Šta je novo?

Ananas (za potraznju i zamenu vaucera postoji posebna tema - deljenje ananas linkova = instant ban)

Da ne ostanem dužan za svoje iskustvo. Posle 3 razmenjena mejla u kome su se pravili blesavi da mi tokažu porudžbinu, pozvao sam ih telefonom. Razgovor je protekao ljubazno i sa moje i sa njihove strane. Operaterka je pročitala moje mejlove i rekla da će da ih prosledi nadležnima. Rekla je da ću dobiti refundaciju u najkraćem roku, ali ne može da mi kaže tačan dan. Prihvatio sam obrazloženje, rekao da neću da kontaktiram inspekciju, ali sam je podsetio da je po zakonu rok za vraćanje novca 3 dana. Porudžbina je promenila status na vraćane prodavcu u roku od sat vremena, novac na karticu refundiran sinoć.
Još jedna potvrda da svi trgovci znaju zakon i da ne žele da imaju problema sa inspekcijom. Inspekcija očigledno radi svoj posao.

Evo mojih iskustva od BF sa Ananasom, sve ispostovano, cak danas i usisivac stigao.
Delom je islo preko M&M, delom preko CityE, od preuzimanja posiljke stizalo sve sutradan. Jedino se cekalo da se od njih preuzme,a uglavnom je sve bilo spakovano blagovremeno.

Juce sam imao i jednu reklamaciju (ustvari nije ni reklamacija, nego ne odgovara mi deo,a njemu nista ne fali sem sto je neodgovarajuci,malo mozda mojom greskom,a malo i sturo napisana specifikacija), sinoc podneo zahtev, malopre City dosao da preuzme....

Zanimljivo da nekom pošalju kurira za povrat robe za manje od 24h, dok neko čeka nedelju dana pa i više.

Bez veze je što automatski otkazuju porudžbine oko ponoći ako je prošlo oko 5 dana a prodavac nije potvrdio u tom roku, iako imaju na stanju. I onda slede peripetije i oko refundacije i oko dela vaučera koji je time propao, pa obećaju da će poslati drugi u tom iznosu ali se ne zna kada.

Meni je to sve bilo automatski. Porudzbina od Sparka sa 70%, 9 raznih gluposti, otkazana u ponoc iz statusa "potvrdjena", refundacija legla sama u 00.01, vaucer automatski reaktiviran, istog dana napravljena nova identicna porudzbina na kojoj je iskoriscen isti vaucer i evo danas isporucena.

Meni je to sve bilo automatski. Porudzbina od Sparka sa 70%, 9 raznih gluposti, otkazana u ponoc iz statusa "potvrdjena", refundacija legla sama u 00.01, vaucer automatski reaktiviran, istog dana napravljena nova identicna porudzbina na kojoj je iskoriscen isti vaucer i evo danas isporucena.
Meni nije ništa automatski, ni refundacija novca ni reaktivacija vaučera. Možda je razlog što nije otkazana cela porudžbina već jedna od dve pošiljke u okviru porudžbine, pa treba refundirati deo, a i izdati nov vaučer u vrednosti dela koji je ostao neiskorišćen.

Prekjuče su mi otkazali i jelku, odjednom je kao nema na lageru a bilo desetine komada, dok su drugi artikal iz iste pošiljke poslali. Još uvek nije refundirano ni to, a što se tiče vaučera, obećali su ga ali još nisu poslali.

Cekam refundaciju za 3 proizvoda placena karticom...karticu sam morao da blokiram zbog zloupotrebe...da li ce moci da mi refundiraju novac zbog toga...imam info iz njihovih reklamacija da im ref. Ide automatski ..da li je neko imao slicnu situaciju?

Meni refund na karticu stigao posle 3 radna dana (5 sa vikendom)

Juce poslao email za reaktivaciju 2500mc vaucera, koji nije radio nakon ponistene narudzbe.

Malorpe ga iskoristio i kupio isti artikal.
Sad cekam da vidim da li ce ovaj put biti isporucen.

Cekam refundaciju za 3 proizvoda placena karticom...karticu sam morao da blokiram zbog zloupotrebe...da li ce moci da mi refundiraju novac zbog toga...imam info iz njihovih reklamacija da im ref. Ide automatski ..da li je neko imao slicnu situaciju?
Refundacija ne zavisi od kartice, da ne kazem broja iste nego ide na racun. Tako da ces dobiti refund nazad. Isto bi recimo bilo da ti je kartica istekla a ti treba dobijes refund.

hvala na info..buni me jer oni nemaju broj racuna...npr u firmi gde ja radim je razdvojena refundacija...posebno kada se vraca na racun i posebno na karticu..
desava se nekada da na karticu ne moze pa mora da se trazi broj racuna.

