Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

mp3 nebi trebao da ponavlja a ako je ogg onda je moguće da je dodan android kod za ponavljanje. Svojevremeno sam pravio ringtone i zvonio je samo jednom a onda sam našao negde uputstvo kako se dodaje taj kod da bi se ponavljao, neka od melodija u Cyanogenmodu to nije imala pa sam u patchu video šta su radili ali sad nemam pojma da to nadjem, prošlo je dugo vremena.
Inače koristim istu melodiju 12-13 godina :) "Cicada" koja je bila u nokijama

http://www.tytyweb.net/blog/2012/01/looping-ringtones-on-android/

Poslednja izmena:
Jel postoji nacin da maknem lock screen widget tj onaj sat? Mogu da ubacim neki drugi widget, a sat da obrisem, ali drugi mi jos ise smetaju. Ako obrisem daj zto sam dodao, onda se sat sam vrati :/
Izgleda da u opcijama mogu samo da biram sat ili neki tekst, a ja bih da vidim cistu sliku koju sam postavio, a sat i tekst subas na mestu gde mi zaaklanjaju najlepsi deo slike.

Stavio sam devojci na G300 oficijelni ICS rom i sada kada je poziva neko ko vec postoji u imeniku nema identifikacije po imenu onog ko zove vec samo broj. Cackajuci malo skontao sam da mora da se menja broj u imeniku i da se dodaje +381 da bi se pojavilo ime pozivaca. Malo mi je glupo da joj kazem da mora da ide i manuelno menja gomilu brojeva. Jel ima neko resenje za ovaj problem?

Zna neko koja je max/kritična temperatura za Qualcomm Snapdragon S4?

Ako ga nisi overklokovao, to ne treba da te opterecuje. Jedino sto mozes da degradiras bateriju takvim koriscenjem, ako je produzeno - grejanje CPU + grejanje same baterije sigurno steti.

Zna neko koja je max/kritična temperatura za Qualcomm Snapdragon S4?

Nema potrebe da se opterećuješ sa tim, stavi limit na 70 kako bi i trebalo da ide na svim telefonima...

A inače viđao sam da je ljudima na xda išla temperatura i preko 100c...

Znam to, nego generalno me zanima. ~50% OC ne prelazi 65-67 max opterećen, negde sam našao da je siguran do 75, čak i 80 al to mi je poprilično puno.

Pa kad onim ludacima na xda radi na 100, nije nemoguće da normalno radi na 80 :d

100 je mnogo, čak i za telefone sa dobro resenom disipacijom toplote. Verovatno na kraju im odlazi baterija..
Ali svakako se ne treba opterećivati sa tim, sve na defultu i to je to.
Ovde su radili testove, zanimao ih je konkretno throttling.

arstechnica.com/gadgets/2013/11/when-benchmarks-arent-enough-cpu-performance-in-the-nexus-5/

Ali to ne znači da je ta temperatura kritična, a throttle temperatura svakako može da se podešava sa custom kernelima.

Šta uopšte podrazumevate pod kritična?

Pa valjda ona koja može da ošteti komponente... :)

Sve preko 65-70, je nemoguce drzati telefon u ruci, bar meni, tako da i 65 je puno i dobro je sto su stavili throttle, jer kad dodje do visokih temperatura ode baterija :d

E pa zato sam i pitao, i ja verujem da ima ugrađenu zaštitu koju ne možeš isključiti...
Mada svakako mislim da ćeš pre oštetiti bateriju nego soc

Ne treba se igrati sa tim ostaviti po defaultu. Vrlo vjerovatno da su to oni ogranicili zbog baterije a mozda i nekih drugih osjetljivih elemenata.
Za par godina morace i male kulercice stavljati, nece moci rijesiti hladjenje, ili zadnja strana da bude od bakra tj. hladnjak, pa ce se prenositi na ruku :D Stavis telefon na promaju brzo bi se to ohladilo :D

Poslednja izmena:
Mada svakako mislim da ćeš pre oštetiti bateriju nego soc

+1 Naravno. Štetno po SoC postaje tek na ~120C, ali tada nije moguće ni držanje telefona u ruci. O temperaturi baterije nećemo ni da pričamo. :)

Na toj temperaturi ne mora SoC da crkne, sve oko njega će se oštetiti.

Kako da instaliram neku tastaturu na telefon kojem je deinstalirana samsung tastatura? Pri tome na telefonu nema ni fajl eksplorera, a ni na play storu nije ukucan nalog jer jelte nema tastature!

Da ubaciš drugi rom?

A čekaj, koji je fon u pitanju?
Kako nema neki fabrički file manager?

S3 u pitanju. Skinuo lik sa titaniumom a nije uradio back up.

Morace sve iz pocetka...

Cudno da nema file manager.

Jel moze iz recoveria da se sibne neka samsung tastatura?

Nazad
Vrh Dno