Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Zadrzis prst na ikonici i povuces gore na edit. Onda kliknes na ikonicu i ponudice ti razlicite izvore odakle mozes da stavis ikonicu.

Možeš li mi reći kako se menja ikona na svakoj aplikaciji posebno. Nikako ne mogu provalim.
Zadržiš prst na ikoni koju želiš da promeniš (na radnoj površini), odabereš Edit, dodirneš sliku ikone i onda biraš ikonu koju želiš (od svih instaliranih icon packova).

Ово за иконице и nova launcher ми је тотално логично и то сам знао од почетка...

Zadrzis prst na ikonici i povuces gore na edit. Onda kliknes na ikonicu i ponudice ti razlicite izvore odakle mozes da stavis ikonicu.

Zadržiš prst na ikoni koju želiš da promeniš (na radnoj površini), odabereš Edit, dodirneš sliku ikone i onda biraš ikonu koju želiš (od svih instaliranih icon packova).

Hvala obojici na odgovoru.
Probao sam to i ranije ali kod mene kada pritisnem na ikonicu treba jedno 5 sekundi da se pojavi spisak instaliranih icon packova, pa ranije dok nisam znao da se tako menja nisam ni čekao toliko dugo.

Imam problem sa skidanjem aplikacija kada sam na mobile data. Pise waiting for network, dok na wifi skida sve normalno. Probao brisanjem kesa i date za play store i google servise ali i dalje ne radi. Nemam proksi u APNu.

Ja isto imam problem :D

Bice da znam sta je. Stable update flyme 5 M2N i Telenor :D

Da li je moguće da oni ne mogu da uvedu opciju za Google Chrome da menjam početne linkove koji su mi ponuđeni kad uđem u samu aplikaciju? Odakle im ideja da korisnicima ne bi odgovaralo da možemo da podesimo sve kako nama odgovara? Pet godina čekam da nešto promene i njima izgleda da ne pada na pamet?! Na kompjuteru koristim add on a šta ovde da uradim?

Izbaci linkove na home screen i odatle ih odmah otvaraš.

Ili prosto koristis neki drugi, bolji browser.

Koristim Google Chrome zbog toga što imam tamo bookmark i history mi je isti sa kompom, na sve sam to navikao.

Nema bolji browser od kroma, ja iz ciste navike koristim ono ****** od opere.

Sinhronizacija donosi stvarno dosta poena chromu, engine mu je takođe najbolji... Al je svinja brate mili, ubija resurse. Čekam listu i ja.

Ja evo koristim ffox, sa sve sinhronizacijom u fullu.. :)

Btw, je l' stigao nekome apdejt za play games? Sad postoji opcija za snimanje ekrana, ali meni snima samo jedan ugao ekrana..

Poslednja izmena:
Probao ffox... Hah, koliko bolji scroll ima Chrome. Ne moze zoom jednim prstom, samo dupli tap radi.

Svidja mi se eto jedino sto ima dodatke(ublock npr. itd.).

Maxthon, Firefox, Dolphin, UC, sve je to bolje od hromog.

Ako je potreban browser bez mogucnosti podesavanja i dodatnih funkcionalnosti, onda mozda.
Ipak ne bi trebalo da mnogo sirimo polemiku ovde, mozda da otvorimo posebnu temu za browsere?

Poslednja izmena:
Nije samo stvar do resursa (iako rekoh da necu siriti temu), niti dodatnih funkcionalnosti, evo kolika je razlika kod mene:
Chrome
chrome.png

Maxthon
maxthon.png

Kod mene Chrome 49 1155 al to je do hw valjda.

A html5test.com?

Edit: Maxthon 1142. Pritom na maxthonu onaj hamburger meni koji ide odozdo (?!) secka.

Sa peacekeeper tabom kao jedinim Maxthon pojede i više rama nego Chrome.

Edit 2: dodao još po jedan tab (kupujem prodajem) u oba i sad Chrome zauzme možda 5 mb više... U prevodu isti đavo što se rama tiče.

Poslednja izmena:
Pa moras ga sa necim sam uporediti, ne mozes porediti sa mojim rezultatima.

html5
Chrome - 518, Maxton - 507

Poslednja izmena:
Ja nisam primetio, vidim da spominju kada skidaju nesto onda ostane, ja ne skidam cesto jer imam malo megabajta, a ovako kada koristim mob net nisam primetio da postoji, za sada.

Probao sam da nađem ovde i na još par tema ali nisam uspeo pa rekoh da pitam. Pričao sam telefonom (Nexus 4) i posle nekog vremena primetio da nemam signal.
Kada pokušam da se registrujem na mrežu izbacuje mi "your SIM card doesn't allow a connection to this network". Telenor mreža je u pitanju. Probao sam par stvari
koje sam pročitao na drugim forumima (factory reset između ostalog) ali bezuspešno. Da li je neko imao sličan ili isti problem, i naravno da li ga je rešio? Hvala.

Kako iskljuciti onaj smooth scrolling na Firefox-u ?
Mnogo bolji od Chrome-a, ali ta sitnica me skroz odbija od Firefox-a.

Nazad
Vrh Dno