Šta je novo?

Ananas (zabranjeno traženje i zamena vaučera - instant ban)

Šta god da si poručio se iz nekog razloga vodi kao gabaritna pošiljka, koju isporučuje Gebruder Weiss i to se plaća 1490 bez obzira da li si drug član A+ ili ne.
Trebalo bi to negde da piše onda, a ne ovako, na paste za zube i sl. sitne hemije da nema besplatne dostave.
 
Oglas? Ananas nema nikakve oglase nego izvor raznih prodavnica/firmi iz cele Srbije koje zele da prodaju preko ananasa , kada nesto narucis ananas salje njima zahtev i ako se potvrdi da ima na stanju salje se kurir po paket u to mesto da se preuzme i tebi stize posle par dana ili koliko vec pise.
 
Šta znači "Porudžbina je delimično potvrđena" ?

U pitanju su anti-perspiranti od prodavca Only Brands. Meni su dali mogućnost za besplatnu isporuku.

Iskreno ne bi mi smetalo i mesec dana da sačekam isporuku. Samo da mi ne otkažu porudžbinu ili pošalju polovično, jer bi mi onda propao vaučer.

Ništa ne plaćam unapred. :D
 
@Korean_MCG Nešto od artikala nije dostupno. Kada odeš u porudžbinu imaš dve kolone Poručeno i Potvrđeno. Tako ćeš videti šta nedostaje.

Trebalo bi to negde da piše onda, a ne ovako, na paste za zube i sl. sitne hemije da nema besplatne dostave.

Trebalo bi... Moguće da samo jedan artikl bude unet sa pogrešnom težinom i da zbog njega ispadne tako. Fazon 100g, upisano kao 100kg. Ako te ne mrzi probaj da ubaciš/izbaciš nešto iz korpe i vidiš kada će gabaritna dostava nestati.
 
Stigao mi je email od Ananasa da jedan anti-perspirant nemaju na stanju.

Status se promenio u "Porudžbina je delimično spakovana". Naručio sam robu da prebaci 3000 din kako bih iskoristio vaučer i dobio besplatnu dostavu, a sada ne znam koliko će mi tražiti da platim.
 
Neće povećati ništa, njihova je krivica zbog neažurnog inventara.
 
vaucer ce ti biti uracunat ali za deo koji ti je isporucen. Npr. porucis 10 dezodoransa od 300 dinara. Sa vaucerom od 1000 to ti je 2000 ukupno (200 din po dezodoransu). Ako ti otkazu 1 a potvrde 9, racunica je sledeca - 9 x 200 = 1800. Otprilike gubis 100 dinara od vaucera jer ti je ta jedna otkazana.
 
Porucio sinoc vise proizvoda, razdelili mi na tri posiljke, dodao u svaku da bude preko 1499 dinara, iskoristio vaucer. Za dve posiljke prodavac je Spark, ali na statusu prorudzbine pise da jednu salje Ananas direkt a za drugu je posiljalac bas Spark.
Ovu Ananas direkt su potvrdili odmah sinoc sve proizvode, jutros je spakovana, i City Express je dostavljac. Jos u korpi je pisalo da je ocekivan datum isporuke 25. - 26. apr. i tako je i na statusu. Za Spark posiljku i za trecu posiljku od neke firme je pisalo 29. apr - 01. maj, sto je i trenutno u statusu, ali nisu potvrdjene rubrika je prazna za svaki proizvod.
Ovaj put Ananas direkt radi kako je zamisljeno.
 
Upravo vidim da su potvrdili proizvode iz posiljke koju salje Spark, ali od dva proizvoda iz te posiljke, svaki ce stici kao poseban paket. :D
Razdelili su posiljku na dve, pa sada ukupno stizu 4 posiljke. :D
Jedna je vec dobila City Express kao dostavljaca, druga nije.
Nadam se da nece naplacivati dostavu ako je u paketu manja vrednost od 1499 dinara. :)

Greskom sam izabrao da placam pouzecem, uvek placam karticom, ali sad cu morati da se kusuram sa dostavom i dok za svaki paket pocastim kurira sva usteda od vaucera ce mi nestati. :ROFLMAO:
 
Ako ti je već spakovan, dobre su šanse da ti stigne pre praznika. Najavljeni rok dostave nije uvek merodavan, ja sam naručio nešto isto od BC Groupa pre mesec dana i stiglo mi je za par dana iako je pisalo da je rok 2 nedelje.
U pravu si bio, preuzeo kurir 👍
 
Ja imam samo pozitivna iskustva sa Ananasom, sve kupovine prošle kako treba, čak sam i poklone dobio, pisao sam o tome ranije u temi.
Međutim, ovo što sam primetio u poslednje vreme smatram nekorektnim poslovanjem i obmanom korisnika.
Naime, hteo sam da kupim bazen za dvorište Intex 366cm i 22.4. vidim cena na sniženju bezmalo 12000 dinara, piše ponuda važi do 26.4.
Rekoh sebi: "Super!", taman da pogledam šta mi još treba od opreme za održavanje bazena da naručim sve zajedno.
I tako, 23.4. taman stavio u korpu šta ću sve da kupim sa bazenom, kad vidim cena bazena 14777 dianra, isto piše da ponuda važi do 26.4.
Pitam se čemu služe ti rokovi za ponude kad ih oni ne poštuju i menjaju cenu kad god im odgovara?
Da li je to korektno ili je obmana? Mislim, znam odgovor...

