš nekog drugog interesa pa toliko hvališ tu navigaciju

Da bude posten pa da prizna ;) Samo treba skupiti muda a ima i one svoje minione :D bar bi jednom rekao " Igo je ok ili odlican " nego samo pljuvacina i sl. Garmin je imao jednu jako losu manu do tamo pna verzije 5 tj radio je lose " rekalkulaciju " i mogao si 3 skretanja da propustis dok on ne izracuna alternativu.

Poslednja izmena:
Ti ili radiš za TomTom ili Sygic ili imaš nekog drugog interesa pa toliko hvališ tu navigaciju :D

Što se tiče slike, sve što je napisano je tako, a slika nije menjana i kao što rekoh potiče sa foruma koji drže ljudi koji su odgovorni za većinu sadržaja u vezi navigacija ...
Na nekom forumu stave All credit arimi & Brown Dog(npr gpsunderground), na nekom ne (npr androidzone) ali to je to ;)
Која будалаштина, посебно твоји аргументи!
Да пратиш тему, давно би видео да сам написао да о укусима не треба расправљати.
Da bude posten pa da prizna ;) Samo treba skupiti muda a ima i one svoje minione :D bar bi jednom rekao " Igo je ok ili odlican " nego samo pljuvacina i sl. Garmin je imao jednu jako losu manu do tamo pna verzije 5 tj radio je lose " rekalkulaciju " i mogao si 3 skretanja da propustis dok on ne izracuna alternativu.
Буди поштен и наведи како сам то пљувао било коју навигацију?
Узгред, ти си усмерио дискусију у овом правцу, за и против.
Који пут треба да ти цитирам шта сам написао а како ти изврћеш речи?
Смарате обојица невиђено!
Наведите један једини пост у коме сам некоме рекао да не инсталира iGO?

Stvarno ne vidim vise svrhu da se na svakih par strana raspravlja i donose definitivni zakljucci koja je navigacija najbolja, i osporavaju tudji sudovi. Svako neka koristi sta mu se svidja, i prestanite da trujete temu bespotrebno.

@zx16

Sto trosis tastaturu odgovarajuci na ovo...pa bar smo iGO svi mi ovde probali, i valjda znamo razliku.

@zx16

Sto trosis tastaturu odgovarajuci na ovo...pa bar smo iGO svi mi ovde probali, i valjda znamo razliku.
Не волим лажи и манипулације!
Трудим се да помогнем свакоме ко ми се обрати за помоћ али...? Увек постоје ликови који пре подне мрзе себе а после подне цео свет.

Meni je Navigon OK zbog mapa najvise, ali sad sam imao situacija da se konstantno zbunjuje i gubi ko dinar na pojedinim rutama, a sa druge strane na pojedinim odlicno radi. :)
Zx koje su najnovije mape za Navigon?

Meni je Navigon OK zbog mapa najvise, ali sad sam imao situacija da se konstantno zbunjuje i gubi ko dinar na pojedinim rutama, a sa druge strane na pojedinim odlicno radi. :)
Zx koje su najnovije mape za Navigon?
Још увек Q1.2014.
Мислим да је питање дана када ће изаћи Q2.2014.

Za iGo sam pitao.
Nasao sam ovo:
Greece_8.3_2013.Q4_140324__HERE.fbl
Ne zna mda li je to poslednja koja postoji.

Inace, ja sam probao sve navigacije o kojima pricate.
Naravno da su mape jako bitna stvar, ali pored toga je jako vazno kako sama navigacija radi rutiranje, koliko brzo shvati da sam ja vec skrenuo itd. Sve navedeno sam probao na istom telefonu (Nexus 5) sa Sygic, Navigon, iGo.
Samo je iGo dorasao visini zadatka. Skidam kapu ostalim za vizuelni prikaz i za lakocu instaliranja, ali kada je prosta navigacija u pitanju, mnogo sam zamerki nasao Sygic-u i Navigonu. Ja nisam fan ni jedne od navedenih, i licno bih voleo da je bilo koja bolja od dosadnog iGo-a, ali su se meni pokazale losijim.

Jeste, najnovija je 2013.Q4.

Inače, i ja sam probao sve nabrojano, plus sam više godina koristio garmin na symbian platformi. Meni je iGo i dalje najbolja navigacija ukupno gledano, a čak mi se i vizuelno više sviđa nego sygic. Što se mene tiče, sve ostale su obrisane, iGo je ostao.

Информација за кориснике навигације tomtom. Изашле су нове мапе Eastern Europe Map 930.5563.

Novije su TomTom EE 930.5604 ali još niko nije izbacio meta
...a i za Garmin izašao City Navigator Europe NT (Unicode) 2015.10 ...kažu 100% pokrivena Srbija :trust:

Poslednja izmena:
U ovoj temi bi trebali da prste banovi za nekulturu i vredjanje.

Novije su TomTom EE 930.5604 ali još niko nije izbacio meta
...a i za Garmin izašao City Navigator Europe NT (Unicode) 2015.10 ...kažu 100% pokrivena Srbija :trust:

CNE 2015.10 jeste dosta dobro pokrio Srbiju. Npr. od svih trenutno raspoloživih mapa koje sam probao (Here 2013.q4 za iGO, TA 2014.4 ta Sygic, Adria 4.2, COntrast 2012.07 i SCGroute 2.80) jedino u CNE je ucrtan prolaz od izlaza sa sajma tj. prolaz za Rakovicu iz pravca grada. To nema ni u Here ni TA ni AR4.2 a ni domaće mape (Scg i Contrast - koja jeste već buđava). Kad se ode na Here sajt tamo ima ucrtan i postojeći kružni tok (pretpostavljam da u sledećoj reviziji sleduje i ta izmena).
Takođe, još neka sela koja igrom slučaja poznajem su bolje "ucrtana". U jednom slučaju na scg ne postoji put uopšte dok i Adria i CNE imaju.
Ono što za sada po meni daje prednost scg je raposred kućnih brojeva. Sve ove druge "strane" u ne malo slučajeva (moja subjektivna procena) maše, nekad i za ceo blok zgrada.

E sad, kad stiže Here za iGO koji odgovara ovome što ima u CNE 2015.10? Jer u poslednje vreme više koristim iGo nego garmin.

@giovanni Izuzetno vredan post, hvala ti za njega. Rascistio si mi neke nedoumice oko mapa ...dok te nisam procitao nisam nalazio objasnjenje sto u jednom slucaju prednost Garminovih mapa postaje mana u drugom slucaju - i oni prelaze na Here mape, cak se u kreditima spominju i TopMap sto je verovatno objasnjenje sto vise ne moze da se dodje do adrese sa slovom - inace po mom misljenju to je bila jedina prednost Garmina. Sto se mapa tice voleo bih da sam od tebe mogao da procitam i misljenje o TomTom 2014.1q iz Navigona. A interesuje me u kom softveru koristis CNE mape jer sam alergican na interfejs u Garmin Street Pilotu pa prosto mapama ni ne dajem sansu a hteo bih. I jos jedno pitanje s tim u vezi - da li koristis i one dodatke poput adressearch (ja ne) te da li se tu krije razlog nepreciznom navidjenju do broja u Garminu?
Ne znam nista o update-u Here mapa za iGO a negde u sebi mislim da bi polovina jula bila pravo vreme.

@kloshar verovatno u folderu maps nemas basemap i/ili ti nedostaje Kosovo npr.

Poslednja izmena:
Trebaju mi mape Grčke i Makedonije za Igo primo 9.6.22.290143.
Ostale mape mi rade ali sam malopre ubacio mape Greece_R3_NQ_2012.Q3.fbl i Former_Yugoslav_Republic_of_Macedonia_R3_NQ_2012.Q3.fbl
i izbacuje mi poruku "Cannot find path, destination is isolated" kad stavim neku adresu u Makedoniji ili Grčkoj.
Šta li je problem? Piše tamo da su mape za Igo primo

Verovatno ti je Srbija Contrast a ona se ne "gađa" sa NQ mapama koje si stavio.

I ne znam šta će ti te bajate iz 2012. ?

Moguće da se mape ne mirišu. Sve u svemu hvala Danilu Panteliću na novoj verziji softvera

Aj ovako > podeljeno je preko 15 warnova u ovom topicu jer se svi prave naivni

1) Nema vredjanja, licne nesuglasice resavajte privatno

2)Drzite se teme

3) PRESTANITE DA DRAZITE MAPE NA PM ?
Kupite mape ako vam trebaju, zasto na pm , koja pobljsanja dobiju kad se posalje na pm umesto ovde da se okaci link ?
Nije javno za forum jer je piraterija, e pa onda procitajte pravila da i trazenje i nudjenje je isto zabranjeno. Poseca me na one sto crack zovu lek. Pa nisu moderatori botovi.

INFO:
Route66 u verziji 8 ne dozvoljava korisnicke POI... Moze Favorites

Ako ko ima problem sa gasenjem iGo tokom rutiranja, pored DCIM foldera ('prepuni' se slikama. Resenje je preimenovati DCIM u recimo DCIM1) problem moze biti u 3dl fajlu (Buidling folder)... Brisanje pomaze (a i koji ce vam :D )

@giovanni Izuzetno vredan post, hvala ti za njega. Rascistio si mi neke nedoumice oko mapa ...dok te nisam procitao nisam nalazio objasnjenje sto u jednom slucaju prednost Garminovih mapa postaje mana u drugom slucaju - i oni prelaze na Here mape, cak se u kreditima spominju i TopMap sto je verovatno objasnjenje sto vise ne moze da se dodje do adrese sa slovom - inace po mom misljenju to je bila jedina prednost Garmina. Sto se mapa tice voleo bih da sam od tebe mogao da procitam i misljenje o TomTom 2014.1q iz Navigona. A interesuje me u kom softveru koristis CNE mape jer sam alergican na interfejs u Garmin Street Pilotu pa prosto mapama ni ne dajem sansu a hteo bih. I jos jedno pitanje s tim u vezi - da li koristis i one dodatke poput adressearch (ja ne) te da li se tu krije razlog nepreciznom navidjenju do broja u Garminu?
Ne znam nista o update-u Here mapa za iGO a negde u sebi mislim da bi polovina jula bila pravo vreme.

@kloshar verovatno u folderu maps nemas basemap i/ili ti nedostaje Kosovo npr.

Koliko znam, Garmin nije ni imao svoje mape već su svi proizvodi za njihove uređaje (i mobilne aplikacije za WP, WinCE i Symbian) bili od treće strane. CNE je baziran na navteq (sada HERE), AdriaRoute je neko drugi, SCGroute je proizvod infoteam-a, ona grčka mapa (autodrive hellas) je isto nešto treće itd.

TomTom iz Navigona na žalost ne mogu da ocenjujem jer sam još prošle godine skinuo tu aplikaciju sa telefona (najviše koristim gps na SGS3 telefonu). Nerviralo me što nema srpski glas a i interfejs mi se nije sviđao.

Garmin koristim na Nokia C5 telefonu (GarminMobileXT 5.00.50) i na starom gps uređaju HP travel companion r5710 koji radi pod WinCE 5.0 (isto GarminMobileXT ali verzija 5.00.20w). Iskreno, po Beogradu "palim" navigaciju samo kad ne znam tačno gde je neka ulica u tom delu grada a i to gotovo isključivo na telefonu jer gps uređaj mi stoji kod kuće za putovanje u stvarno nepoznate krajeve. Čak i tada, češće koristim iGO nego Garmin jer me kod njihovog tog starog software-a nerviraju neke stvari koje iGo i sada Sygic imaju sasvim normalno i lako dostupno. Npr, ******ska tastatura za upis koja na WinCE nije u rasporedu qwertz nego abcdef, pa to što ne pamti poslednji grad a često ni poslednju zemlju pretrage. Pa tupavo biranje raskrsnice dve ulice kao odredišta, sporost u radu, hrvatski jezik u menijima (ok, nemam problem sa HR ali bih voleo srpski). Ima toga još ali najvažnije što su odustali od razvijanja te aplikacije a navigon je (meni) ružan i rogobatan za korišćenje. Zato iGO ima veliku prednost a Sygic je tu uz njega. Kakav je software na njihovim novim uređajima nemam pojma, nisam imao prilike da gledam (a i ne zanima me pošto pored smartfon-a ne vidim zašto bih ikad više kupio posebnu navigaciju).
Što se dodataka tiče, sad od tebe prvi put čujem za taj adressearch za Garmin. :)

Iskreno, pojma nisam imao koje mape koristi Navigon. Vrlo kratko se zadržao na mom telefonu jer mi se nije svideo pa je leteo sa aparata.

Sta ce se desiti posle 7 dana premium trial sygic navigacije
Da li ću je moći koristiti i posle triala

Nazad
Vrh Dno