Šta je novo?

Android navigacija i mape

Da li treba " Lucky Patcher " po instalaciji ?

Ако скинеш АПК са правог места, све је "урађено".

Hvala, probao sam par dana " Sygic Taxi " ali imam problema sa gps prijemom, posto mi Primo radi bez problema cenim da je do " taxi " verzije tako da cu se malo igrati sa Navigonom.

Ако скинеш АПК са правог места, све је "урађено".

Skinuo sam sa pravog mesta, instalaija prošla bez problema, ali update/download mapa neće. Kaže da na internoj mem nema dovoljno mesta, a nema prava da upisuje na SD kartcu.
Tačno je da interne mem mala, ali kaka da "dozvolim" upis na SD (nisam ni zabranio). A za update sa kompa, ne rade linkovi za download/torrenti mapa da bih skinuo na komp... Najlakše mi je da ih skinem na tel preko WI-FI
Tel je HTC Desire, rutovan, s-off, na kartici ima 2-3GB mesta...

Poslednja izmena:
Skinuo sam sa pravog mesta, instalaija prošla bez problema, ali update/download mapa neće. Kaže da na internoj mem nema dovoljno mesta, a nema prava da upisuje na SD kartcu.
Tačno je da interne mem mala, ali kaka da "dozvolim" upis na SD (nisam ni zabranio). A za update sa kompa, ne rade linkovi za download/torrenti mapa da bih skinuo na komp... Najlakše mi je da ih skinem na tel preko WI-FI
Tel je HTC Desire, rutovan, s-off, na kartici ima 2-3GB mesta...
Ако ти је телефон рутован, неким од програма, пребаци навигацију на меморијску картицу а мапе скини са торента и убаци у фолдер за мапе.

Ok, pokušaću ponovo skinuti mape... nisu radili linkovi ka torentima...

Kako prebaciti skoro sve Android aplikacije sa telefona na sd card

Kako moj tel. ima samo 190 MB interne memorije, veoma mi se brzo napunila memorija i tel. usporio zbog toga. Pokusavao sam da prebacim aplikacije na sd karticu, ali da ne rootujem telefon, sa raznim aplikacijama sa Google Play. Bez uspeha. Dok nisam pronasao resenje na sajtu :

http://www.bongizmo.com/blog/moving-all-android-apps-to-sdcard-apps2sd-froyo/

Tu je detaljno opisano kako se sta radi. Kao prvo potrebna vam je SDK distribucija koju mozete skinuti sa adrese :

http://developer.android.com/sdk/index.html

- Kada skinete paket u .zip-u raspakujte ga u C:\ (ostavite raspakovani folder u root-u C particije ... kasnije cete ga lakse naci iz komand prompta) i nemojte nista da instalisete, nema potrebe za time.
- Obavezno morate imati instalisane USB drajvere za vas telefon na PC-u. Za Samsung telefone cete ih naci na zvanicnom sajtu i idu sa "Kies" programom za povezivanje tel. sa PC. To vazi i za LG telefone, skinite njihov program PC Suite (ili kako vec).
- Na PC predjite u komand promt (Start->Run i ukucajte cmd), kada vam se pojavi DOS prozor uputite se na folder koji ste upravo raspakovali i unutar njega u folder <folder sa SDK distribucijom>\sdk\platform-tools (sa DOS komandom cd), u njemu se nalazi program adb.exe preko kojeg cemo sve raditi.
- U telefonu aktivirajte USB Debugging (Settings -> Applications -> Development). Povezite tel. preko USB kabla na racunar i NEMOJTE UKLJUCIVATI MASS STORAGE mod.
- Sada na racunaru u DOS prozoru kucajte : adb devices (imate na sajtu screen shot u tacki 7). Kada vam program javi da je prepoznao vas tel. kucajte :
- adb shell i u shell-u kucajte pm set-install-location 2, ako vam tu naredbu tel. ne prepozna (kao sto meni nije) kucajte pm setInstallLocation 2 (pazite na velika slova ... set, Install, Location - naravno sve zajedno kucajte).
- Na kraju exit.

