Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Imam vanila JB Android, gde i kako se uključuje Cell ID prikaz?

Ono kada nam je nekad na dumbphone telefonima pisao naziv BS/lokacije na kojoj smo. Hvala! ;)

Imam vanila JB Android, gde i kako se uključuje Cell ID prikaz?

U okviru aplikacije za poruke postoji podešavanje za Cell ID. Ne funkcioniše isto kao na glupim telefonima, već ti lokacija stiže kao poruka.

^ Hvala na odgovoru, na žalost, to uopšte nije praktično onda.

Zaboravi na cell id na androidu, to je relikt prošlosti :).

Nasao je neko na onoj drugoj Android temi aplikaciju za cell ID kojom je zadovoljan. U poslednjih par strana teme se pominje.

Interesuje me šta znači kad neko kaže npr traje mi baterija 4 sata screen on time-a? Da li to znači 4 sata konstantnog čačkanja telefona? Verovatno nije isto da li 4 sata čitam neki pdf ili surfujem.

To znači da je 4h bio upaljen ekran, a ne da je baterija trajala 4h...

A u pravu si, nije isto, tako da i tu brojku treba gledati u širem kontekstu (osvetljenje, 2g/3g/wifi, aplikacije koje su radile, igre...)

Ubedljivo najveca razlika je 3g/wifi... Uglavnom sam na 3g non stop i tada mi je SOT oko 4h ili malo vise, nisam bas pratio. Ali pre neki dan kada sam bio na WIFI ceo dan sam imao 7:30 SOT-a i jos 13% baterije :D

Sedam i po sati?! Koji telefon?

Jiayu G3T. Da, da. Mrzelo me da slikam za forum kada je vec vise njih reklo da moze taj Zuti toliko da izgura :)

Meni na S3 rekord 6:02 i preostalih 8%, ima i slika negde...

Kako dodeliti default aplikaciju?

Npr ako imaš dve aplikacije jednu disejbluješ i druga ti bude default :)
Jesi to mislio?

Ako ti je npr mx player izabran za default, odeš u settings apps, i za mx odradiš clear defaults. Onda pokreneš neki klip i ponudiće ti koji player hoćeš da koristiš, klikneš na koji hoćeš i imaš da odabereš always ili just once.

Poslednja izmena:
A u pravu si, nije isto, tako da i tu brojku treba gledati u širem kontekstu (osvetljenje, 2g/3g/wifi, aplikacije koje su radile, igre...)

Pa da. Mislim da kad se diskutuje o bateriji, pa kazes 4 sata sot-a, treba navesti, tipa osvetljenje mi je bilo 50%, uključen 2g, sinhronizacija gmail-a, tt, čitao knjigu itd.

Ako ti je npr mx player izabran za default, odeš u settings apps, i za mx odradiš clear defaults. Onda pokreneš neki klip i ponudiće ti koji player hoćeš da koristiš, klikneš na koji hoćeš i imaš da odabereš always ili just once.

Problem mi je u tome što i kada izaberem "Always" svaki drugi put mi nudi izbor kao da je prvi put.
Radi se o stock Dialer i ExDialer konfliktu u vezi "call log"-a. :(
Mislio sam da li ima neki "hardcore" korak koji bih mogao odraditi tipa: "prepravljanje registry-a u winodwsu" ili tako nešto?

Pa da. Mislim da kad se diskutuje o bateriji, pa kazes 4 sata sot-a, treba navesti, tipa osvetljenje mi je bilo 50%, uključen 2g, sinhronizacija gmail-a, tt, čitao knjigu itd.

Ali onda bi se ispostavilo da ovi što izvlače po 10h ekrana u stvari čitaju tapatalk na 5% svetla preko wifija pa bi se izgubio wow efekat :p

Da da, to mi je najgore kad nešto istražujem po netu, pa ne znam da li je neko rekao stvarno stanje ili samo voli da se hvali:)

Velika je razlika u korišćenju pa zato i nekom baterija traje dva dana, a nekom pola.

Ja ne znam vise sta da radim, jedino jos da dubim na glavi, elem, kako da odvojim deo particije na neksusu da bih snimao utakmice jer tv ne prepoznaje tablet kad ga prikacim preko USB-a koji ima tek 2GB, a pretpostavljam da mi treba bar fat format da bi ga tv video? Nema sta nisam instalirao na kompjuteru, kao npr. ex2mgr ali i dalje nista, cak sam probao i ubuntu ali i on nista ne vidi.. verovatno mi treba mass storage mod za ovu vratolomiju :)

Ne razumem šta želiš? Da snimiš utakmicu na tabletu pa da je gledaš na TV-u?

Jednostavno receno, da. Tablet bih da pretvorim u eksterni hdd jer nemam nista drugo na raspolaganju. Nexus 7 ima samo MTP i PTP u opcijama i tv ga kao takog jednostavno ne vidi. Snimao bih sa RTS HD kanala.

Želiš da snimiš utakmicu na tableT sa TV-a. Mislim da ćeš ovako nešto teško uraditi. Jednostavno TV nema podršku za MTP.

A nemaš ni neki usb flash kod sebe? Mislim flash od 16 GB je baš jeftin.

Ko za maler izgubio sam ga ngde(8GB). Probao sam nokiju C5 i uspelo je, zaista treba mass storage. Nego da li znas ili bilo ko, sta da uradim pa da se tablet pojavi u disk management-u?

Pa ne možeš. Google je od 4.0 Androida izbacio UMS opciju. Sve se radi preko MTP mada postoji UMS mod ali radi samo sa micro SD karticama koju Nexus nema.

Jel postoji neka EULA za Android?
Da li je modifikovani Android OS, recimo portovani sa 1 telefona na drugi, u stvari neka vrsta piraterije?
Da li je Lucky Patcher oruđe koje omogućava pirateriju na Androidu?

Па ако рачунаш да је custom rom пиратерија, онда то може бити и порт...
Може се рећи да Лаки омогућава неке мутне радње :)

Android nije u tom smislu na koji misliš piraterija, jer ne bi postojao xda npr.

Što se tiče Lucky dečka, to jeste :)

Па ако рачунаш да је custom rom пиратерија, онда то може бити и порт...
Може се рећи да Лаки омогућава неке мутне радње :)

Da li je ROM na mom telefonu moje vlasništvo? To nikako da pronađem uz pomoć Gugla...
Ako jeste onda je LP legalan ali ako nije onda ne sme da se uklanja verifikacija licence sa aplikacija.

Vrh Dno