Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Imam pitanje vezano za bateriju. Da li je tacno da treba telefon da se stavi na punjac kada nivo padne na oko 40%, tacnije da ne cekamo da se isprazni jos vise? Negde sam na forumu nekom video da ce baterija da ima kraci zivotni vek ako se cesto prazni ispod ovog nivoa, ili to nema veze?

da li je neko upucen u kupovinu aplikacija sa drugog stora tj stora druge zemlje, konkretno sada je nova launcher prime smanjena na 99 centi, ali recimo u rusiji je 10 rub, ili 0.25 aud, e sad probao sam sa vpnom da se povezem ali kad ukucam podatke sa kartice vrati mi cenu od 99 centi

Пробај да се региструјеш с другим налогом директно на другу продавницу, па вежи за њега картицу.

2wlrdi8.png

http://www.androidpolice.com/2015/1...rshmallow-now-at-0-5-and-froyo-just-wont-die/

Poslednja izmena:
[youtube]MwAOeUmkT-U[/youtube]

Ladno sam odgledao ceo klip.. Indusi su fascinantan narod

Kada otvorim neki link iz Tapatalk-a npr, prvo mi se otvori default broswer pa tek onda "redirektuje" na Play Store apk... Tako mi uvek kada kliknem na link ostane u pozadini broswer... Kako to da eleminišem? Andro 5.1 je u pitanju.

Pitanje:

Otac koristi HTC 526g+ dualsim telefon. Na njemu ima android kitkat koliko sam upoznat, i ima problem sa reklamama koje mu iskacu na homescreenu konstantno. Tacnije ne samo u homescreenu nego i unutar aplikacija koje ne bi trebalo da imaju reklame. Nakon nekog vremena pocnu da mu se pojavljuju neki "upakovani pokloni" na homescreenu, same od sebe mu se pojave reklame koje "poziraju" kao aplikacije na istom itd itd.

Posto nisam nesto strucan sto se tice android telefona, odradio sam mu reset na factory settings i povratio mu samo kontakte i fotografije sa google naloga, a aplikacije koje je ranije koristio sam rucno downloadovao.

Od aplikacija ne koristi nista sumnjivo, koristi facebook, messenger, blic, b92, parking manijak, viber i skype. Osim toga mislim da nista drugo nema na telefonu sto nije fabricki na njemu.

Stavljao sam mu raznorazne adware i malware detektore i antiviruse (malwarebytes, avast i jos jedno 4, 5 drugih). Neke od tih aplikacija su pronasle da odredjen broj fabrickih aplikacija izbacuju reklame, i termini koji se tu konstantno ponavljaju su MoPub i AdMob.

Znate li neki nacin na koji mogu da se resim ovoga?

Hvala unapred

Samo root, pa onda adaway. Od tih aplikacija blic sigurno ima te reklame, ove druge ne bi trebalo.

E bas sam to hteo da izbegnem posto sam pre par godina iPhone skoro brickovao tokom jailbreaka, pa ne bih da ponavljam takvo iskustvo :D
Ali ako ima neko jednostavno uputstvo i ako bi mogao da mi das nekoliko saveta sta i kako, sto da ne :)

To vec nemam pojma, ja sam jako davno koristio htc, od tada se dosta promenilo, sacekaj nekoga ko je upoznatiji sa htc-om.

Sta moze da prouzrokuje neverovatan battery drain? Do juce je sve bilo u redu, a od juce mi bukvalno jede bateriju. Danas ga napunim i isto. Evo za 3 sata od punjenja (koristio sam 10 minuta wifi, pola sata muzike na slusalicama) i pojeo 35% baterije. Skenirao sam sa avastom, nista nije nasao. U pitanju je kitkat, a telefon imam skoro godinu ipo dana i nikad se ovo nije desilo.
Da napomenem da nisam nista instalirao zadnje 3 nedelje.

Da li ti je rutovan telefon?
Prva stvar, obrisi te glupe anti viruse, oni su najveci virus za telefon.
Sta ti pokazuje kao top potrosac kad udjes u settings/battery?

Da li ti je rutovan telefon?
Prva stvar, obrisi te glupe anti viruse, oni su najveci virus za telefon.
Sta ti pokazuje kao top potrosac kad udjes u settings/battery?

Nikad rutovan. Tek sam danas instalirao avast da bih skenirao. Znaci pre nije bio na telefonu.
Potrosaci idu ovako:
Cell standby 48%
Phone idle 44%
Screen 6%
Wifi 2%

Moras da vidis sta sisa bateriju u pozadini, ne znam da li gsam battery monitor radi bez roota, neka se javi neko ko zna..

Probaj da rucno stavis mrezu na 2g,moguce da ti telefon stalno prebacuje 2g/3g i da tu ode baterija.
Moras da vidis sta sisa bateriju u pozadini, ne znam da li gsam battery monitor radi bez roota, neka se javi neko ko zna..
Radi ali nista konkretno ne moze da se vidi.
BBS je zakon ali nazalost treba root.

Probaj da rucno stavis mrezu na 2g,moguce da ti telefon stalno prebacuje 2g/3g i da tu ode baterija.

Radi ali nista konkretno ne moze da se vidi.
BBS je zakon ali nazalost treba root.

Ja cak ne koristim mobilni internet. Samo wifi. Koji je iskljucen kad ga ne koristim na telefonu.

Nema veze internet sa tim.
Telefon se muci ako je slab 3g signal i stalno prebacuje na 2g i obrnuto.
To utice na bateriju bez obzira sto se ne koristi mobile data.

Nema veze internet sa tim.
Telefon se muci ako je slab 3g signal i stalno prebacuje na 2g i obrnuto.
To utice na bateriju bez obzira sto se ne koristi mobile data.

Kapiram. Prebacio sam u airplane mod pa cu videti sutra kako ce biti. Ako to nije uzrok jedino resenje je restore cini mi se.

Problem je misteriozno nestao nakon gasenja telefona preko noci. Evo danas ceo dan 8%. Nemam pojma sta je bilo juce.

Iz nekog razloga nece da odradi root. Probao sam preko windowsa da koristim kingoroot ali kad mi trazi da ukljucim usb debugging mode i ja to uradim, tu se cela prica zavrsava. Kada probam direktno preko telefona da odradim, izbaci mi neki error i nece dalje.

Onda sam pokusao da trazim alternative i pokusao da instaliram adblock plus, sto je cini mi se malo popravilo problem na neko vreme, ali evo sad mi otac pokazuje da mu opet iskace nesto slicno.

Ranije su to bile reklame kije "poziraju" kao aplikacije na homescreenu (batterydoctor, 360 security itd), a u poslednje vreme mu se pojavljuje i ovaj "pokloncic" koji moze da pomera po homescreenu ali ne i da ga ukloni kao klasicnu aplikaciju. ImageUploadedByTapatalk1451766338.083677.jpg

Mozda da deinstaliras sve aplikacije pa da ih instaliras jednu po jednu..

^Jedino tako i moze otkriti cije je to kukavicje jaje.

Vrh Dno