Šta je novo?

Ananas (za potraznju i zamenu vaucera postoji posebna tema - deljenje ananas linkova = instant ban)

Danas trebao da mi stigne paket sa Ananasa ali nisam bio kuci i rekoh kuriru PostExpress-a da ostavi u posti pa cu uzeti. On me posle zove i rece da od pre 10ak dana Ananas vise ne dozvoljava da se paketi ostavljaju i preuzimaju u posti, jedino da dodje sutra ako sam kuci. Ne znam sta je razlog toj odluci :unsure:
Pretpostavljam da ne bi lenji poštar ostavljao ceduljicu u sanduče (ili je 'pribije' uz vrata tako da je baš uvek oduva vetar ili ukrade komšija) da nisi bio kući ako ga mrzi da se cima da ti donosi paket.

Što samo po sebi neće smanjiti broj takvih slučajeva sa PostExpressom, samo će zaobići Ananasove pošiljke.

Ista je bila situacija kada su uveli Amazon u Poljskoj. Oslanjali su se na Poljsku poštu za dostavu i kupci su umesto paketa redovno dobijali ceduljice.

Kurir je cityexpress, plaćanje pouzećem, da li primaju kartice?

Nema opcije placanja karticom kad se odlucis za kurira.

Danas trebao da mi stigne paket sa Ananasa ali nisam bio kuci i rekoh kuriru PostExpress-a da ostavi u posti pa cu uzeti. On me posle zove i rece da od pre 10ak dana Ananas vise ne dozvoljava da se paketi ostavljaju i preuzimaju u posti, jedino da dodje sutra ako sam kuci. Ne znam sta je razlog toj odluci :unsure:
Paraodksa li u ovoj veseloj Srbiji, zove me pre pola sata sluzbenica iz poste i kaze mozetendoci po vas paket. Obzirom da ima vise stvari koje ocekujem upitam o paketu koji treba da preuzmem, ispostavi se kosilica i trimer iz Ananasa.
Ma rekoh how yes no, 30 kila da nosam a nema gde blizu da se parkira plus posta na 5km od mene.
Pise besplatna dostava, dostavite mi. Pod tim uslovima sam kupio.

Koja smo mi banana ovo je strasno.

Jos bih se ja zaputio racunajuci da je nesto iz poreske, ili slicno nesto u koverti, lagano za u dzep.

Mi odbijemo da idemo po paket i sutra nam dostave. Nebitno da li je ananas posiljilac, pecaju ljude da rasterete kurire kojih ocigledno nema dovoljno.

Najjace je sto se zaista trude da te ubede da je bolje da ti skoknes do poste, nego da cekas na paket. xD - Bar je takva situacija kod nas.

Paraodksa li u ovoj veseloj Srbiji, zove me pre pola sata sluzbenica iz poste i kaze mozetendoci po vas paket. Obzirom da ima vise stvari koje ocekujem upitam o paketu koji treba da preuzmem, ispostavi se kosilica i trimer iz Ananasa.
Ma rekoh how yes no, 30 kila da nosam a nema gde blizu da se parkira plus posta na 5km od mene.
Pise besplatna dostava, dostavite mi. Pod tim uslovima sam kupio.

Koja smo mi banana ovo je strasno.

Jos bih se ja zaputio racunajuci da je nesto iz poreske, ili slicno nesto u koverti, lagano za u dzep.
Piši reklamaciju Pošti svaki dan, meni su na kraju doneli paket sa Temu.
Sad čekam još jedan Post Express sa Ananasa sa otkupom, taj će valjda doneti bez cimanja, mada prolazi rok lagano.

Piši reklamaciju Pošti svaki dan, meni su na kraju doneli paket sa Temu.
Sad čekam još jedan Post Express sa Ananasa sa otkupom, taj će valjda doneti bez cimanja, mada prolazi rok lagano.
Kaze zena iz poste da imaju kratak rok za Ananas, navodno 2 dana. Da je nesto malo i lagano otisao bih do poste. Ali kako je paket 30kg ne pada mi na pamet. Ananas nek resi sa njima. zasto su uopstenmenjami one dal bese MM kurire, ono su gospoda bila za saradnju.

Sta je fora sa dostavom sa ananasa, znaci paket narucen u nedelju i pise da stize tek sledeci ponedeljak, ta radnja od kojih oni uzimaju salje robu sutradan kad se direktno uzima, da sam znao za ovo pre bih platio jos 200 din i dobio stvar pre direktno iz radnje.

Kupio od Sparka, preko Ananasa ,City exp isporučuje, stoji da je preuzeto od kurira, da li će već sutra biti na isporuci, s obzirom da je okviran rok 9-11?

Ovo kurirskih službi što je ostalo da radi kod nas je užas, a bex je najgori cini mi se. Tako su neljubazji i bahati kao da džabe rade. A cene kao da smo u svajcarskoj...

Kupio od Sparka, preko Ananasa ,City exp isporučuje, stoji da je preuzeto od kurira, da li će već sutra biti na isporuci, s obzirom da je okviran rok 9-11?
Ako ti je do sinoć stigao email sa računom, naredni dan stiže. Ili ako zakasni email i stigne ujutru, do 8-9 taj dan je isporuka.

Ovo kurirskih službi što je ostalo da radi kod nas je užas, a bex je najgori cini mi se. Tako su neljubazji i bahati kao da džabe rade. A cene kao da smo u svajcarskoj...
A za kusur nisu culi.... Bar ovi moji

Samo da potvrdim - nema plaćanja na rate kada se za dostavu odabere plaćanje prilikom preuzimanja na paketomatu. Reče mi prodavac i da nema opcije plaćanja u kešu, već mora karticom, čisto da znate ako nekome ta informacija znači.

Daju uglavnom petkom/subotom onaj od 500 din na 4000 + din, samo ubacis proizvod u korpu tipa u petak

Samo da potvrdim - nema plaćanja na rate kada se za dostavu odabere plaćanje prilikom preuzimanja na paketomatu. Reče mi prodavac i da nema opcije plaćanja u kešu, već mora karticom, čisto da znate ako nekome ta informacija znači.
Meni dostavili paket, iskljucivo kes naplata, kartice nisu primali.

Brutalna varijanta.
Kupiš 4 gume koje su i onako najjeftinije, račun oko 38.000rsd. Upucaš vaučer 5.000rsd, bukvalno dobiješ 13% popusta... plus besplatna dostava.... Pa ovo nema nigde :) :) :) I podelim na rate :)

Kupcima je lepo dok dele vaučere i subvencionišu poštarinu, odnosno dok traje ova 'honeymoon' faza, jer očigledno je Ananasu cilj da napuca što veći broj korisnika i narudžbina kako bi prodao biznis strancima. Što je po meni OK.

Još uvek nisu domaći Amazon - nedostaje gomila artikala, nema dovoljno prodavaca, ali dobro je da pomaka ima. Bio bih b****a kada ne bih iskoristio šansu da mi neko donese paket flaširane vode i toalet papir do kapije od kuće za dž.

E-commerce je sadašnjost i budućnost kupovine. Mi smo jedno 15 - 20 godina iza centralno-istočne Evrope, tako da možemo da vidimo kako je kod njih i da procenimo šta nas čeka u budućnosti. Nestaće male komšijske prodavnice, njih će poklopiti veliki lanci, e-commerce i ako nekada dođe lanac na principu 7-11 koji bi osim malim prodavnicama uzeo i deo kolača trafikama. A i radnici bi konačno dobili toalet.

Nazad
Vrh Dno