Šta je novo?

Anbernic konzole

Nisam siguran po kojem kriterijumu su mi za RG35xx Plus naplatili oko 1100 dinara, dok je neko drugi platio i više.
Platio si 20% vrednosti koja je naznačena na paketu. Da ti je naplaćena i carina, platio bi dodatnih 10%. Nažalost, niko ne može da predvidi da li će vrednost na paketu biti prihvaćena. Ali ovo nije tema za to. Na forumu postoji tema za carinjenje pošiljaka, pa tamo možeš istražiti više na tu temu.
Pa ima kartica, prvo pokaze Anbernic logo i onda posle nekoliko sekundi pise Gamer Over. Jel moguce da SD vec kaput? :ROFLMAO:
Ko zna. Uzmi novu memorijsku, upiši na nju novi OS sa sajta proizvođača, ubaci pa probaj. Taman dok ti se konzola puni.
 
Ko zna. Uzmi novu memorijsku, upiši na nju novi OS sa sajta proizvođača, ubaci pa probaj. Taman dok ti se konzola puni.
Eh jos nisu stigle nove memorijske, u tome je problem... cekaju se 256 i 64GB, ali nikako da mi donesu... al dobro bitno da je konzola tu, polako cemo, valjda je bar ona ispravna :ROFLMAO:
 
Uzmi novu memorijsku, upiši na nju novi OS sa sajta proizvođača, ubaci pa probaj. Taman dok ti se konzola puni.
Stavio sam novi OS na karticu koja je dosla uz konzolu i proradilo je. Sinoc sam malo cackao, isprobavao kojekakve igrice... i sta znam. Ono na sta najvise ljudi kukaju OS, meni je ok i taj fabricki, uopste nije ni spor niti nepregledan, malo mi je zeznuto sto tasteri cesto menjaju svoje funkcije, B je nekad Back, nekad OK. Al ako se ne varam negde sam video da se i to moze podesiti, mada nisam uopste bilo sta istrazivao, jer je opasan manjak vremena u pitanju. Ono sto mi se nije dopalo na prvu su pecurke, razocarao sam se njima u smislu da na odredjenim igricama uopste nisam mogao da pogodim tajming i smer, al ok mozda je i do igrice ili do mene, recimo na Bombermanu sasvim pristojno rade pecurke, al je ta igra spora sama od sebe, dok na Pacmanu recimo nema sanse da ga vodim pecurkom. Ali to su tek prvi utisci, treba da docekam nove memorijske, pa da postavim recimo Batoceru i posvetim se igricama sa Amige, ove ostale manje vise i nisu mi prioritet.

I da dodam da sinoc dok sam cackao jedna od misli koje su prosle kroz glavu je bila i ta da mi je vertikalna konzola mozda ipak prirodnija za igranje, koliko god mi to delovalo nestvarno prilikom izbora modela. Sad kad sam probao H nekako mi i ne lezi bas... mada sve je to stvar prvog i to veoma kratkog koriscenja, verujem da ce vremenom stvari doci na svoje mesto
 
Ako resis da menjas, tu sam sa klasicnim sivim 35xx, lako cemo se dogovoriti ;)
 
Pecurkice na H modelu su tu cisto radi podrske, po ocenama po netu imaju preciznost kao dpadovi :) Tako da jedino ako izadje neki mod koji stavlja bolje pecurkice ili mozda neko napravi bolji drajver za postojece.
 
Ipak je sve do mene, kako vreme prolazi navikavam se lagano i mogu da kazem da sam vec sad odusevljen konzolicom. U pocetku je mozda bio i neki problem zbog ergonomije i nekog mog straha, medjutim lagano stvari dolaze na svoje mesto. Odusevilo me pre svega sto jos nijednom nije zabagovala, jednostavno sve funkcionise odlicno sa najnovijom verzijom softvera koji mi iskreno sasvim odgovara sto se tice brzine, preglednosti, cak sam uspeo da pokrenem i igrice sa Amige, ali tu ne funkcionise bas sve najbolje, sto me je ostavilo u cudu jer sam racunao da se te igrice lakse za emulaciju od recimo Sonijevih al sam se malo preracunao :D Kako god, uspeo sam da provozam Lotusa, Jaguara XJ220, da zaigram Chaos Engine, Crazy Cars, Alien Breeda.... u sustini sam nabrojao igrice koje su prvenstveno igrive na konzoli (bar sa ovim OS sistemom), malo sam se razocarao jer je recimo Cannon Fodder neigriv jer je sve previse sitno, ocigledno nijedna tekstualna avantura nece biti igriva jer je tekst uglavnom necitljiv. Aladina mi pokrene, ali usporen je i muzika i pokreti.... Super Frog ucita intro i uvek me izbaci.... E sad me zanima da li postoji mozda mogucnost da konzolicu putem njenog mini HDMI izlaza spojim na monitor koji ima mislim da je to VGA (plavi prikljucak) ulaz? Da li postoji neki adapter koji bi to izveo? Imam neki stari 4:3 monitor kapiram da bi bio top za ovu konzolicu mozda bi onda recimo i Cannon Fodder postao igriv.

EDIT:
Sad videh da postoji adapter, samo moram da proverim da l je kod mene tacno VGA ili DVI, al mislim da je VGA
EDIT 2:
i da pokusavao sam da ostavim konzolu ukljucenu dok je ne igram, tj. samo sam iskljucio ekran, al nisam uspeo da provalim da li mi tad trosi bateriju... jeste da je nakon pola sata kada sam ponovo pokrenuo igricu baterija pala sa 3 na 2 crte, al opet solidno vremena sam i igrao dok je bila na 3 crte pa ne mogu da provalim da l je zbog toga pala na dve ili zbog potrosnje dok je ekran ugasen
 
Poslednja izmena:
Uzmeš prvo mini hdmi na hdmi adapter pa onda kabl hdmi na vga. Biće tu konektora ali radiće.

Svakako možeš i na bilo koji monitor ili televizor i u podešavanjima samog monitora staviš ratio/skaliranje na 4:3.
 
Uzmeš prvo mini hdmi na hdmi adapter pa onda kabl hdmi na vga. Biće tu konektora ali radiće.

Svakako možeš i na bilo koji monitor ili televizor i u podešavanjima samog monitora staviš ratio/skaliranje na 4:3.
Da, al lepse je bez onih crnih okvira... neeeego, kako me ovo vratilo u detinjstvo, u zapisivanje passworda :D Benefactor je igrica koju sam obozavao, i odlicno radi na konzoli, vec sam presao 5 ili 6 nivoa 🍻 Rekao bih da i baterija odlicno drzi.
 
Danas sam i ja uzeo na Aliju taj R36S...svi kažu da je odlična konzola
 
Malac je vise nego odusevljen, nisam ni stigao posteno da je pogledam, sinoc malo uzeo Atomic Bomberman da odigram :)
Probao par N64 i PSP igrica, neke rade, neke ne, to moram da pogledam sta se moze uraditi u vezi podesavanja.
Narucio sam novu karticu i USB WiFi dongle, pa pre nego sto se upustim u cackanje, da pitam iskusnije ovde, jel moze jedna kartica (s leve strane) da sluzi samo za romove, dok druga (ulaz desno) sluzi samo za OS ( i tu da imam par razliitih kartica, sa razlicitim OS da cackam). Fabricki mi je stiglo sa novembarskom ili decembarskom verzijom ArkOS-a i koliko sam citao, update preko wifi je moguc.
E sad, posto hocu da stavim novu karticu kao primarnu za OS, onda mogu samo da skinem img fajl sa poslednjom verzijom OS-a i stavim je na tu karticu?
 
Probacu, skinuo sam vec najnoviju verziju, cekam kartica samo da mi stigne danas.
 
Stigao i meni danas 35xx plus, 1200 dinara carine sam platio. Malo sam isprobao danas konzolu i stvarno super izgleda, ekran me je bas pozitivno iznenadio. Čak i ps1 igre rade odlično, samo sto fali pecurkica za njih. Sad ovih dana preostaje igranje sa OS-om i ubacivanje svih živih super Mario igara 😄
 
Imam jedno pitanje: da li da pocnemo ovde da komentarisemo razne igrice koje rade ili ne rade na ovim konzolama, da preporucujemo jedni drugima neke koje "iskopamo" ili da se mozda otvori novi topic za to? Ukoliko treba novi topic, mozda neko da ga otvori sa nekim lepim uvodom
 
E ovo je dobra ideja, ja ne znam odakle da počnem pored tolikog broja igara
 
Mislim da se tu vec malkice zalazi u domen piraterije, pa se zato takve teme ne otvaraju.
 
Pa moze da se preporuci igra, neka citalac nadje izvor za ROM :) Takodje mozemo da delimo i konfiguracije i iskustva sa sistemima za ove konzolice :)
 
Mislim da se tu vec malkice zalazi u domen piraterije, pa se zato takve teme ne otvaraju.
Ne mislim da se dele linkovi sa igricama, vec recimo kazes nesto tipa isprobao sam ovu i ovu igricu, radi super, na ovoj drugoj na tom sistemu ne valja to, onda neko drugi mozda napise kako da se prevaizdje taj problem i slicno. Evo sinoc recimo gledam da se na nekoj Lamborghini igrici automobil krece lose, a lik kaze da se na konzoli moze podesiti osetljivost dzojstika, sto mi dalo ideju (al nemam vremena da pokusam) da se mozda isto to moze podesiti na odredjenim igricama sa Amige gde je potrebna emulacija pokreta misa (isto se obavlja dzojstikom (pecurkom)) i tako te teme, uglavnom sve vezano za igrice i cilju da nam ugodjaj igranja bude sto bolji
 
Za diskusiju o retro igrama i preporukama (aka hidden gems), bolje je otvoriti novu temu. Ko je predložio, on neka otvori i pokrene diskusiju. :D

Piraterija je veliko no-no. Pitanja poput "gde da nađem" ili naivne konstatacije "samo još da nađem negde..." dovele bi do momentalnog udaljavanja sa teme. Da i to odmah definišemo pre početka. :)

Ja poručih jutros Anbernic RG Nano, već poslata. U putu su mi RG353V i RG Nano.
 
Pecurkice na H modelu su tu cisto radi podrske, po ocenama po netu imaju preciznost kao dpadovi :) Tako da jedino ako izadje neki mod koji stavlja bolje pecurkice ili mozda neko napravi bolji drajver za postojece.
Trebalo bi churke da su iste kao za Switch. Gulikit NS40 ako hoces hall effect.

Videh nekog na YT da ih je uspesno stavio na 35xx H.
 
Ja sam malo igruckao E.V.O. : Search for Eden za SNES.

Anbernic RG Nano

Svaka ti čast ako uspeš da se izigraš, koliko sam video iskustva toliko je mala da je više funkcionalni privezak za ključeve nego bilo šta drugo.
 
Anbernic RG Nano

Svaka ti čast ako uspeš da se izigraš, koliko sam video iskustva toliko je mala da je više funkcionalni privezak za ključeve nego bilo šta drugo.
Navodno je dobra za one-hand korišćenje tj. igranje GB i GBC igara, pogotovu RPG, Tetris i Mario. Videćemo.
 
Upravo naruchio RG35XX H i neku Lexarovu play karticu i USB citac kartica.

Trenutno trend ide u tom pravcu da bi trebalo da izbacuju konzole na preklop i malecke horizontalne konzole.
Trebalo bi da izadje RG28XX i Miyoo A30 uskoro.
 
1713392930294.png
Stiglo mi na email, pa eto ako nekome znaci, ili hoce da poruci dve konzole sa minixpc ili da se uortace dva clana foruma pa poruce sebi po konzolu....
 
Piraterija je veliko no-no. Pitanja poput "gde da nađem" ili naivne konstatacije "samo još da nađem negde..." dovele bi do momentalnog udaljavanja sa teme. Da i to odmah definišemo pre početka. :)

Retro video igre nemaju veze sa piraterijom, one su velikom većinom tzv. abandonware.

"....An abandonware is a game that is no longer sold by its company, in physical stores or online...."

Jedine stvari koje su pod lupom su uglavnom Nintendo i Sega franšize poput Super Mario, Sonic i sl. te neki MS-Dos naslovi za PC koji se mogu naći na tipa GOG-u gde su pojedini izdavači rešili da profitiraju na retro gaming trendu. Čisto da razjasnimo stvari.
 
Retro video igre nemaju veze sa piraterijom, one su velikom većinom tzv. abandonware.
Ne planiramo da proveravamo da li je pojedinačna igra abandonware ili nije, a onda da tumačimo da li je u redu ili nije u redu da se link do te igre postavi. Ili da gledamo da li je izdanje X u redu da se linkuje, a izdanje Y nije, jer krši autorska prava. Prosto nije realno da se time bavimo.
Razmena istih je zabranjena pravilima foruma i nećemo ići dalje u detalje.
 
Ne planiramo da proveravamo da li je pojedinačna igra abandonware ili nije, a onda da tumačimo da li je u redu ili nije u redu da se link do te igre postavi. Ili da gledamo da li je izdanje X u redu da se linkuje, a izdanje Y nije, jer krši autorska prava. Prosto nije realno da se time bavimo.
Razmena istih je zabranjena pravilima foruma i nećemo ići dalje u detalje.

Razumem ja to nego čisto kažem ovako, da ne pomisli neko sada ko nema dodira preterano sa retro gaming scenom a želi da se igra da su svi retro naslovi nekakva piraterija kada nisu.
 
Nazad
Vrh Dno