Šta je novo?

AMD X3 vs Audi Quattro

meni je cpu nb 1,284v ako se dobro secam...ht smanji tj drzi na oko 2000mhz...probaj cpu nb na 1,3v

Za ne poverovati. Digao sam CPU NB voltage na 3.5 i stavio NB na 2600. Odshljaka on par krugova u lynx-u, i pogledam 33GFlopsa, gledam i ne verujem, udjemu cpu-z, kad ono, zakljuchano jezgro i l3 kesh, rr, udjem u bios, pogledam, ACC ukljuchen, sve ok, smanjim CPU NB Voltage na 1.25, i NB na 1340 i ponovo se otkljucha, sve OK.
Dakle, reshio sam da se vishe ne zezam oko toga :D Sad cju da smanjujem pomalo napone, da optimizujem voltazu, sa frekvencijama sam finito :)

covece glavna zabluda ti je sto ganjas Hipertransport.

ono sto tebi treba je CPU takt . A HT treba da drzis maximalno na 2400.

pozzz svima imam amd phenom II x3 720 be,e malo sam cacko u biosu acc i uspeo sam da ga otkljucam ali nije zadugo radilo... Komp sve normalno radi ali kad hocu nesto da otvorim npr winamp, home theater...komp iz cista mira zakuca i pomaze samo restart, necu dalje da experimentisem dok mi za koji dan nestigne nowo napajanje i hladjenje ...... sta vi mislite dali je to do napajanja ili do loseg primerka procesora(primerak koji nemoze da se odkljuca)...

Proveri temperature, meni je zakucavao zbog jadnog box cooler-a... A najnormalnije je radilo na blueberry 350w kad sam stavio hypertx2.

Ako su temperature ok, sumnjam na to da ti je primerak neispravan :(

pozzz svima imam amd phenom II x3 720 be,e malo sam cacko u biosu acc i uspeo sam da ga otkljucam ali nije zadugo radilo... Komp sve normalno radi ali kad hocu nesto da otvorim npr winamp, home theater...komp iz cista mira zakuca i pomaze samo restart, necu dalje da experimentisem dok mi za koji dan nestigne nowo napajanje i hladjenje ...... sta vi mislite dali je to do napajanja ili do loseg primerka procesora(primerak koji nemoze da se odkljuca)...

malo experimentisi sa njim...dodaj mu napona,bolje ga ohladi...

izgleda da su temperature u pitanju.... Igrao sam gta IV sa otvorenim prozorom i radio je ali kad sam zatvorio prozor nakon 10-15min zakuco je......

velik ti je napon na toj brzini procesora...smanji to jer ovako ti se greje vise nego sto je potrebno...mislim da vise od 1,3v ti ne treba...ubrzaj cooler u biosu da ti bude hladniji cpu

To je bio box kuler koji je otiso pre tri sata u penziju i dosla na njegovo mesto ocz vedetta 2...... Ja mislim da je problem u temperaturi maticne ploce.... napon vracen na 1.39 i takt procesora je 3.2...

svakako ti veliki napon za tu brzinu...za 3,4ghz bi trebalo da ti bude oko 1,3v...stavi da ti pirka neki cooler na cipset

Voltaža zavisi od primerka do primerka ali i od ploče. Meni je za stabilan rad na 3.25GHz potreban 1.375V, za 3.55GHz mi je potreban 1.45V, za 3.7GHz 1.5V Testiraj ga prvo u lynx-u na default voltažama na 2.7GHz. Ako neće tako, probaj da smanjiš na 1.325V za CPU i 1.175 za CPU NB. Javljaj šta si uradio.
@kokan: hypertransport treba da bude sinhronizovan sa radnim taktom, bar da bude core speed x 9, zbog bolje komunikacije sa RAM memorijom.

Poslednja izmena:
e evo x3 720 BE otkljucan na x4 20 Koji ne prelazi testove probao sam sve moguce menjane voltaze procesora smanjivanje corr speed na 2000 mhz i memorije... ne vredi vracam ga na tri jezgra i overklokujem ga na 3.6.... Jel ima neko istu plocu i procesor pa da uporedimo kako su namestena podesavanja u biosu...

Probaj da zaključaš neispravno jezgro ali ne i l3 keš. Nisam imao iskustva sa tim ali mislim da to možeš uraditi sa AMD overdrive-om
download

kod phenoma 720-ke se ne iskljucuje L3 kes memorija tj po defaultu "dolazi" sa njim...tako je samo kod athlon-a

Probaj da zaključaš neispravno jezgro ali ne i l3 keš. Nisam imao iskustva sa tim ali mislim da to možeš uraditi sa AMD overdrive-om
download

AMD overdrive neradi na nvidia 720d cipsetu radi samo na amd-ovom.....

Evo testa koji nije proso kad je stigo do kraja izbacio mi je cuveni blue screen of death.....i komp se restartovo...

Moja greška, topic je u vezi athlon II x3 procesora. Onda samo jezgro.

do petka bi trebo da uzmem napajanje pa pokusacu onda da otkljucam...

Aha, ali da li je tacna temperatura posle unlock-a?

Meni se na box-u gasio racunar pri nekih ~50c (sto mi je nekako malo da bi se aktivirala termalna zastita?), sada je nekih 10-ak c niza temperatura...

Sa kojim programom dobijas najtacnije ocitavanje temperature?

Zna li ko?

Nesto ozbiljno nije u redu sa temperaturnim senzorima na mojoj ploci.
Probao sam 3.6Ghz ali se sve bukvalno usijalo cim sam startovao LINX, usijalo "pod prstom" a senzori pokazuju ~35c za MB i brz skok od 33c na 47c za CPU gde je opet proradila termalna zastita (isti simptom kao sa boxom na defaultu).

