Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Imas ringtones folder na internoj memoriji,tu ih ubaci i videces ih u listi kad biras melodije za zvono.

Telefon mi što ga duže koristim sve više baguje i usporava a da ništa novo nisam ni instalirao ni pokrenuo... Imam Huawei Honor 2, quad-core, 1GB RAM (756MB realno dostupno). Ne znam da li očekujem previše, ali voleo bih da mi ulazak u imenik, odnosno call log bude malo više instant kao i da izlazak-prelazak na FB/Viber/Whasapp ne traje i po pola minuta a ume i da se zabaguje u svemu tome, a kad pogledam RAM memoriju, piše da ima oko 160MB slobodnog... Poprilično sam siguran da kada sam uradio reinstalaciju da je "leteo" u odnosu na sada i to počinje jako da me nervira.

Šta sve mogu da uradim da ubrzam sistem?

Sigurno nesto radi u pozadini i zato toliko koci, ne bi smelo toliko. Vidi pokrenute servise, pa ugasi ako ima neki tezak. Ako je rootovan probaj Greenify, ako nije mozda factory reset.

Pomagajte. Bivša devojka ima LG F70, kaže kako joj "nestaju" programi, izađe sam iz browsera, tastatura nestaje, notifikacije na whtsapp-u i messanger-u tek kad otvori aplikaciju. Kaže da ima instalirano samo ta tri programa, neverovatno mi je da pucaju na telefonu sa gb rama. Kaže da nema nikakve task killere i te gluposti. Šta bi to moglo biti? Na kraju ostaje factory reset ali malo je noob i ne radi joj se to...

Nađi devojku sa 2GB RAM-a i rešen problem. :D

Sad ozbiljno. Neka pokuša najjednostavnije rešenje - gašenje, pa ponovno uključivanje telefona. Da li su otključane developerske opcije? Ako jesu, proveriti da li je aktivirano "Don't keep activities" (ako jeste, deštiklirati) i šta stoji kod "Background process limit" (treba da bude "standard").
Pored toga, proveri koliko RAM memorije je zauzeto, a koliko dostupno. Možda neka aplikacija ima memory leak i popunjava RAM.

Vidiš, nije mi palo na pamet to u developer delu, jer znam da je duduk i siguran sam da nije dirala... Evo pitaću je, bezveze što je u inostranstvu, lakse bi bilo kad bih ga uzeo u svoje ruke... Hvala ti, javljam.

Sad mi je javila, restart je pomogao. Malo sam ispao som što mi to odmah nije palo na pamet, jer ja često isključujem noću mob... Inače, tri nedelje ga nije isključivala. Nadam se da smo rešili te probleme, hvala još jednom.

Jesam li ja slep, ili na novom PS ne moze da se doda novi nalog, nezavisno od osnovnog naloga na telefonu?

Hm, trebalo bi da moze. Kao i kod Gmail-a da imaju kao 2 kruzica sa slikama za razlicite naloge.

Pa da, ali nudice mi ga svuda, ja zelim nalog iskljucivo za PS. Vidim da je u starijoj verziji PS bila mogucnost, sad je ne vidim nigde.

Jel se nekome desavalo da mu PS ne radi?
Upali se aplikacija, ali pise da veza nije uspostavljena.

Interneta sigurno ima jer otvara sve ostalo, a probano je i na wifi-u i na 3G-u.
Brisao sam cash i data ali nista nije pomoglo.

Kako da ovo resim?

Pa da, ali nudice mi ga svuda, ja zelim nalog iskljucivo za PS. Vidim da je u starijoj verziji PS bila mogucnost, sad je ne vidim nigde.
Nudiće ti ga svuda, ali ga postavi samo u PS, a u ostalim aplikacijama biraj svoj glavni nalog i rešen problem. Mislim da nema drugog rešenja.

Jel ima neko problem na mts mrezi da mu random ne stizy sms poruke. Prvi put imam taj problem guglao ali nista pametno ne nadjoh. Mozda mi se mesaju sa skypom ili facebook chatom koje sam sada deinstall, ali rano je za dijgnozu. :)
Android je 4. 4.2

Ja sam imao te probleme sa nekim aplikacijama za sms a sa stock aplikacijom nisam.

