Šta je novo?

Android navigacija i mape

Томтом са картама Eastern_Europe_925_5412 има у називима улица и улицу маршала Толбухина:

screenshot2014-03-13-12-.png

Može li neko da mi pošalje na pm kako da instaliram igo na galaxy s3, ili da me uputi na post sa objašnjenjem, pošto nikada nisam instalirao igo, a nemam baš vremena da krenem da čitam od prve strane.
P.S. Imam neke torrente, ali ne bih eventualno da radim isti posao više puta, pa ako može neko da mi da tačan odgovor, bio bih zahvalan.

Ex prijatelju, imaš sada dve opcije... da čitaš - kao što i mi svi ovde radimo i trudimo se da ispoštujemo nečiji trud i rad ili da te svi ignorišu i ubrzo ćeš sam otići sa ovog foruma.
Koristi search i čitaj.
Ovo je dobronameran odgovor.

dobro si mu rekao.

a treca opcija je da platis nekom ko je trosio svoje vreme i citao sve ovo da ti instalira. pa ti sad proceni da li ces citati to sto vec sve imas na gotovom ili ces platiti nekom. ti ne bi da trosis svoje vreme da citas sve sto imas na gotovom, vec bi da neko trosi svoje da ti sve rekapitulira?

sve je to kul kad neko cita ucestvuje u temi i pita jednu konkretnu stvar, pratio je temu i nesto ga zanima... tad se ljudi utrkuju da odgovore. ali neko da dodje ni od kud i nonsalantno trazi: e sazvacite mi sad da se ne mucim da citam... to i treba ignorisati....

Poslednja izmena:
Изашле су нове мапе tomtom Eastern_Europe_925_5447

screenshot2014-03-14-21-.png

dobro si mu rekao.

a treca opcija je da platis nekom ko je trosio svoje vreme i citao sve ovo da ti instalira. pa ti sad proceni da li ces citati to sto vec sve imas na gotovom ili ces platiti nekom. ti ne bi da trosis svoje vreme da citas sve sto imas na gotovom, vec bi da neko trosi svoje da ti sve rekapitulira?

sve je to kul kad neko cita ucestvuje u temi i pita jednu konkretnu stvar, pratio je temu i nesto ga zanima... tad se ljudi utrkuju da odgovore. ali neko da dodje ni od kud i nonsalantno trazi: e sazvacite mi sad da se ne mucim da citam... to i treba ignorisati....

E nek si mi reko, samo ne vidim kako si ignorisao, kad si se svojski potrudio da pišeš o nečemu za šta kažeš da treba ignorisati, čak si morao i da edituješ poruku.
Pitao sam čisto da vidim da ne bih ubacio staru mapu i da provjerim da li torrent koji sam skinuo odgovara mom uređaju pošto ima folder htc one x.
btw napravio sam...

Dovoljno je da pogledas poslednje 2 strane teme da vidis koje su mape najsvezije.

Poz, koju navigaciju mi preporucujete na lg l7, i da li ona komplet ima da se skine i podesi u ovoj temi? Ako ima da krenem onda sa citanjem, hvala

jel ovi nas zezaju?
Такве ликове треба само игнорисати! Никада нисам варио ленчуге! Велика је разлика између оних који не знају и оних који чекају све на готово!

Hahaha kad ovo čitam imam osjećaj da se ovde od nekoga traži da prepriča Rat i mir, a ne da postavi 2 linka i u jednoj rečenici napiše šta se u koji folder stavlja.
Stvarno smiješno koliko kompleksa, kao da te neko pita za ulicu, a ti mu kažeš pretraži Beograd pa će ti biti jasno.

@dado88
Ne znam da li ti je stigla poruka, mislim da nemam još pravo da šaljem.

Лакше је читаи него писати а написано је више пута!
Имаш и опцију гуглања. Напиши шта ти треба и потражи!

a jeste smjesni, strasno..ja nisam trazio da mi se posalje sve itd, nego sam samo pitao da mi preporucite neku navigaciju za taj mob i da napisete da li se u temi nalazi sve potrebno da se ona skine, ako se ne nalazi da ne citam 100 stranica dzabe, a ne razumijem se oko toga jer nisam do sada skidao, jel tesko dati odgovor na to?

@stinger hvala ti jos jedno, stiglo je

Poslednja izmena:
Igo radi kako treba.
Nadji sto mladje mape. Ja imam NAVTEQ, Q2.2013 i odvedu te gde treba.
Narodna verzije igoa 99% sadrzi i detaljno upustvo kako se instalira. Torent.

U temi nemas nista od linkova i od upustava.

Zato treba da se azurira prva strana i to je to, da se zna sta je aktuelno i azurno. Nezgodno je kad neko uleti na pola puta, a nije u toku.

Лакше је читаи него писати а написано је више пута!
Имаш и опцију гуглања. Напиши шта ти треба и потражи!
Je li ti ili bilo ko drugi imate obavezu da odgovorite na pitanja?
Fino sam pitao može li neko, ako niko neće, ili ne može, ne mora da odgovara, ignoriši i tačka.
Da sam mogao da nađem preko pretrage ne bih ni pitao, znao sam rezoluciju i imao linkove od po nekoliko GB od kojih su neki bili iz više dijelova, skidali se sporo i čekali po sat vremena. Šta sam trebao da skidam danima i da mi na kraju ne može, ili da čitam 1500 poruka, za šta bi mi trebalo isto vremena.
Ja stvarno ne znam zbog čega neki reaguju kao da im je neko opsovao majku i kako sebi daju za pravo da dijele lekcije ko je kakav.
Nikad nisam vario likove koji liječe rl komplekse na internetu (tao bi izgledao moj odgovor kada bih odgovarao u tvom fazonu).

Poslednja izmena:
Igo radi kako treba.
Nadji sto mladje mape. Ja imam NAVTEQ, Q2.2013 i odvedu te gde treba.
Narodna verzije igoa 99% sadrzi i detaljno upustvo kako se instalira. Torent.

U temi nemas nista od linkova i od upustava.

Svaka cast, to je sve sto sam pitao i htio znati, sasvim jednostavno u 2 recence i hvala ti na odgovoru, i sta sad da ja citam 100 stranica ove teme i na kraju ne nadjem nista? Zbog toga sam samo i pitao da li se nalazi tu sve i to je to, ugl hvala ti, dobio sam igro od stingera i sada skidam pa cu da se snalazim sa ostalim.

Да пратите тему давно би укапирали:
1-iGO је био супер док је доносио свеже контрастове мапе!
2-Навигације tomtom, Sygic, Navigon, Copilot...немају то смарање са резолуцијом.
3-Препорука: инсталирај tomtom 1.3 Eastern Europe 925.5447 (мапе су 2014.03)
и Navigon са најсвежијим Navteq, односно сада, Here мапама. Navigon је увек међу првима са свежим мапама.

BTW, jel neko testirao ove HERE 2013.Q3 mape, skinuo sam komplet EU, ali još nigde nisam išao da isprobam. Vidim da je Srbija za nekih 2MB veća od NQ 2012.Q2, HERE mape su navteq, ali naravno ne "sarađuju" sa NQ, treba komplet zameniti zbog ruta.

Za Pirot je užas, pogrešni smerovi u jednosmernim ulicama, neke ulice nisu ucrtane, neke nisu do kraja ucrtane, sve to nisu sporedne ulice.

Ja sam uporedjivao recimo Beograd, i nemaju neke ulice sto cak imaju u Contrast 2012.07, radi se o ulicama koje su menjale naziv, tu je i mali kruzni tok na NBGD ....Na znam sto je toliko veca od NQ 2013.Q2 kad mi se cini da nema nista revolucionarno, ili je u pitanju optimizacija. Sada skidam TOMTOM pa cu da vidim kako to sljaka, mada sam se ispraksovao za IGO. .Ima tu jos stavki koje nisu bas savrsene u Igo u, npr. vodio me je cesto kroz centar grada iako sam bio u tranzitu i isao dalje, dok recimo nekada sa Symbianom je bilo sasvim ok

BTW, jel neko testirao ove HERE 2013.Q3 mape, skinuo sam komplet EU, ali još nigde nisam išao da isprobam. Vidim da je Srbija za nekih 2MB veća od NQ 2012.Q2, HERE mape su navteq, ali naravno ne "sarađuju" sa NQ, treba komplet zameniti zbog ruta.
Немогуће је да појединац тестира? Како?
Можемо да износимо нека своја запажања па да у укупном скору видимо колико је одређена мапа напредовала.

Пример, мост на Ади са прилазом:

Слика број 1-tomtom 2014.03
Слика број 2-Sygic NQ09.2013.
Слика број 3-iGO, Here2013.q3

tomtom.png
sygic.png
igo.png

Ma naravno, to sam i mislio, zapažanja! Ima neki nedostaci (na lokalu) koji se stalno ponavljaju iz mape u mapu i nerviraju me, sitnice, koje je Contrast tako lepo radio, al, nema više njihovih novih, ...pa razmišljam kako bi bilo lepo, za ove ostale proizvođače - ako bi izmene na terenu bile i na mapama, a ne da stalno prepisuju, pogotovo manja mesta.

Jedna stvar mi nije jasna,pardoniram ako je vec bilo pitanje-
imam navigon(narodna verzija),kolko sam shvatio on koristi here maps(nokia),kad sam ga instalirao pitao me je za koje zemlje hocu mape i kad sam ih odabrao on ih je sam skinuo preko wifi. Dakle da li su to najsvezije navigonove/here maps ili treba da ih skidam rucno negde pa stavljam na mob?

Možeš nekim file explorerom pronaći mape, ako znaš gde se nalaze, ako ne u programu, pod postavkama, o programu, ... karte, pročitaj koje su, zadnja HERE verzija je 2013.Q3.

Vrh Dno