Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Jeste stetno, brze se smanjuje kapacitet baterije. Pisano na ovom forumu.
Zanimljivo. I apsolutno nije istina.
Baterija ima fore oko 500 ciklusa punjenja pre nego što počne da ozbiljnije gubi na kapacitetu. S tim da jedan ciklus je punjenje od 0-100% pa ako je ti naprimer napunis 10% uradio si samo jednu desetinu ciklusa (1/10) ako je sledeći put dopunis od 10-100% uradio si devet desetina ciklusa (9/10) i kad se to sve sabere sa ova dva punjenja si odradio jedan ceo ciklus.

Pa kako se onda brzo smanjuje kapacitet i zbog čega?

Rutovao sam ZTE Blade L3 uz pomoć Kingo Root programa.
Sada svaki put kada želim da skinem nešto sa Play Store-a, aplikacija se skine i kada treba da se instalira dobijem da "nema dovoljno slobodne memorije / mesta na ovom uređaju"... Sve moram ručno da instaliram preko Fajl Menadžera.
Ideje kako da rešim ovaj problem na stock rom-u ?
Flešovanje drugog roma mi je poslednja opcija.

Baterija ima fore oko 500 ciklusa punjenja pre nego što počne da ozbiljnije gubi na kapacitetu. S tim da jedan ciklus je punjenje od 0-100% pa ako je ti naprimer napunis 10% uradio si samo jednu desetinu ciklusa (1/10) ako je sledeći put dopunis od 10-100% uradio si devet desetina ciklusa (9/10) i kad se to sve sabere sa ova dva punjenja si odradio jedan ceo ciklus.

Pa kako se onda brzo smanjuje kapacitet i zbog čega?
Nisam ja izmislio, nego citao sta su drugi pisali. Potrazi na forumu :)

Totalno tačno. I čak šta više je i poželjno dopunjavati što češće Li-ion baterije. ;-)

Probaj da obrises data i cache za play store i play services.... :)

Ako i to ne pomogne ko i instalacija druge verzije PS-a, šta da radim onda? Možda samo trebam da promenim atribute u nekom direktorijumu? Da nije program za root-ovanje zeznuo nešto?

A koliko mesta zaista imas slobodno na /data particiji ?

Dovoljno da mogu da instaliram ovako:

Sve moram ručno da instaliram preko Fajl Menadžera.
Oko 300 Mb...

Poslednja izmena:
Ako imas neki custom recovery, probaj wipe cache i wipe dalvik cache....To je meni resilo problem,a imao sam isti kao ti,samo sto sam ja ubacio Cyanogenmod... :)

Znam da nisi. Ali onaj što je napisao je pogrešio. Ne moram ništa da tražim kad znam.
Cela ta prica je isla u aklopu punjenja i drzanja na punjacu celu noc. Ne razumem se pa sam sano zapamtio i sada ne znam u sta da verujem...

I da li po tebi onsa sreti ako se telefon celu noc drzi na punjacu?

Ne šteti.

Mozda i steti dugo drzanje na punjacu, citao sam negde da nije dobro za Litijumske baterije da se skroz isprazne i da se pune do 100% jer se navodno najvise zagreva kad se puni od 80-90% do 100%.

I sta je onda sa punjacuma sa vecom amperazom?
Ako moj original punjac ima npr 1A, a ja ga stavim na pubjac od 2A da li mu to skodi? I da li bi, trebalo da puni nesto brze?

^ E to bi trebalo da steti bateriji, jer samim tim se i brze puni pa je i temperatura veca, a visoke temperature stete bateriji.

Ni to ne škodi, pametni su telefoni, pa i baterije.
Baterije povuku struje onoliko koliko im treba.

Mozda i steti dugo drzanje na punjacu, citao sam negde da nije dobro za Litijumske baterije da se skroz isprazne i da se pune do 100% jer se navodno najvise zagreva kad se puni od 80-90% do 100%.

Naprotiv. Najveci stres dozivljava baterija od 0-30% tad je najveca temperatura. Kasnije se stisava i bude hladniji.

I sta je onda sa punjacuma sa vecom amperazom?
Ako moj original punjac ima npr 1A, a ja ga stavim na pubjac od 2A da li mu to skodi? I da li bi, trebalo da puni nesto brze?
1. Ne puni se brze sa 1A, 2A, a ni 0.7A :D
2. Ne skodi bateriji jer koristmo pametne telefone :)
3. Nema sta vise struje da povlaci kada telefon ima u sebi ogranicavac.

Koristis s2, jel tako? U s2 postoji kolo koje ti ogranici ulaznu struju na 650mA...
Probaj sa 2A(1A) i videces da ce isto puniti.

Poslednja izmena:
1. Ne puni se brze sa 1A, 2A, a ni 0.7A :D
2. Ne skodi bateriji jer koristmo pametne telefone :)
3. Nema sta vise struje da povlaci kada telefon ima u sebi ogranicavac.

Koristis s2, jel tako? U s2 postoji kolo koje ti ogranici ulaznu struju na 650mA...
Probaj sa 2A(1A) i videces da ce isto puniti.

Otkud znas ovo .. ? Za ajfone sam recimo siguran da profitiraju od 1A punjenja i da brze pune kada se preko USB-a podigne izlazna struja na 1A. Nikad nisam cuo za ogranicivac, mislim pitam posto me zanima :)

Svaki telefon ima kolo koje regulise dotok struje, sto je sasvim normalno. Mozes staviti punjac koji tera 10A u telefon, on ce uzeti onoliko koliko mu treba, i to je to. Inace bi se sprzio lol
Nece se puniti brze uopste.. Bitno je samo da napon bude odgovarajuci, odnosno 5V.

ima tu jedna caka: tačno je da svaki telefon danas ima (ustvari, ne znam da li svaki ali samsung, lg, sony i htc) ima kolo koje upravlja dotokom struje u bateriju.
caka je u tome što se to kolo kod neadekvatnog punjača prilično zagreva. pri punjenju baterije od 0 do ~30% je to najizraženije i taj deo matične bude topliji od bilo kog drugog.
ta tako koncentrisana toplota može da malo degradira "lepak" displeja i da izazove stvaranje bledožutih mrlja na displeju. sony je tek posle svog arc modela počeo da max udaljava taj deo od displeja.

Nije nijedan google servis ugasen,ovo mi se juce pojavilo. Probao sam i druge Google apps da instaliram, ali ne vredi. Kako da resim ovo?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1424683958856.png
    uploadfromtaptalk1424683958856.png
    72.1 KB · Pregleda: 179
Moze da pomogne brisanje dalvik cache-a.

2014 statistika:

os-2014.jpg

Da li postoji način legalnog download-a aplikacija sa google store na pc?
Pošto trenutno nemam wifi konekciju(radim na tome),a hteo bih da instaliram neke aplikacije na tablet?

Nazad
Vrh Dno