Sta smo uradili ? Rekli smo telefonu da od sada sve aplikacije instalise na sd karticu i omogucili da se u meniju, Settings->Applications->Manage Applications, kada kliknete na neku od aplikacija, meni dugme "move to sd card" vidi (nije vise sivo - nego je aktivno).

- Skinite tel. sa USB kabla i u tel. idite u Settings->Applications->Manage Applications, pojedinacno prebacite sve aplikacije koje zelite iz tel. na sd (necete moci sve aplikacije da prebacite, pogotovo ne one koje su vam bile instalisane kada ste kupili tel. takozvane sistemske ... bez toga da rootujete tel. Moci cete da prebacite samo one koje ste vi sami instalisali. Takodje, nece vam raditi widgeti ako ih prebacite na sd. Probajte svaku aplikaciju nakon prebacivanja).
- Nakon prebacivanja svih aplikacija koje zelite, na sd karticu ... moj SAVET vam je da ponovite ceo postupak opisan ovde, s tim da liniju pm set-install-location 2 promenite u pm set-install-location 0 (nula), kako bi vratili telefon u originalno stanje, tj. da u buduce aplikacije intalise na tel. (zlu netrebalo). Pa kada vam se opet nakupi aplikacija na tel. ovim uvek mozete prebaciti te na sd.
- Na kraju ... u telefonu deaktivirajte USB Debugging (Settings -> Applications -> Development).

To bi bilo to ... ja sam uspeo da oslobodim nekih 30 i kusur MB u tel. (imao sam slobodno 62 ... sada imam 99). Za neke nejasnoce ... pratite originalni sajt koji sam naveo.

Ovo je isprobano i radi na :
Samsung Galaxy Y GT-S5360
OS 2.3.6 (Gingerbread)

Post napisao anonymvs sa foruma....

Prebacivanje aplikacija na SD karticu povlaci sa sobom gomilu potencijalnih problema...bolje ne kupovati telefon ukoliko nema bar 2GB prostora za aplikacije

(inace pogresna tema za post)

baš svako ima novac sad za telefon iz gornje klase koji ima 2gb za aplikacije.

Taj bolje da ne ocekuje onda mnogo od takvog telefona, jer ove metode prave vise stete nego koristi..onda bi vec u startu bilo omoguceno instaliranje aplikacija na sd, a telefoni bi dolazili samo sa potrebnim minimumom memorije za OS

ja vidim da ljudi bez ikakvih problema koriste telefone sa 100 i 200mb memorije, samo treba znati kako. tvoja filozofija "da moze, onda bi to oni i napravili" mi nekako vise lici na ios korisnike. mada vidim da se android blizi ios-u po zatvorenosti i profilu prosecnog korisnika. cekamo sledeci veliki open os- tizen, mozda promeni nesto na bolje...

soory za off

Jos da ubace zvanicno offline skidanje mapa po regionima i da zavrsimo pricu vise oko navigacija za Android...

ja vazda koristim offline google mape za navigaciju. kažem oću odatle dotle i on me odvede.

ali slažem se sa zechs-om. android mnogo kasni u odnosu na nokiu po tom pitanju. ako dođe nokia here na android mož google da se nosi u tri lepe slobodno.

Био је streetview, a сада можемо да користимо навигацију са turn-by-turn навођењем.

kad će ovo da stupi na snagu? sad sam probao, google zna da me odvede od jedne tačke do druge (što je znao i pre) ali i dalje ne zna da nađe tačku, tipa ukucam vojvode stepe 98 i dobijem k.aru, ne zna brojeve.

На жалост, још не раде бројеви у фулу?!
Мени се и ово допада јер, рецимо, једино је на њиховим мапама уцртана нова петља на Панчевцу. Има још тога, али то сам навео као битан детаљ.

