Sta je bolje amiga 1200 ili 4000 da kupim koje su prednosti a koje su mane
Sto dajete odgovore sa pitanjima.
Pokusaj te da procitete pitanje pa da odgovorite.
Da znam imam amigu 1200 i razmisljam da ulazem u nju ili da ulzem u 4000.
Pa delujes mi kao da nemas pojma sta je Amiga ? Koliko ti imas uopste godina ?
@ReDragon
Nemoj da se ljutis ali kolege su u pravu
Ovakvo pitanje jednostavno ne moze da se postavi.
Mozda Driver dovuce Mravnada odnekud pa da ti on to polako stalozeno objasni
EDIT:
A mozda si nekim cudom nasao na zaboravljeno skladiste sa gomilom A4000. U tom slucaju daj po jednu za svakog od nas![]()
Ako imas pare i mozes da kupis A4000 u dobrom stanju, svakako idi na to.
A4000 je wet dream svakog amigiste
Ja recimo ne mogu da prezalim sto "onda" nisam mogao da je kupim.
Kao sto rece Mige, A4000 je sasvim druga klasa masine. Ziv nam bio ti i postovao slika ako je kupis :wave:
opet pitanje vise od tebe imam godina veruj mi
Kupi Amiga 4000T
sjajan post Kull.
nego sad gledam nesto na wikipediji za Mediator PCI kartice kažu da je transfer do 12MB/s ??
da li postoje za stare 68k Amige neke novije turbo kartice/dodaci ili su sve iz 90tih? pitam jer PCI na Falconu treba da ima 44MB/s (PCI to FastRAM), isto tako i SDRAM na CT63 ima nesto preko 100MB/s...
hm... za Zorro III na wikipediji pise da ima 20MB/s.
Na Falconu je ostavljen ceo data + adres bus od MC68030 kroz muske pinove na ploci. kad se gurne CT63 od originalnog Flacona ostane video i zvuk (i prateći "chip" RAM), a uskoro ni to: SuperVidel, PCI, novi IDE...
Bvision miniPCI slot - da li je to ono sto ima, hm kako da kazem... u sredini plastiku i sa obe strane plastike pinove i sa bocne strane pinove? dugacak je svega 3-4 cm ?
znaci u svakom slucaju je bolje nabaviti PCI slot za A1200 nego juriti Bvision.
da li postoji varijanta da PCI slotovi na Amigi mogu nekako da se upakuju u standardno kuciste ili su PCI slotovi iskljucivo za tower varijante (plus graficka karta - ovo mi deluje nemoguce ali ajde da pitam)?
da li sve sto radi na Bvision/Cybervison radi i na PCI PC grafickim karticama?
koje su to sve 3D igra koje koriste 3D GPU? koliko znam na Amigi postoji samo kao 3D API, right?
Amiga OS 4 ima kompozitni desktop, right? zasto ima limit od 128MB?
(odavno nisam postavio ovoliko pitanja nekome)
EDIT: samo da se nadovezem na Dejanov post: kod Falcona je, iz žurbe najverovatnije, ostavljen ceo BUS na izvolte.
inače Falcon ima 16bitni memoriju gledano sa strane MC68030, odnosno 32 bitnu sa strane Videla (video chip).
gde si nasao A4000 i po kojoj ceni???
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari