Šta je novo?

Android navigacija i mape

Dakle samo copy-paste u folder sa mapama? Ja sam tako ubacio neku mapu i sve se pobrkalo. Ali samo iskopirao mapu. Sad nema satelita, mapa, ruta itd.
Не тако! Прво прекопирај фолдер conent из навигације у комп (за сваки случај)! Када то урадиш, отвори фолдер conent и у њему обриши фолдере (погледај слику) који ћеш прекопирати из фолдера са новим мапама.

igo.png

Не тако! Прво прекопирај фолдер conent из навигације у комп (за сваки случај)! Када то урадиш, отвори фолдер conent и у њему обриши фолдере (погледај слику) који ћеш прекопирати из фолдера са новим мапама.

igo.png
Da ne bude zabune - u folderu Content nema foldera : fda, fpa, fsp i hnr. Fajlovi sa ovim ekstenzijama se kopiraju u folder Content-Map.

Poslednja izmena:
Može, ali je potpuno nepotrebno. Building, dem, map i poi su dovoljni. U map ide sve što nije u building (3dc, 3dl), dem i poi. Čak mislim da bi sve to radili i direktno u content bez podfoldera, ali bi onda baš bila gužva.

A sta su ovi hnr fajlovi, to mi je nejasno - to se pojavilo sad kao opcija u Here mapama? Ja ih nisam ni skinuo, vidim radi sve bez toga.

A sta su ovi hnr fajlovi, to mi je nejasno - to se pojavilo sad kao opcija u Here mapama? Ja ih nisam ni skinuo, vidim radi sve bez toga.

.HNR - Baza pripremljenih ruta (4 tipa: Brzi, kratki, laki i ekonomični). Pomaže u izračunavanju trajanja rute.

Hvala, a dobra je i ova Milkova slicica.

Imao sam 3 puta BECKER u rukama I nisam uspeo da na originalan licencni softver ubacim te "narodne mape". NE može tako, "provali da su mape "narodne".
Preporučujem da OBAVEZNO BACKUP-uješ originalne mape u slučaju da treba da ih vratiš na uređej.
Naravno ako bi se na SD karticu instalirao "narodni" IGO I ubacile "narodne" mape uz malu ispravku INI fajla da se butuje sa SD to će da radi. Ali na ORIGINALNOM LICENCIRANOM IGO-u koji je (99% na Beckerima - "Švabo je to pravio"), prostim kopiranjem u foldere neće da radi.
To je moje iskustvo sa Becker-ima, piši šta si odradio.

Može, ali je potpuno nepotrebno. Building, dem, map i poi su dovoljni. U map ide sve što nije u building (3dc, 3dl), dem i poi. Čak mislim da bi sve to radili i direktno u content bez podfoldera, ali bi onda baš bila gužva.

Da, kod mene su svi FAJLOVI .fbl, .fsp, .fda, .fbl u folderu MAP I sve mi radi najnormalnije. Nisam nikada pravio posebno foldere za ove fajlove u folderu CONTENT. Ne kažem da nije ok, nego nisam probao... Lepo, naučio sam nešto novo.

Poslednja izmena:
Да не буде забуне, саветовао сам mousewho да копира тако фајлове јер је тако упакована навигација коју је скинуо а рекао је да није вешт па...!
Ово наводим чисто да не збунимо и остале који нису баш вични око навигације!

...Ali na ORIGINALNOM LICENCIRANOM IGO-u koji je (99% na Beckerima - "Švabo je to pravio"), prostim kopiranjem u foldere neće da radi.
To je moje iskustvo sa Becker-ima, piši šta si odradio.

Jesi probao pored mapa da prekopiras i License folder sa narodnog iGoa?

Imam problem sa BladeG od drugara, potreban je nekakav jb fix ali ne mogu da ga nadjem nigde? igo primo

Imam problem sa BladeG od drugara, potreban je nekakav jb fix ali ne mogu da ga nadjem nigde? igo primo

Ja sam instalirao koleginici i nisam imao nikakvih problema. Osim toga što je telefon ****** pa je svaki čas u servisu. Na kraju su joj rekli da se na taj telefon ne instaliraju aplikacije, jer ga one "zaludjuju". Inače i viber može samo neka prastara verzija, nove ne rade...