Pročitah sve, ali i dalje nisam na jasnom koji je najoptimalniji program za navigaciju, tj. koji da tražim... iGo ima neke varijante (običan, primo, myway), ili neki drugi program? Bitna je prevashodno preciznost i detaljnost mapa za Srbiju, a onda i za okolne zemlje (Bosna, HR, Mađarska...). Za Android 4.2.2, ekran 1280x720 rezolucija. Naravno off-line mape. Za on-line imam i Google maps, ali nije to to, naročito u romingu... :)

Molim za savet i preporuku.

Pročitah sve, ali i dalje nisam na jasnom koji je najoptimalniji program za navigaciju, tj. koji da tražim... iGo ima neke varijante (običan, primo, myway), ili neki drugi program? Bitna je prevashodno preciznost i detaljnost mapa za Srbiju, a onda i za okolne zemlje (Bosna, HR, Mađarska...). Za Android 4.2.2, ekran 1280x720 rezolucija. Naravno off-line mape. Za on-line imam i Google maps, ali nije to to, naročito u romingu... :)

Molim za savet i preporuku.

IGO PRIMO

Нема најоптималнијег!
Да га има, ова тема не би постојала!
Навигација није толико битна, све завршавају посао, битне су мапе. Из свих коментара, издвојио би topmaps које користи iGo (верзијом се не замајавај) јер су то мапе локалних провајдера.
Остале навигације користе мапе Navteq или tomtom. И ту има разлика, писано више пута о томе.
На крају ти остаје изглед и оперативност, а то је ствар укуса.
Ето, мени се допада Навигон а многи га пљују због изгледа. Што се мапа тиче, увек је опремљен најсвежијим Navteq мапама (које су по мом скромном мишљењу добре).
По изгледу, Sygic је без премца и има добре мапе.
Најбоље ти је да инсталираш пар навигација (iGo, Sygic, Navigon, Tomtom...) пробаш па на крају одабереш према својим критеријумима.

Што се тиче резолуције, само iGo има то смарање са резолуцијама, остале навигације немају!

Poslednja izmena:
Ma yebes i Sygic kad je Navteq mapa stariji vise od godinu dana. TomTom nisu bas OK za ove prostore rekose. Kao Navteq i one lokalne iz iGO najbolje (koje su takodje stare vise od godinu dana). Pa sta ostaje da valja sem iGO i Navigona.

IZ svega navedenog proizilazi da su Navigon mape najsvjezije tj najbolje. :wave:

Poslednja izmena:
Ma yebes i Sygic kad je Navteq mapa stariji vise od godinu dana. TomTom nisu bas OK za ove prostore rekose. Kao Navteq i one lokalne iz iGO najbolje (koje su takodje stare vise od godinu dana). Pa sta ostaje da valja sem iGO i Navigona.

IZ svega navedenog proizilazi da su Navigon mape najsvjezije tj najbolje. :wave:

Tomtom се смиловао, што се тиче Србије, али БиХ остаде на нивоу пар путева?!
Ускоро се очекују нове tomtom мапе, па да видимо.
Навигон, писао сам и раније, мени се допада баш због свежих мапа. Пропуста има али има и напредка.
Ту смо где смо....

Нема најоптималнијег!

Ima i to je IGO, za prostis sve ostalo je TRTEX, te radi te ne radi, meni je Sygic vec 2 put zastekao. Igo uvek radi i mozes se osloniti na njega a mape su sve azurnije.

Ima i to je IGO, za prostis sve ostalo je TRTEX, te radi te ne radi, meni je Sygic vec 2 put zastekao. Igo uvek radi i mozes se osloniti na njega a mape su sve azurnije.
Не би се сложио, то је само твоје субјективно мишљење. Ако се теби свиђа, не можеш да тврдиш да је најоптималнија јер се многи неће сложити са тобом.

Nazad
Vrh Dno