Šta je novo?

Android navigacija i mape

Последња верзија мапа за Hавигон је Q4.2013. из јануара. Ускоро се може очекивати Q1.2014.

U folderu sdcard/navigon/map/ imam samo Serbia.map a u app mi pise ono sto sam citirao. To je ta q4 onda?

Jel ima negde i Navigon da se iskljuci auto apdate mapa i ostaloga pri pokretanju app? Instalirao sam, i po ulasku poceo je sa azuriranjem, zavrsio, pregledao app posto se prvi put susrecem i izasao. Nakon toga pogledao folder od Navigon i vidim da zauzima 1,5GB, od toga glasovi nesto preko 600MB, od kojih sam obrisao oko 500MB nepotrebnih. E, pa nakon ponovnog pokretanja app poceo je opet sa azuriranjem od oko 500MB, sto pretpostavljam da su to oni glasovi koje sam obisao, zbog toga moje pitanje oko iskljucivanja azuriranja.
I iGo, jer sam njega pre koristio, mada pogresio je nekoliko puta na daljim relacijama, ali mozda su popravili sa novijim mapama, i uskoro se ocekuju nove mape od NQ(Here) kao sto spominjete, pa se nadam da ce biti bolje, i da cu i njega korisiti kad zatreba navigacija.

Pozdrav svima, izvinjavam se ako je glupo pitanje, kako namestitit na navigonu da je glas srpski? Skinuo sam narodnu verziju,instalirao,skinuo mapu srbije, otisao u voice settings i tamo samo mi nudi glasove na engleskom da izaberem. Hvala

Pozdrav svima, izvinjavam se ako je glupo pitanje, kako namestitit na navigonu da je glas srpski? Skinuo sam narodnu verziju,instalirao,skinuo mapu srbije, otisao u voice settings i tamo samo mi nudi glasove na engleskom da izaberem. Hvala

Nema srpskog, ima hrvatski. Jezik Navigona sijedi jezik telefona. :)

Последња верзија мапа за Hавигон је Q4.2013. из јануара. Ускоро се може очекивати Q1.2014.

izasle mape za Navigon Q1.2014...
oko 1,5Mb veća od prethodne...

mislim da je TomTom navigacija sa svojim mapama trenutno najbolja...

Poslednja izmena:
Мало сам погледао мапе Навигон Q1.2014. и одма ми је пало у очи да нису уцртали комлетну петљу на прилазу мосту на Ади из правца Цареве ћуприје. Иста је уцртана у мапама tomtom Q1.2014.

screenshot2014-03-22-22-.png
screenshot2014-03-22-22-.png

Koliko vidim na sajtu Navigona ne spominje se Q1.2014, i na jos par foruma niko nista....

Као што видиш, већ сам приложио скрин шот нове мапе, тако да има!

Moze mala pomoc?
Prekopirao sam na sd karticu iGO PRIMO 2.0 Android v9.6.7.281004 Explay Infinity II (1920x1080) na Galaxy S4 i instalisao.
Posle pokretanja programa trazi mi da ubacim moju IGO SD Card.
Pretpostavljam da treba da izmenim putanju u nekom sys fajlu, ili tako vec nesto. Sta da radim pa da mi proradi iGO?

Na rutu SD kartice mora biti folder Igo i u njemu direktorijumi i fajlovi koji tu treba da budu.Ako si direktorijum na rutu SD kartice nazvao drugačije i u njemu imaš novi direktorijum, i ko zna šta još ,onda Igo ne vidi svoj folder na SD.Znači Igo folder na rutu SD,u njemu :content,license,data.zip i apk.Ostalo svaki Igo napravi sam prilikom instalacije.;)

Poslednja izmena:
Bg je katastrofa sto se tice brojeva, pa moja ulica koja je u centru ima svega 3 broja koju god mapu da koristim! Sve je to neozbiljno, dok ne odem na http://www.infograd.rs/ mogu da se zeznem 300 puta :mad:

Sa se izvinjavam ali ako hoce neko ljubazan da mi posalje na PM link sa zadnjom verzijom iGO Primo-a sa zadnjim mapama, posto ja ne mogu naci.

Neku verziju koju vama odlicno sljaka... Hvala unapred !

pridruzujem se :)