Ne mogu da garantujem, ali mislim da je debitna kartica vezana za račun, a kreditna nije (ili bar ne mora - ja imam MC kreditnu i nije vezana ni za kakav dinarski ili devizni račun koji imam. Kada mi idu povraćaji, ili kada ja sebi uplaćujem, piše "uplata na kreditnu karticu br. xxxxx")
U svakom slučaju ne bi trebalo da to što ti je kartica blokirana (za trošenje !) bude prepreka da se uradi refund.

Refundacija ne zavisi od kartice, da ne kazem broja iste nego ide na racun. Tako da ces dobiti refund nazad. Isto bi recimo bilo da ti je kartica istekla a ti treba dobijes refund.
Koliko ja znam pri samoj kupovini na sajtu se unosi i br. računa na koji se se imati isplatiti refundacija ukoliko do nje dođe.
Sa leve strane ispod podataka o karticama i načinu plaćanja.

@Čika Kure
nisam primetio da postoji to polje, niti sam upisivao, ali su mi prošle godine kada su me kontaktirali za povrat pitali za br računa.
Sestru zvali dok je bila na poslu (City ex) i kaže da se dogovorila za sledeći dan, kad ja na nalogu vidim piše "Kupac odbio pošiljku". Zvala je Ananas, oni navodno tu ne mogu ništa da urade, da kupi ponovo!
Mene recimo zvao dečko iz Ananas ex, , video sam propušteni poziv dosta kasnije, sledećeg dana me ponovo zvao (iako sam i ja planirao da zovem njega), i kako sam bio odsutan, bez problema je ostavio u komšiluku, po dogovoru.

Uff, sad da sednem i sračunam koliko novca treba da mi vrate!

Pozdrav🙂

Da li neko ima insajderske informacije vezano za popuste na Ananasu za Novu godinu?

Ja bih da kupim Fox Smart TV koji je sad sa popustom od 10% 20.000 RSD.

Da li se mogu očekivati neki dodatni popusti i da li će oni važiti samo za vlasnike MasterCard?

Moja Banka ne izdaje tu karticu (samo studentima).

@Leckov @sds21
I ja sam uzimao fulda all season... gumu po gumu sa vaucerom... dve je preuzeo kurir, cekam isporuku, dve mi stoje na onom pocetnom statusu porudzbina kreirana

155/65/14 dimenzije inace... 😂
Sve se nesto plasim da su se preracunali i da ce mi bar dve otkazati

I ja a sam uzimao sa vaucerima, 8 guma ukupno, za svaku iskoristio vaucer od 2500 dinara, 4 gume 205/55r16 su me iskostale oko 14000, 1965/65/r15 oko 500 dinara manje. Cekao sam isporuku od 27.11. ali se isplatilo, danas je svih osam guma stiglo.

Naručio ASUS TUF monitor od 27" inča i 144hz za 19000,distributer je Spark,evo već 4. dan i dalje stoji u obradi. Zvao call centar i rekli su mi da po zakonu imaju 3 dana da prihvate ili odbiju moju porudzbinu ( spark ) . Otkazao bih porudžbinu da isti taj monitor nije minimum 24000 bilo gde drugde . Je l imao neko sličan problem?

Ja sam mislim cekao 5-6 dana da potvrde jednu od onih sa 70% popusta, ali su potvrdili.

Ako želim da kupim Fox Smart TV koji je sad sa popustom od 10% 20.000 RSD, da li nešto od trenutno aktuelnih ili budućih vaučera može malo da umanji ovu cenu?

Kolega platio TV pre 7 dana i dalje stoji u obradi. Status: Porudžbina je kreirana, Dostavljač: U obradi.
Rekao sam mu da ipak sačeka ali već počinjem da sumnjam.

Ako želim da kupim Fox Smart TV koji je sad sa popustom od 10% 20.000 RSD, da li nešto od trenutno aktuelnih ili budućih vaučera može malo da umanji ovu cenu?
Ako neko ima da ti da neki vaucer s popustom od crnog petka koji nije iskoristio, ali oni vaze mozda do danas ili eventualno sutra. Za buducnost ne verujem ni da neko iz ananasa zna, a kamoli neko odavde.

Ako neko ima da ti da neki vaucer s popustom od crnog petka koji nije iskoristio, ali oni vaze mozda do danas ili eventualno sutra. Za buducnost ne verujem ni da neko iz ananasa zna, a kamoli neko odavde.

Mislila sam na popuste koji slede zbog Nove godine. Biće ih sigurno i to uskoro.

Imaš već aktuelne popuste i vaučere od strane nekih prodavaca. Lošija je ponuda nego sa ovom promocijom koja je bila do sada.

Vrh Dno