Da ne pominjem dostavu koju za ovaj proizvod naplaćuju sumanutih 1490 dinara, iako sam član onog A+ ili kako se već zove kluba.
U eplaneti trenutno ima taj bazen za 14590 dinara uz besplatnu dostavu, tako da ću tamo i naručiti, ali eto, napisah ovo iz čiste frustracije.
Meni je besplatna dostava kao a plus članu, jesi siguran da ti nije isteklo članstvo
 
Ne placaj karticom, ako kartica nije vezana za promociju vaucera! Bespotrebno ces se zezati sa povratom sredstava kada ti neisporuce ili delimicno isporuce.
Uvek placam karticom, a u slucaju greske ili otkazivanja povrat bude za par dana, nisam imao vecih problema nikada.
Lakse mi je tako, platim i ne mislim dalje. Nema kusuranja sa kurirom, i ne treba da razmisljam da li imam dovoljno kesha u kuci.
Zgodno je sto na Ananasu imam snimljenu karticu, 1-klik placanje, ne moram da ukucavam sve svaki put.

Van Ananasa po raznoraznim sajtovima na Internetu, placam karticom za Internet kupovinu, ne drzim mnogo novca na njoj ili prebacujem po potrebi.
Inteza ima i virtuelne kartice, pa moze da se generise nova za svako placanje, ali se jos nisam navikao na to. :)
 
Upravo vidim da su potvrdili proizvode iz posiljke koju salje Spark, ali od dva proizvoda iz te posiljke, svaki ce stici kao poseban paket. :D
Ja sam naručio malo kancelarijskog materijala i bukvalno su razdelili pošiljku da mi posebno šalju olovku, po olovku. Olovka od 30 dinara. Bukvalno im je ovakav sistem neodrživ.
Druga A brzo pošiljka, tablete za sudo i veš mašinu, takođe u dva paketa. Znači ni A brzo više nije samo jedan centralni magacin.
 
Da vrlo cudno, hajde to sto "Spark A-brzo" i "Spark" nisu isti magacin, ali sto su i tu "Spark" posiljku koja je prvobitno bila u jednom paketu sada razdelili pa mi memorijska kartica stize u jednom paketu a video kabel u drugom. Ali tvoj slucaj je jos cudniji da ni "Spark A-brzo" magacin nije jedan magacin i da to razdeljuju.
 
Ideja Ananasa je dobra ali očigledno ne postoji dovoljno znanja i iskustva da se ta ideja sprovede u delo.

Možda im je cilj da sakupe korisnike i da se posle prodaju. Allegro je 2022. godine kupio najveće e-commerce sajtove u Sloveniji i Českoj republici. Popunjavaju vakume u Evropi dok se Amazon ne proširi.
 
Ne placaj karticom, ako kartica nije vezana za promociju vaucera! Bespotrebno ces se zezati sa povratom sredstava kada ti neisporuce ili delimicno isporuce.
Meni su vratili novac posle 24h od mog otkazivanje porudžbine.

Naručio vox mašinu za sušenje veša uz kod od 1000 din, sutradan je kod bio 2500 i ja otkazao porudžbinu i kreirao novu sa većim popustom. Evo sutra mi stiže mašina. I bez tih popusta je mašina bila jeftinija 4k nego na drugim mestima.

Živ bio ananas da pevadu i da igradu mu deca i kuj ga koristi.
 
Zanimljiv je ovaj Ananas skroz... Imam posiljku spakovana stoji par dana, City nikako da preuzme. I danas se pojavi taj artikal u Lidlu,proverim jos nije City preuzeo, a posto vise ne moze da se otkaze, posaljem podrsci da otkazu, da ne salju bezveze pa da kurir vraca. Odem uzmem u Lidlu, 2 komada nesto skuplje nego 1 na Ananasu.... I sad sledi odgovor od Ananasa, kazu ne mogu da otkazu, ali mogu ja kuriru da ne prihvatim, imam pravo na to... Znaci ja zbog njih rekoh da otkazem dok nisu poslali, a oni meni tako, kao da ja ne znam da mogu da ne primim posiljku.
 
Poručila sam 6 proizvoda hemije prodavac spark a brzo dostava, jedan potvrdjen odmah posle par minuta a ostatak nije još, nije mi se do sad dešavalo kada je isti prodavac da razdvajaju pogotovo ako je a brzo dostava videćemo kako će biti, do sada imam pozitivno iskustvo i bezbroj porudzbina sa bas velikim popustom nego u drugim radnjama
 
Naručio neke kupke, dezodoranse itd. iz Only Brands, jedva napravio 3000 i iskoristio "sk1000". Naručivao još neko od njih, jel kasne sa isporukom? Nadam se da stigne do 02.05. kako stoji tamo. Ako rade isporuku 02.05. 🤔
 
Naručio neke kupke, dezodoranse itd. iz Only Brands, jedva napravio 3000 i iskoristio "sk1000". Naručivao još neko od njih, jel kasne sa isporukom? Nadam se da stigne do 02.05. kako stoji tamo. Ako rade isporuku 02.05. 🤔
Porucivala sam vise puta mislim da mi je stizalo i pre roka koji pisao
 
Dajte na pp neki predlog kako iskoristiti ovu situaciju sa 1000/3000 :)
 
Naručio neke kupke, dezodoranse itd. iz Only Brands, jedva napravio 3000 i iskoristio "sk1000". Naručivao još neko od njih, jel kasne sa isporukom? Nadam se da stigne do 02.05. kako stoji tamo. Ako rade isporuku 02.05. 🤔
Naručio juče anti-perspirante, sutra navodno stiže post expressom.
 
Možda im je cilj da sakupe korisnike i da se posle prodaju.
Ovo im je plan od pocetka. Miskovic je u jednom intervjuu pricao o tome.
Inace to rade sa svim biznisima, preuzmu, povecaju vrednost, i prodaju uz masnu zaradu. Za Ananas je planirano 100 miliona investicije za 5 godina, sirenje na region, a posle toga cekanje prilike za prodaju.
 
Nazad
Vrh Dno