Napon je bio ~1.42V.

Evo gledam i na 2.7GHz sa 1.2V (hvala Lepi Kokane ;) ) radi na 30c a linx bukvalno ne moze da ga prebaci preko 40c. Ali zato je NB USIJAN! :zgran:

molim lepo, hvala jos jednom, i chestit rozhden den gratis :D

i 65'c nije strasno za cipset.
ali naravno, niko ti ne brani da stavis jednu sesticu , osmicu ili nesto slicno ukoliko mozes, da to lepo hladi odozgo.

usrafi, mozes cak za to da koristis i strune za pecanje ribe, zlatne zice ...
ma sve to moze da se pretvori u pravo popodnevno uzivanje :whip:

Ovo definitivno nije 65c, ispekao sam prst na NB hladnjak :d

A nema teorije da zakacim nista, pokusavao sam sa zlatnim strunama :D tj. nekim licnama ali nema teorije. Imam neku 6-cu, 8-cu, 10-ku itd ali nista od toga nece, nestabilno se drzi :S:

A budjavo kuciste nema bocno mesto za fan osim gore a tu je hyper TX2...

Prilozi

• 24032010211.jpg
    24032010211.jpg
    421.2 KB · Pregleda: 101
  • 24032010212.jpg
    24032010212.jpg
    409.6 KB · Pregleda: 54

A nema teorije da zakacim nista, pokusavao sam sa zlatnim strunama :D tj. nekim licnama ali nema teorije. Imam neku 6-cu, 8-cu, 10-ku itd ali nista od toga nece, nestabilno se drzi :S:

Kupi neku duplex traku pa zalepi neki manji ventilator za hladnjak na cipsetu, bez zezanja probaj to, pa ako ne moze onda sigurno moze da se izvede plasticnim vezicama.

ili sa strunama od pravog zlata .... :p

Kupi neku duplex traku pa zalepi neki manji ventilator za hladnjak na cipsetu, bez zezanja probaj to, pa ako ne moze onda sigurno moze da se izvede plasticnim vezicama.

E svaka cast za ideju, to cu i da uradim, idem sutra da vidim gde da nadjem (auto-delovi, farbare i sl. pretpostavljam) :)
Sa vezicama sam radio dosta, uglavnom neke montaze i znam da moze svasta sa njima da se uradi ali ovde se ne cini da ce to da uspe...

@Kokan Lepi : Zlaaatne struunee sviiraajte miii :d

Izvinjavam se za dupli post, samo da pohvalim Prostreet-a za ideju - kupio danas, drzi odlicno! To je inace vent od S754 box-a ;) Temperature su nize za ~12c na 50% obrtaja.

Sad cemo da vidimo max oc :cigar:

Prilozi

• 25032010214x.jpg
    25032010214x.jpg
    407.6 KB · Pregleda: 113
Izvinjavam se za dupli post, samo da pohvalim Prostreet-a za ideju - kupio danas, drzi odlicno! To je inace vent od S754 box-a ;) Temperature su nize za ~12c na 50% obrtaja.

Sad cemo da vidimo max oc :cigar:

Odlicno odradjeno, ako je dobra duplex traka to ce da drzi vecno! I ako se ispostavi da je dobra napisi nam koja marka trake je u pitanju! :)

I drugi put!

Ova prva nije uspela, vent se odlepio kada se aluminijum ugrejao, spao dole i poceo da skace po kucistu :d Dva puta...

Upravo dobio drugu duplex, isto za lepljenje lajsni, ova mi deluje jace pa cemo da vidimo... U svakom slucaju cu da slikam obe trake pa da svi znamo koje mogu da drze a koje ne. Za sada ova druga drzi :)

Ova prva nije uspela, vent se odlepio kada se aluminijum ugrejao, spao dole i poceo da skace po kucistu :d Dva puta...

Upravo dobio drugu duplex, isto za lepljenje lajsni, ova mi deluje jace pa cemo da vidimo... U svakom slucaju cu da slikam obe trake pa da svi znamo koje mogu da drze a koje ne. Za sada ova druga drzi :)

Hehehehe, dobro ti je ovo za skakutanje! :D

Pazi postoje profi duplex trake njima mozes da lepis metalnu povrsinu sa ivericom i slicno, medjutim nisu jeftine, ali nadam se da ce ta biti dobra.

Ja sam na mojoj ploci prisrafio amd box sedmicu na cipset, ali imalo je mesta za jedan sraf sto je bilo dovoljno, to mi je omogucilo potpunu stabilnost za svakodnevni rad, na jacem overkloku. Ocigledno da svaka ploca koja nema hladjenje tipa MSI GD70, mora aktivno da se dohladjuje za oc.

Evo, skupio sam hrabrost da uspravim kuciste juce, nista ne skakuce i ovo izgleda drzi!
Vec nekoliko dana proveravam kako drzi kada se ugreje i mogu da ti kazem da ovo zavrsava posao :D

Ova traka levo - ne znam marku, kosta oko 200 din kotur. Drzi oko 2 minuta dok se ne ugreje - ne vredi nista za ovakve stvari, eto da podelim sa vama.
Ova desno je oko 50 din/metar - nezgodna je za rad jer nema nalepnicu sa jedne strane, ali ona drzi daleko bolje (to je ova sad)

:wave:

Prilozi

• DSC01755x.JPG
    DSC01755x.JPG
    449.4 KB · Pregleda: 62

ma kani samo par kapi super lepka na NB i ima da stoji koji hocesh vent :) samo obrati paznju kad (ako) ga budesh skidao da prdrzavash jednom rukom NB heatsink da ne ostane zalepljen za vent :d

Nazad
Vrh Dno