Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Preterano se drami, high end telefoni dobijaju apdejt, mid range modeli vide jedan veci apdejt. Ne moze da se ocekuje da ce neko da podrzava telefone softverski godinama na kojima zaradi par dolara po prodatom komadu.

Slažem se, nerealno je očekivati podršku za uređaje od 100 €. Kao da npr. 4.4 zaostaje za 5.0. Uostalom, većina aplikacija radi i na 4.0. A i ako ne urade nadogradnju kako treba bolje i da je ne daju. Eto bilo bi lepo da svi sa 5.0 dobiju nadogradnju na 5.1 zbog oni problema na 5.0...

Veći je problem što ljudi ne rade update, čak i kada im je dostupan.

U da... Znam gomilu ljudi sto imaju i Samsunge i LG, pogotovo ove novije telefone S4,G2,S5,G3 i stoji im tako ili im nije dosla notifikacija, a ni ne znaju da postoji update.

Bar se ljudi ne opterecuju kao mi i uzivaju i telefonu. Ovako samo nesto flesujes, menjas, cackas i nikad ne valja.

Ajd da pitam a da ne otvaram novu "temu" :D
Alcatel one touch 7041x
firmver 4.2.2 - 01004
kernel 3.4.5
Prioblem je sledeći, slike koje se naprave telefonom ne mogu se uveličati tj "razvući prstima" da bi se videli detalji. Slike preuzete viberom,mms-om, bluetooth-om se uveličavaju bez problema bez obzira na rezoluciju tj. da li su poslate sa telefona koje imaju jaču ili slabiju kameru od gore navedenog.

Instaliraj neku drugu aplikaciju za galeriju.

Instaliraj neku drugu aplikaciju za galeriju.
Hvala na odgovoru.
Pretpostavljam da pored te opcije problem može da reši i neka aplikacija za fotografisanje ali sam mislio da postoji neko konkretno rešenje bez trpanja raznih aplikacija (sa iritantnim reklamama) pogotovo što se preuzete slike uveličavaju normalno . ;)

Poslednja izmena:
Imaš programe bez reklama, baš za pregled slika, pogledaj temu o aplikacijama.

Da li imate instaliran Googlov andoid device manager?
Na Nexusu 5 imam 5.1.1 android i sada vidim na play storu da mi daje da instaliram android device manager.
Siguran sam da sam ranije to imao po defaultu. Da li je to promenjeno od neke verzije Androida ili....?

Watch "Stagefright Demo by zLabs" on YouTube

[youtube]PxQc5gOHnKs[/youtube]

Ja nisam ni imao predstavu da je ova stvar ovolika sigurnosna rupa.. [emoji15]

Da li se moze spreciti ako se obrise ho sa moba ?

Нема везе са њим, било који програм да прими тај ммс то је то, има онај нови апдејт који спречава. Типа текстра је добила тај апдејт, а и Sense је добио исто.

Kako sprečiti 5.0 Android na S5 da posle update briše ikonice sa ovih glavnih stranica gde su prečice?

[youtube]3kLQzbWMSaY[/youtube]

:) za neiskusne korisnike pot pakao

Reklama za android pay :)

[youtube]xAlFCjOlRrM[/youtube]

Poslednja izmena:
Probao, tk gapps mi je daleko bolji.

Nisam shvatio ove opengapps. U čemu je fora?

Biras kad instaliras gapps da li hoces samo osnovno da radi (store plus google servisi), ili ces da imas start google paket(calendar, calculator, clock etc.) i tako dalje za svaki veci paket, pise u opisu. Msm da je jedina prednost sto ti da da biras sta ti treba i sto se redovno apdejtuju pa ne moras da juris po xda npr najnovije, sta ti treba od gapps i tako dalje..

Ja pomislio to neka alternativa, a ono samo se razlikuje u veličini paketa.
Trebalo ne drugačije da nazovu.

Pa ima i raznih gapps paketa, ja koristim minimalni paket, samo store i servisi.

Open gapps su zasnovani na PA gapps, a imaju fearurese sa TK gapps. Automatski se rade buildovi, svaki dan, tako da cim je neki update dodaje se. Sve je fino slozeno i pregledno, dobra kompresija, ja koristim pico gapps nisu ni 50 MB. Sve u svemu dobar projekat.

Ja tu govnjivost od open gapps nikad vise necu koristiti. Znaci nikad vise. Video sam odavno i sad posle nekoliko meseci ajde da probam CM12.1 i skinem te govnjive otvorene, uzmem da flesujem, izbaci mi error... Probao par puta i nece. Zasto nije hteo, ne zanima me, ali probao sam jos 3 paketa razlicitih i sve su prosle, jedino ove nisu htele. I nemoj te reci da je bad download, jer kako kod ovih ostalih radi, a kod open ne radi. Skinuo sam njihova 3 razlicita paketa i nijedan nije proradio.

CWM sam koristio. Nije TWRP, njega ne volim :)

Mislim da sa CM recoveryem radi OK, cim oni preporucuju ovaj gapps, mora da neki njihovi likovi rade.

Opet kazem, nesto ni u redu i njesra je. Svi ostali rade, samo open gapps ne radi. Znaci krs. :d

Vrh Dno