Sredjivao sam listu kontakta koji su se skladistili preko google beckup-a,tacnije,sve sam ih pobrisao,imalo je gomila mailva koji su se pojavljivali pod CONTACTS tako da sam sve pobrisao na google nalogu. Sad sam sve to lepo sredio u telefonu i sad hocu da se ti telefoni prebace na google nalog i da se ot tog trenutka svaki broj koji dodam u kontakte da se sacuva na google nalog. Kako to odraditi? Telefon je S4 I9505,sve fabricko na njemu...

Sredjivao sam listu kontakta koji su se skladistili preko google beckup-a,tacnije,sve sam ih pobrisao,imalo je gomila mailva koji su se pojavljivali pod CONTACTS tako da sam sve pobrisao na google nalogu. Sad sam sve to lepo sredio u telefonu i sad hocu da se ti telefoni prebace na google nalog i da se ot tog trenutka svaki broj koji dodam u kontakte da se sacuva na google nalog. Kako to odraditi? Telefon je S4 I9505,sve fabricko na njemu...

Exportuj kontakte na telefonu, prebaci ih na komp i idi na svoj Gmail i uvezi ih. Mozda moze jednostavnije ali ja ne znam.

Za nove kontakte iz padajuceg menija izaberi svoj Gmail nalog i svi novi kontakti ce automatski biti sinhronizovani i na Gmail nalog.

b2b9bb5dcb1a6a508eb53a20f0ef2be6.jpg

A ajde već kad smo kod kontakta: jel' moguće izčupati kontakte iz cwm backupa?
Drugaru je telefon upao u bootloop a naravno da je sve kontakte čuvao u telefonu iako sam mu 100 puta rekao da ih čuva na Gmail nalogu...
Android je 2.3.7 a backup mogu da uradim ali posle moram factory reset da podignem sistem.

PS. Mislim da sam ovo vec pitao pre nekih godinu i po dana ali pretraga na TT je veoma loša i ne mogu da nadjem poruku. I da u pitanju je isti drug... :D

Poslednja izmena:
A ajde već kad smo kod kontakta: jel' moguće izčupati kontakte iz cwm backupa?

Moguće je. Koristi Titanium Backup - Menu-> Extract from Nandroid Backup, pa Contacts Storage i uradi Restore Data.

Poslednja izmena:
Imam problem!Android 4.2.2 I tamo u opcijama za zvuk,gde treba da podesim kako da mi javi kad stigne poruka,ja slucajno stisnem da mu izvor bude sd kartica.I kliknem "always"I sad me uvek baca na sd karticu a ne na one sistemske zvuke koje ja u stvari hocu.Kako to da vratim?

To mi je sivo,to jest ne mogu da ga kliknem.Jedino mogu da "clear data".Da ne zeznem nesto?

Verovatno nećeš zeznuti ali nećeš ni dobiti ništa... Instaliraj bilo koji file manager sa play store i dobićeš opet taj dijalog kad budeš birao zvuk

Ajde da pitam ovde da ne otvaram novu temu...

Vezano za google wallet i kupovinu aplikacija na marketu...

Pošto mi je stara kartica istekla a danas sam konačno dobio novu koju sam povezao sa google walletom skinuto mi je 0.89€

Nešto se ne sećam prethodnu karticu kada sam vezivao za GW da mi je nešto skidano...

Vratiće ti to.. Samo proveravaju karticu. Dobićeš storno poruku... Tak bar moja banka radi.

Da li je stetno cesto prekidati punjenje telefona? Tipa napuni se samo par procenata pa ga iskljucim sa punjaca pa opet za par minuta stavim na punujenje?

Nije.

To je nekad bilo stetno dok su se koristile npr ove baterije (sa memorijskim efektom)...

31YTSG0HFAL._SX300_.jpg

Nazad
Vrh Dno