Šta je novo?

Android navigacija i mape

Danas dok sam se vozio po gradu upalim sygic da malo "navigira" i dođem do raskrsnice B.K.A. i Kneza Miloša. Treba da skrenem levo iz pravca Tašmajdana u Kneza Miloša. E tu mape 2014.40 nemaju mogućnost skretanja levo nego me sygic vodi na Terazije, Kolarčeva, Trg desno, pa kod doma omladineopet desno, nazad na trg Nikole Pašića pa desno u KM.

Da, rutiranje je malo čudno kod Sygica (takođe sam primijetio da neće da vodi na skretanje iz bulevara u Kneza Miloša). Isto sam ga malo koristio juče (radi probe) i umjesto da me vodi direktno iz Kneza Miloša ispod petlje prema sajmu, pokušao je da me skrene na Savsku (očito se mora uvijek voditi računa kad se izabere ruta kuda vodi, što kod iGO-a baš i nisam morao da radim). A desilo mi se jednom u nekoliko korišćenja (taman juče) da je iz čista mira prestao da navodi (kao da se ruta otkazala, ništa nije pokazivalo na mapi), pa sam morao opet da zadam destinaciju.

Sve u svemu, Sygic kao program ne izgleda loše, ali držaću i njega i iGo paralelno za svaki slučaj.,

Da, rutiranje je malo čudno kod Sygica (takođe sam primijetio da neće da vodi na skretanje iz bulevara u Kneza Miloša). Isto sam ga malo koristio juče (radi probe) i umjesto da me vodi direktno iz Kneza Miloša ispod petlje prema sajmu, pokušao je da me skrene na Savsku (očito se mora uvijek voditi računa kad se izabere ruta kuda vodi, što kod iGO-a baš i nisam morao da radim). A desilo mi se jednom u nekoliko korišćenja (taman juče) da je iz čista mira prestao da navodi (kao da se ruta otkazala, ništa nije pokazivalo na mapi), pa sam morao opet da zadam destinaciju.

Sve u svemu, Sygic kao program ne izgleda loše, ali držaću i njega i iGo paralelno za svaki slučaj.,

Da li koristiš full verziju sygic

Da li koristiš full verziju sygic
Шта подразумеваш под full?
Вероватно си мислио да је trial верзија скраћена или већ шта?
Она је регуларна само што ти лиценца важи седам дана.

Probajte Igo primo 9.6 full 4.40Gb.

Kakva su iskustva sa TomTom Srbija 2013.12 ?
Neko je pomenuo da bi Contrast trebao biti u neko dogledno vreme na TomTom ali koliko vidim piše samo da je to TomTom (140508):
File extension (detected): fbl
File description: Map
Time stamp: 8.5.2014 15:38:53
[tomtom]#COUNTRY# 2013.12
© 1992 - 2013 TomTom. All rights reserved.
www.nng.com/partner-materials

Evo kupio sam da vidim. Zadržaću je iako je na oko siromašna ali kad je beg bio cicija:)
Navigacija je potpuno funkcionalna samo što je kao što rekoh na oko siromašna. Probao sam par adresa, poi-ja i ruta sve je ok izgledalo.
Prvo prijatno iznenađenje, cela evropa košta 9.99$
a3e9yte3.jpg

Ne znam koliko je detaljna, da li je na nivou CNE. Sumnjam da jeste jel bi morala da ima oko 4gb. Nisam je kupio, probao sam samo ovako u online modu i radi ok.
Sve drugo što ima da se dokupi ima istu cenu...
qyperuma.jpg

...svaka stavka sa ove fotografije.
Bez tih stvari program radi ali eto, luksuz se plaća. 3D zgrade, lane assist, speed kamere, realne instrukcije (tipa, skreni posle semafora, mosta...)...
Upotreba iGO daleko je jednostavnija tj više je user friendly.
Ovo bih zadržao, tj kupio Evropu samo ako bih za tih 9.99 mogao da je ne skinem celu nego da odaberem koje zemlje hoću jer ili su dobre pa su 4gb (koliki je otprilike Garmin CNE) ili ako su male onda su krš.

Srpskog naravno nema, ne samo glasa nego ni interfejsa, može da se skine besplatan hrvatski koji pored voice menja i jezik programa.

Poslednja izmena:
^^ interesantno...samo da ne naplacuju dodatno mape?
Inace bih rado potrosio taj dolar na garmin...

Pa zaključan ti je g play kao i svakom građaninu ove rupetine.
Osim ako ga nisi nekim nadčovečanskim moćima otključao...
...kao ja npr.

Poslednja izmena:
TunnelBear naravno za otključavanje...
Ova Garmin aplikacija može da bude najbolja samo da nastave da je razvijaju!

Poslednja izmena:
Znas kako...sad kada je garmin povukao nogu i najzad dao krstenu aplikaciju svim korisnicima android platforme, vec ce biti stvar prestiza ko ce prvi medju hakerima da razbije taj garmin...
Samo treba malo strpljenja i ustedeces 10$ :D

Znas kako...sad kada je garmin povukao nogu i najzad dao krstenu aplikaciju svim korisnicima android platforme, vec ce biti stvar prestiza ko ce prvi medju hakerima da razbije taj garmin...
Samo treba malo strpljenja i ustedeces 10$ :D

Znam, mada verujem da će tek neki uštedeti jer se dolazak Garmina poklopio sa popustom od 40% Sygic aplikacije :D

ps. Izašla nova verzija iGO Primo 9.6.29.403969

Ne mogu edit pa zato komentar za komentarom - praštajte ...

2dvkcvq.jpg
etedlz.jpg
315zfw0.jpg

Ovaj zadnji iGO Primo totalno čist - bez ikakvih modifikacija u vidu custom početne slike, dodataka ...
I to ceo ekran FULL HD (bez status i navbara)!
Ima samo jedna mana iGO navigacije koju do sada nisam uočio - ne radi na ART-u dok Sygic radi (mada i nije mana jer 99% telefona i dalje ne koristi ART još)

Poslednja izmena od urednika:
Изашле су нове мапе tomtom Eastern Europe 930-5611 (881 MB)

Sta znaci ovo, sto ne moze napraviti rutu na iGO, mape su ove poslednje HERE_2013.Q4:

Screenshot_2014-06-18-18-54-15.png

Можда покушаваш да одеш у део града у коме није дозвољен саобраћај (пешачка зона)?

Nije do toga, probao sam sa vise gradova iz Srbije za Bugarsku i deluje kao da ne ume da napravi rutu izmedju mapa.
Mada mi je to cudno, jer ranije (sa drugim mapama) nisam imao slican problem.

Sygic radi istu stvar kako treba.

Poslednja izmena:
Uradi vracanje na podrazumevana podesavanja iz same app. Nije mi jasno zasto i kako ali imao sam istu situaciju i upallilo je.
Inace problem je nastao kad sam ubacio Here q4.2013 mape Srbije, Makedonije i Grcke. Rutiranje po Srbiji radilo je normalno. Iz Srbije u MK ili GR izbacivalo mi jre gore pomenuti odgovor a iz MK, konkretno Skoplje-Solun odradjena je ruta ali preko nekog levog granicnog prelaza. Posle vracanja na podrazumevana podesavanja igo je proradio ko bombona.

Poslednja izmena:
Jel ima nekih novosti kad ce Nokia maps za Android?

@bakara jesi li ustanovio gde gresis? Ako nisi, utvrdi da u folderu maps imas basemap I mape ovih zemalja od istog provajdera te otkloni sumnju da na kartici ili internoj mem. na vise mesta imas igo content I ako je to sve ok okaci sys.txt ovde. Naci cemo gde si pogresio 100%

Evo sa Tasosa se javljam ;)

Here 2013.Q4 sa iGO Primo doveli bez greške.

Primetio sam da ima ubačene ograničenja brzine i pune linije. Menjao ih je u mm tačno.

To mi Contrast mapa nije radila.

U svakom slučaju TM mape odoše u backup. Here su osnovne od sada.

Kako da isključim ova obaveštenja o slikama što su korisnici postavili? Nikako ne mogu da ih otvorim pa me nervira...

Screenshot_2014-06-18-15-46-25.png

Kako da isključim ova obaveštenja o slikama što su korisnici postavili? Nikako ne mogu da ih otvorim pa me nervira...

Udi u Meni - Podesavanja -Podesavanje karte - Markeri mjesta i kad ovo otvoris imas mogucnost ukljuciti ili iskljuciti pojedine markere - Poi.

Nazad
Vrh Dno