Prethodni vikend sam se vozio po zapadnoj Srbiji i testirao sam malo HERE Q1.2014 mape(bivši Navteq) ubačene u SYGIC. Vrlo sam zadovoljan detaljnošću mapa, čak sam ga mučio po neasvaltiranim putevima koji su takođe dobro odrađeni. Putevi oko Novog Sada, Rume, Šapca, Loznice i rutiranje po istim je odlično radilo,nisam nigde imao zamerku. Naravno na brojeve ulice se ne oslanjam - to je jedina zamerka. Biću iskren i priznati da mi se SYGIC sve više sviđa kao softver za navigaciju na tel(do skoro sam se kleo u iGO :) - koji je i dalje odličan).
Saobraćajna signalizacija i ograničenja brzine, takođe sve je bolje i preciznije odrađeno na navigacijama po našim putevima.
Mislim da je sada ozbiljna kombinacija SYGIC + HERE mape, definitivno se možete osloniti na ovu kombinaciju i krenuti na put. HUD (HED UP DISPLEY) kod Sygica FANTASTIČNO radi i lepo i diskretno igleda.
iGO PRIMO je naravno još uvek instaliran i ažuriran i spreman u telefonu.
NAVIGON još treba da poradi na softveru-malo je grub za moj ukus (nalik GARMINU,naravno), ali i mape nisu baš tako dealjne i precizne kao gore pomenute, što ne znači da neće biti uskoro.
Ovo je moje subjektivno mišljenje.

Poslednja izmena:
Немогуће је да појединац тестира? Како?
Можемо да износимо нека своја запажања па да у укупном скору видимо колико је одређена мапа напредовала.

Пример, мост на Ади са прилазом:

Слика број 1-tomtom 2014.03
Слика број 2-Sygic NQ09.2013.
Слика број 3-iGO, Here2013.q3

tomtom.png
sygic.png
igo.png

Sygic 14 beta/ TA2014.03
takođe most na Adi:

screen201404011513.png

a evo i Pančevca:

screen201404011510.png

Ima dosta vremena od kako nisam upoređivao GPS i mape različitih proizvođača i to ću uraditi u narednom periodu u Beogradu. Sygic je definitivno najlepši a verovatno i najbolja opcija za amatere, nove mape + HUD i info sidepanel, ma bruka kako izgleda ...ali još uvek nisam našao adkvatnu zamenu iGO softveru za profesionalce. Ako bude iznenađenja javiću vam ih.

Poslednja izmena:
Odlično, samo pišite svoje utiske, komentare i zapažanja kako bi smo jedni drugima dali što više kvalitetnih informacija.
P.S. Trudimo se svi da izbegnemo ubeđivanja tipa Zvezda vs Partizan, AMD vs Intel...

HERE Q1.2014 mape(bivši Navteq) ubačene u SYGIC

Gde ima ovo.Nigde ne vidim?

Koga interesuju mape različitog proizvođača na istom softveru nek traži ovo:

IGO Android: UX Map Changer for Android - by zervdim
Sygic: Sygic mapchanger - by Brown Dog

Poslednja izmena:
Вероватно је дошло до лапсуса, то што је написао sdeki а приложио marxista нису HERE maps него teleatlas (tomtom) 2014.03.
Од navteq (here), мапе које користи Sygic truck су од прошле године, 2013.09.

P.S. Trudimo se svi da izbegnemo ubeđivanja tipa Zvezda vs Partizan, AMD vs Intel...

Slazem se, ja sam cak 2 puta vec skinuo Sygic radi probe ali kod mene na Evo 3D jednostavno Sygic ne radi, skidam Beta 14 da vidim radi li ako ne kod mene je zavrsila :) Sve ostale rade kako treba.

Ljudi meni treba info koja navigacija je najbolje odradjena za usa,aplicirao sam za vizu pa ako dobijem da znam sta da turam?!

Zar tu ima sta da se razmislja? Google Maps!

Čitam po forumima da je Sygic bolji.
TomTom-Sygic vs Igo-Here iste države pokrivene.Ko nije bio ne zna.:D Ovolika razlika u veličini,ne verujem da nije bitna.
Untitled.png

Da, ali ko zna u kojem su formatu, pa mozda zato ova zauzima ovoliko, a ona ovoliko...

Ja sam batalio i navigon i igo, presao na sygic malo, sta znam kul mi je za sad.

Sygic mapchanger:

преузмите и распакујте фолдер. Унутра су два фолдера:maps_nt и maps_tt као и АПК mapchangerа.
Убаците у фолдер maps_nt мапе navteq 2013.09. a такође vcl фолдер и file content.info. У фолдер maps_tt мапе tomtom 2014.03. као и vcl фолдер и file content.info.
НАПОМЕНА, vcl фолдер и file content.info нису исти за navteq и tomtom!
Пребаците ова два фолдера (maps_nt и maps_tt) у навигацију тако што ће те претходно из исте обрисати постојећи фолдер maps!

Конфигурација у телефону треба да буде као на слици:

1.png

Пребаците у телефон и АПК mapchangerа и покрените га.
Када га покренете, добићете:

2.png

У Set SD Card Pach, упишите пут ка навигацији (по дифолту води на интерну меморију):

3.png

Штиклирајте Utility Timer да вам покрене навигацију одмах по избору мапе:

4.png

Наравно, сада за покретање навигације више не користите оригиналну апликацију него апликацију SYG Utility.

Prilozi

• mapchanger.zip
    38.9 KB · Pregleda: 107
Nazad
Vrh Dno