Nemam zvuka na navigaciji. Ma mrzi me i da se cimam, telefon je smece.

Jel neko poterao igo na Alcatelu sa rezolucijom 540x922 ?

Sygic 14.0.0 R-118459 - beta

What's new
- Drag & Drop for simple route editing
- POI search is faster and smarter than ever
- Pedestrian mode with spoken instructions
- Sidebar for tablets, more info about your drive
- Off-road will track your movement and help you get back the way you came from
- 3D terrain enhanced with greater detail
- Improvements in Spoken Street Names (TTS)
- Danger zone warnings added in France
- Navigating to postal codes in UK now with house numbers
- Tweaks and improvements in Junction view
- Fix for Contacts on Ice Cream Sandwich

TnX neshagbgd & brown dog

U pravu si. Ne moze :(

BTW cini mi se da na gps-srbija ima tema kako ubaciti narodni, a zadrzati Becker GUI (ako je GUI za nesto bitan)

Mozda sam zanovetalo ali ni na NQ 2013.Q2 ni na HERO 2013.Q3 nema ul.marsala birjuzova, koja se nastavlja na ul.Lazarevacki drum na cukarici, dok je na Contrastovoj mapi ima...Najbolje bi bilo za Srbiju koristiti Contrastove mape, ali ima li gde neka svezija od 2012.07 ??? Takodje Contrastov POI za Srbiju je 2.4 mb, a HERO najnoviji 1.77 mb...

Poslednja izmena:
Kako mislis nema? Evo sad sam proverio, postoji.

Mozda sam zanovetalo ali ni na NQ 2013.Q2 ni na HERO 2013.Q3 nema ul.marsala birjuzova, koja se nastavlja na ul.Lazarevacki drum na cukarici, dok je na Contrastovoj mapi ima...Najbolje bi bilo za Srbiju koristiti Contrastove mape, ali ima li gde neka svezija od 2012.07 ??? Takodje Contrastov POI za Srbiju je 2.4 mb, a HERO najnoviji 1.77 mb...

da nije neki drugi maršal ? Tolbuhin ?

Лазаревачки друм је преименован у улицу Маршала Толбухина!

ld.png

Nije, ja sam skoro vozio na adresu Lazarevacki drum koristeci navigaciju, sa Here mapama.

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1391202

Promene naziva ulica 2010

ČUKARICA

Ulici Lazarevački drum od Trgovačke do Savske magistrale određuje se naziv: ulica MARŠALA TOLBUHINA
Ulici koja se nalazi između ulice Porodice Tanasijević i ulice Porodice Praizović, određuje se naziv: ulica NIKOLE PETROVIĆA

Izašle nove mape za Sygic TomTom 2014.03:wave:

Untitled.pngUntitled1.png

Poslednja izmena:
Kakve su te tomtom mape

Sve bolje i bolje.:)Dosta toga je ubačeno u poslednje vreme , bar za SRB.Negde su čak i tačnije od Navteq mapa,odnosno Here.Komginacija Sygic - TomTom, Igo - Here ,i nema greške.Na androidu sve može.Za Sygic koristite Map Downloader.Brzo i efikasno nove mape.

Kombinacija Sygic - TomTom, Igo - Here ,i nema greške...
Dodao bih još 2 zanimljive kombinacije:
TomTom - TomTom /TT program - vrlo lep interface i izgled mape, manje lepršav od Sygic-a, ali za mene stvarno OK, mape bi trebalo da budu najsvežije, za mene trenutno broj 1 /
Navigon - Here /Navigon program - ružnjikav interface i izgled mape, ali najsvežije Navteq /Here/ mape! npr Q42013 se pojavile polovinom decembra, za Igo znate kada Q32013.../

Poslednja izmena:
Vrh Dno