nemanja123
Čuven
- Učlanjen(a)
- 28.10.2007
- Poena
- 665
Jeste stetno, brze se smanjuje kapacitet baterije. Pisano na ovom forumu.
Zanimljivo. I apsolutno nije istina.Jeste stetno, brze se smanjuje kapacitet baterije. Pisano na ovom forumu.
Nisam ja izmislio, nego citao sta su drugi pisali. Potrazi na forumuZanimljivo. I apsolutno nije istina.
Baterija ima fore oko 500 ciklusa punjenja pre nego što počne da ozbiljnije gubi na kapacitetu. S tim da jedan ciklus je punjenje od 0-100% pa ako je ti naprimer napunis 10% uradio si samo jednu desetinu ciklusa (1/10) ako je sledeći put dopunis od 10-100% uradio si devet desetina ciklusa (9/10) i kad se to sve sabere sa ova dva punjenja si odradio jedan ceo ciklus.
Pa kako se onda brzo smanjuje kapacitet i zbog čega?
Zanimljivo. I apsolutno nije istina.
Baterija ima fore oko 500 ciklusa punjenja pre nego što počne da ozbiljnije gubi na kapacitetu. S tim da jedan ciklus je punjenje od 0-100% pa ako je ti naprimer napunis 10% uradio si samo jednu desetinu ciklusa (1/10) ako je sledeći put dopunis od 10-100% uradio si devet desetina ciklusa (9/10) i kad se to sve sabere sa ova dva punjenja si odradio jedan ceo ciklus.
Znam da nisi. Ali onaj što je napisao je pogrešio. Ne moram ništa da tražim kad znam.Nisam ja izmislio, nego citao sta su drugi pisali. Potrazi na forumu![]()
Probaj da obrises data i cache za play store i play services....![]()
A koliko mesta zaista imas slobodno na /data particiji ?
Oko 300 Mb...Sve moram ručno da instaliram preko Fajl Menadžera.
Cela ta prica je isla u aklopu punjenja i drzanja na punjacu celu noc. Ne razumem se pa sam sano zapamtio i sada ne znam u sta da verujem...Znam da nisi. Ali onaj što je napisao je pogrešio. Ne moram ništa da tražim kad znam.
Ako moj original punjac ima npr 1A, a ja ga stavim na pubjac od 2A da li mu to skodi? I da li bi, trebalo da puni nesto brze?
Mozda i steti dugo drzanje na punjacu, citao sam negde da nije dobro za Litijumske baterije da se skroz isprazne i da se pune do 100% jer se navodno najvise zagreva kad se puni od 80-90% do 100%.
1. Ne puni se brze sa 1A, 2A, a ni 0.7AI sta je onda sa punjacuma sa vecom amperazom?
Ako moj original punjac ima npr 1A, a ja ga stavim na pubjac od 2A da li mu to skodi? I da li bi, trebalo da puni nesto brze?
1. Ne puni se brze sa 1A, 2A, a ni 0.7A
2. Ne skodi bateriji jer koristmo pametne telefone
3. Nema sta vise struje da povlaci kada telefon ima u sebi ogranicavac.
Koristis s2, jel tako? U s2 postoji kolo koje ti ogranici ulaznu struju na 650mA...
Probaj sa 2A(1A) i videces da ce isto puniti.
Probaj da obrises data i cache za play store i play services....![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari