Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Rešeno! Klikne se jednom na notifikaciju i onda se u kvadratu ispod uradi swipe.

Ali zar nisu to promenili na MM? G3 je tako radio na LP. Na MM se razvuče notifikacija na dole pa onda klik na nju je otvara.

Da proverim sa vama titanium backup napravljen na sistemu koji koristi dalvik ne radi na onom koji koristi art, ili negde grešim?

Jedno pitanjce, ovo sam skoro primetio, Galaxy S4, kad idem na recent apps i izbrišem sve kad opet uđem u recent apps pojavljuju se neki programi koji nisu automatski obrisani, u čemu je fora? Obično su to settings, memory i sl.

Tu po defaultu ne stoje aktivne aplikacije, nego aplikacije koje do otvarao skoro. Instaliraj recently i podesi da ti pokazuje samo aktivne aplikacije tu.

Da li je moguce prebaciti Viber istoriju chat-a sa jednog mobilnog na drugi bez root-a? Aktivirao Viber na drugom broju nesto na brzinu i potpuno smetnuo s uma to.

Aplikacija sa prvog telefona nije obrisana.

Please note that backed up history cannot be restored onto your device.

Steta.

Tu po defaultu ne stoje aktivne aplikacije, nego aplikacije koje do otvarao skoro. Instaliraj recently i podesi da ti pokazuje samo aktivne aplikacije tu.

Za recently mi treba root, nije rootovan telefon, ima li neka alterantiva? Kakav je Shutapp?

Ovo sa drugog linka mi ne ocitava nijednu poruku, kao da ih nema uopste. Vjerovatno su obrisane samom registracijom na drugom uredjaju. ***, nema veze sad.

A sto se tice ovog restore-a, valjda ne moze na isti uredjaj da se uradi restore!?

Pa to je taj sw, ne vidi mi nijednu poruku na htc-u. Mada i kabl koji sam koristio nije nesto, moguce da imam problem zbog toga.

Probacu kuci kad dodjem sa originalnim.

Ako vidi telefon, video bi i poruke da moze.

Imam karticu od 8Gb i postaje mi nedovoljna.
Želim da je zamenim za 32Gb.
Ako samo prekopiram sadržaj sa kartice na novu, sve će raditi kao i sada sa ovom od 8Gb?
Neću izgubiti neka podešavanja ako sam neku od apk prebacio na SD?

Da li za svaki icon pack treba poseban launcher sa PS, tipa Nova, ili nekako mogu da rade na stock launcheru (xperia)?

Mislim da Sony Launcher ne podržava icon pack kao ni Samsung, a ni HTC. Mislim da jedino LG podržava i to samo neki icon pakovi.

Nova, Apex itd podržavaju sve.

Imam karticu od 8Gb i postaje mi nedovoljna.
Želim da je zamenim za 32Gb.
Ako samo prekopiram sadržaj sa kartice na novu, sve će raditi kao i sada sa ovom od 8Gb?
Neću izgubiti neka podešavanja ako sam neku od apk prebacio na SD?

Pogledaj ovaj link - http://www.tomsguide.com/forum/id-2545604/move-data-card-samsung-galaxy.html
Za svaki slucaj prebaci sto vise "bitnih" aplikacija na telefon, pa ih posle vrati na novu karticu.

Da li za svaki icon pack treba poseban launcher sa PS, tipa Nova, ili nekako mogu da rade na stock launcheru (xperia)?

Ne moze nista na stock launcheru, ne moze Nova Free (samo Premium), ali ima i launchera koji u free verziji podrzavaju zamenu ikonica.

Mislim da Sony Launcher ne podržava icon pack kao ni Samsung, a ni HTC. Mislim da jedino LG podržava i to samo neki icon pakovi.

Nova, Apex itd podržavaju sve.

MM na Z5 izgleda podrzava (navodno i MM za sve ostale xperie), a ima i da se skine xMarshmallow launcher za ostale telefone, tu su i opisi svake od verzija.
http://www.phonearena.com/news/Ported-version-of-Sonys-Marshmallow-Concept-launcher-works-on-all-Android-5.1.1-phones_id78016

Ok je launcher, nista posebno ali je dobar mada 2.1 verzija na Z2 radi lose, fluidnost nije kao kod malo starijih verzija a citao sam da ume i da prsne.

Znaci, moze da se koristi (koristim Vertumusove dark ikonice) i to je to, neka od starijih verzija radi munjevito i fluidno, bar na Z2 ali jednostavno ne postoji bolji, kompletnije launcher od Nove.

Apex nisam odavno probao, ne znam kako sada radi. Smart me smorio..

Poslednja izmena:
MM na Z5 izgleda podrzava (navodno i MM za sve ostale xperie), a ima i da se skine xMarshmallow launcher za ostale telefone, tu su i opisi svake od verzija.
http://www.phonearena.com/news/Ported-version-of-Sonys-Marshmallow-Concept-launcher-works-on-all-Android-5.1.1-phones_id78016

Ok je launcher, nista posebno ali je dobar mada 2.1 verzija na Z2 radi lose, fluidnost nije kao kod malo starijih verzija a citao sam da ume i da prsne.

Znaci, moze da se koristi (koristim Vertumusove dark ikonice) i to je to, neka od starijih verzija radi munjevito i fluidno, bar na Z2 ali jednostavno ne postoji bolji, kompletnije launcher od Nove.

Apex nisam odavno probao, ne znam kako sada radi. Smart me smorio..

Da, ali ovo je modovan? Stock launcher na Sony podržava?

Pogledaj ovaj link - http://www.tomsguide.com/forum/id-2545604/move-data-card-samsung-galaxy.html
Za svaki slucaj prebaci sto vise "bitnih" aplikacija na telefon, pa ih posle vrati na novu karticu.

Ne moze nista na stock launcheru, ne moze Nova Free (samo Premium), ali ima i launchera koji u free verziji podrzavaju zamenu ikonica.

Free verzija isto podržava promenu ikona koliko ja znam?

Poslednja izmena:
U pravu si, podrzava iconpacks, ali ne podrzava zamenu pojedinacnih ikona (to ocito nema ni na Prime). Posto je on pitao samo za iconpacks - dakle, moze Nova free.

Uz xperia xposed i stock podržava ali ne i pojedinačno menjanje. Ceo pack ili ništa

Da, tako je i na ovom XMarshm. concept launcheru.
Tako da Nova ostaje dosta bolje resenje ali meni trenutno i taj xM launcher odgovara, bas zbog toga sto me mrzi da se previse cimam oko promene izgleda.. ima taj neki minimalan broj opcija, izmenu icons packova.

I Free i Prime podržavaju promenu ikona na svakoj aplikaciji posebno.

Haha, au koji je ovo mehanizam, nikad ne bih provalio da moze, da nisi rekao da je moguce :D Trazio sam po Nova menijima, tu nigde nema - ko nema puno iskustva, nikad nece naci nacin da promeni svaku ponaosob. Izvinjavam se na dezinformacijama.

Neki pouzdan addblocker za nerutovane telefone? Android M?

Moze li se sabiranjem potrošnje mAh svake aplikacije na M izračunati kapacitet baterije, ili mi je tu nešto promaklo

Nazad
Vrh Dno