D
Deleted member 1735
Guest
Kolege, posle izlaska GALAXY NOTE modela, mislim da su se stekli konacno uslovi da se napravi biznis-knjigovodstvena aplikacija na ovom mobilnom telefonu (koji je konacno dovoljno veliki da se mogu lako ukucavati podaci, a opet je dovoljno mali da moze da stane u dzep).
Posto sam bezuspesno trazio android program koji bi mogao da pokrene office access baze podataka sa svim opcijama od formi, baza podataka i kreiranja i stampe samih izvestaja odlucio sam da moram da napravim isti.
Taj program ce voditi bazu podataka o poslovanju firme (stranke, artikli,magacin, fakture,otpremnice itd), zatim ce sastavljati dokumente na osnovu unetih podataka u bazu i onda ih slati na stampac preko odredjenog interfejsa.
E sada me zanima koje su vase preporuke kako da resim neke od osnovnih problema:
1. Koji SDK i koji prog jezik
2. Koja baza ( moje misljenje je SQlite)
3. U kom formatu je najlakse da kreiram fajlove za stampu (moje misljenje je da
je .doc najjednostavniji-dokument mora da je formatiran i da ima logo firme)
4. Na koji nacin da saljem fajlove na stampu:
4.1.da mogu da stampam na tudjim kompjuterima sa internet konekcijom
(recimo google cloud)
4.2.da mogu da stampam na stampacu koji je u mojim kolima
- wifi stampac - elegantno resenje
- rucno prebacivanje na laptop na kojem je povezan stampac (najlakse ali
smor resenje)
Posto cu posle nove godine imati dosta slobodnog vremena, hteo bih ovo da odradim, pa me zanima vase misljenje.
Pozdrav,
Devil 2000.
Posto sam bezuspesno trazio android program koji bi mogao da pokrene office access baze podataka sa svim opcijama od formi, baza podataka i kreiranja i stampe samih izvestaja odlucio sam da moram da napravim isti.
Taj program ce voditi bazu podataka o poslovanju firme (stranke, artikli,magacin, fakture,otpremnice itd), zatim ce sastavljati dokumente na osnovu unetih podataka u bazu i onda ih slati na stampac preko odredjenog interfejsa.
E sada me zanima koje su vase preporuke kako da resim neke od osnovnih problema:
1. Koji SDK i koji prog jezik
2. Koja baza ( moje misljenje je SQlite)
3. U kom formatu je najlakse da kreiram fajlove za stampu (moje misljenje je da
je .doc najjednostavniji-dokument mora da je formatiran i da ima logo firme)
4. Na koji nacin da saljem fajlove na stampu:
4.1.da mogu da stampam na tudjim kompjuterima sa internet konekcijom
(recimo google cloud)
4.2.da mogu da stampam na stampacu koji je u mojim kolima
- wifi stampac - elegantno resenje
- rucno prebacivanje na laptop na kojem je povezan stampac (najlakse ali
smor resenje)
Posto cu posle nove godine imati dosta slobodnog vremena, hteo bih ovo da odradim, pa me zanima vase misljenje.
Pozdrav,
Devil 2000.