Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Pa nisi ni ti Tesla sto znas flesovati rom i instalirati temu. Cuj nije... [emoji15]

Ne znam sta da ti odgovorim, stvarno. Ti se konstantno svadjas sa svojim drugim ja. Pored toga si razvio neki tip opsesije samnom.

Poslednja izmena:
Primjetih u 2 navrata na sekund pojavi se neka ikonica u status baru kod wi-fi i nestane. Nemam pojma sta je ovo, je l' jos neko upratio. 6.0

Kako dobar savet kao da to nije bilo prvo sto sam uradio.... Nebitno sada resio sam problem tako sto sam jezik tastature prebacio na srpski a tip tastature na standardan qwerty. Inace proguglaj malo dosta njih je imalo taj problem na lizalici xD

Jel samo jos kod mene stari izgled play prodavnice?
Play 5.10.30
Services 8.3.0.0
Android 5.1.1

Samo je homepage menjan, imas malo drugacije animacije i to je to. Osim ako nemas play store podesen na neku zemlju koja ima sve ostale sadrzaje pored aplikacija, onda ces videti.

Primjetih u 2 navrata na sekund pojavi se neka ikonica u status baru kod wi-fi i nestane. Nemam pojma sta je ovo, je l' jos neko upratio. 6.0
*** zabrinut sam. Evo i sada se pojavi na sekund, ikonica kao krug i nesto unutra, ne stignem ni da upratim, a ne da uradim SS. Da me ne kontrolise neko, hakovan tel.[emoji30] Voleo bih da znam sta je.[emoji15]

Da nije to ikonica za sinhronizaciju? Nije nikakvo hakovanje i slično.

Da nije to ikonica za sinhronizaciju? Nije nikakvo hakovanje i slično.
To ne znam. Ukljucena je sync, a ne lici mi na tu ikonicu. Tapnuh i na Sync Now nije se pojavljivalo nista. Ko zna sta je ovo, ali voleo bih da znam. Ne mogu izgoogleati nista.

Jedino preostaje kad se pojavi, da pogledam kada je bila sync zadnji put.

Poslednja izmena:
Ako to ne uradi plodom imaš aplikacije koje snimaju ekran (za tutorijale) pa preko nje nahvataju šta je kada pustiš na kompjuteru i pauziraj.

Nadam se da je ok tema za ovo pitanje...

Sta bi moglo da bude u pitanju-samsung A3, status bar nesto brljavi, kao da pokazuje sliku preko slike, dok je homescreen prikazan. Cim se povuce notification bar ili udje u app drawer ili pokrene neka aplikacija sve je u najboljem redu. Pokusao sam da fotografisem cisto da se lakse pohvata sta pricam. Cini mi se kao da ispravno vrijeme prikazuje na gornjem, a neko drugo na donjem "sloju"...

5fa328afbf8e2565f2b4818f2a5b6f36.jpg

430ae4c96d0e17c62557565e9316c6d9.jpg

A tu je i notifikacija aplikacije Vijesti, koje naravno nema kada se spusti notification...

Nije ispravna tema ali nema veze :) . Imaš burn in, javlja se kod oled ekrana, mana te tehnologije. Ako je u garanciji, servis. Ali čekaj da se javi neko sa više iskustva.

Nije ispravna tema ali nema veze :) . Imaš burn in, javlja se kod oled ekrana, mana te tehnologije. Ako je u garanciji, servis. Ali čekaj da se javi neko sa više iskustva.
Nijesam siguran je li burn in jer cim se spusti notification ili otvori neka aplikacija, sve je u najboljem redu... Jedino status bar kada je aktivan home screen brlja ovako...

Upali neku belu boju, ako se vidi onda je burn in. Imas razne screen test aplikacije, a trebalo bi da ima i test meni na samsungu.

Poenta je vise u ne instalirati aplikacije van zvanicnog Play Store-a..dakle kad se pojavi nova verzija google play servisa sacekati da se automatski update-uju, a ne juriti po svakakvim sajtovima i instalirati...

Ja sam odavno prestao da instaliram bilo sta sto se ne nalazi na PS-u, i nemam nikakvih problema...

Ne vidim zasto bi mu se desilo kad se aplikacije proveravaju pre postavljanja na PS, a u tom pasusu teksta koji sam linkovao lepo pise da se takav rootkit siri preko zarazenih aplikacija koje se instaliraju van zvanicnog PS-a..ne postoji on bez razloga

Infected versions of these applications are not available on the Google Play store and must be downloaded from third party stores.

Ne znam o kakvom zastrasivanju govoris jer ga ja nigde ne vidim..preporuka je vezana za zvanicne izvore aplikacija

Poslednja izmena:
Samo kažem da ništa nije u potpunosti bez rizika, i google i apple nam kažu da njima ne može da se desi ono što se već desilo apple-u.

Sigurnije jeste instalirati sa zvaničnih prodavnica.,
Ali nisu ni oni bez grešaka.
Niti je njihova prvenstvena briga sigurnost i dobrobit korisnika, već njihova zarada kao kompanija.

Slazem se ja sa tobom, ali cvetanju te antivirusne nise na androidu je upravo doprinelo instaliranje programa sto krekovanih, sto regularnih sa raznih foruma i sajtova..ne bi me cudilo ni da su sami ti proizvodjaci av softvera podmetnuli po koji virus kako bi sebe reklamirali..

Ovo jeste dobra preporuka u tekstu kao jedan od nacina da se izbegne virusoidni softver koriscenjem zvanicnih izvora aplikacija..

Pa kao i uvek, to zavisi od korisnika, pre svega.
Kao što je bilo i sa Windowsom, kao što polako počinje sa OSx.

Čudno je da je Appleu ovo prošlo. Google ni ne radi neke specijalne provere.

Vidi ovde, ako si uspeo da vidis kako izgleda ta ikonica
https://www.google.com/design/icons/

Javi li se nekome kad kratka vibracija, ali bez ikakve notifikacije ili nečeg sličnog samo vibracija iz cista mira.
Ma izgleda da je Smart Timeout opcija iz Cataclysm ROMa. Ne znam na koju foru radi ovo...

@Nemanja, set the timeout for whatever you like but for this go fifteen seconds then do nothing like go back to the home screen the just look at your device after the fifteen seconds you'll see an eye on the status bar as the delay happens.

Poslednja izmena:
Ne mogu da skontam logiku funkcionisanja ove MultiWindow opcije u Munchmallowu. Na osnovu cega dijeli ekran, kada u vecini slucajeva ne prati moj zadani layout za odredjene recent app. Ili sam ja mozda pogresno razumio koncept. Bira se dva layouta (gore i dole) za 2 app-a i valjda bi njia trebalo da prikaze. Medjutim meni baca na ekran nesto nepovezano :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno