Šta je novo?

AMD X3 vs Audi Quattro

@proOCstreet

nema na chemu 😉
znam da je uzasno, i meni je gadno, ali iskreno nisam imao neshto zivaca da se bakcem oko togam jer ta mashina sluzu za gledanje tv-a (sad but true) pa sam ostavio tako uglavljeno izmedju grafike i true-a, ono shto mozda zbunjuje je to da sam samo stavio jedan vent u pull poziciji kako bih imao prostora za ovu osmicu na chipsetu. u protivnom nema shanse da radi stabilno na 3750+mhz
josh jednom svaka chast za rezove, samo mogao bi malo da nategnesh NB na 4ghz, iskreno, najsretniji bi bio kad bih video 50gflopsa na amd-u. to bi bio pun pogodak. 50 gflopsa za 60e...misliimm....

edit, chuvaj taj cpu, a ako budesh hteo nekad da ga valjash javi se 😉

ovo sam chekao, 51 gflops 😉
malo chupam temu iz mrtvih, ali dobro.
i nije za 60e vec malo vishe, tu je negde.

cenim da bi taj prostreeetov primerak na mojoj trenutnoj plochu (790FXTA UD5) chupao i 52-53 gflopsa na preko 4ghz

Prilozi

• ScreenShot057.webp
    ScreenShot057.webp
    331.7 KB · Pregleda: 146
Bravo za flopsove Demiose, cime je to hladjeno!!??!?! :wave:

eo me, nisam vishe offline.

ladjen je megahalemom u push pul varijanti naravno i uz blagu klimu na 24c 🙂

ladno ladno.
a izgleda da moze da napravi. sa ud3p ni da mrdne preko 3.7ghz, sada za svaki dan 3834 MHz sa 1.456v i 50gflopsa 😀

Nije lose, kod mene je malo bolji rezultat za svaki dan clock/voltaza 😀, ali je i tvoj za pohvalu! 🙂 Jedino sto imas vise flopsova!:d

Po ovim flopsovima ladno se fleka sa i5.
Svaka cast za rezultat.

Po ovim flopsovima ladno se fleka sa i5.
Svaka cast za rezultat.

hvala.

pa i nije bash da je tu negde
klok za klok gledano, recimo, sva tri na 3.8ghz, neka fenom baca 50 max, q9550 51-52, a i5 55-56. samo imaj u vidu da i5 vecina ide na barem 4ghz, a oni bolji primerci na 4.2 i vishe, hladjeni vazduhom ili nekim komercijalnim vodenim. takodjer, na nekom dobrom ga p45 q9550 moze da odlepi i preshisha i5 u oc-u, a li u gigaflopsima teshko.

Pa jeste, ali I5 ne mozes da kupis za 60-ak evra nov ni polovan.

^ako ti ikada dosadi taj za cpu mozes slobodno da mi javis da ga kupim 🙂
ps stvarno nema nista bolje od "otkljucane" 425-ice za 60e

@prostreet, to stoji, ali je plocha 150e 😀

@vazi, kad mi dosadi javljam ti, i nije 425 vec 435 😉

@prostreet, to stoji, ali je plocha 150e 😀

@vazi, kad mi dosadi javljam ti, i nije 425 vec 435 😉

mislio sam na prostreet-ov cpu ali mozes i ti da mi javis kad resis da prodas 🙂
ps ko ce znati sta ti imas kad stalno nesto menjas

Poslednja izmena:
^ako ti ikada dosadi taj za cpu mozes slobodno da mi javis da ga kupim 🙂
ps stvarno nema nista bolje od "otkljucane" 425-ice za 60e

Znas sta ako mi ikada treba hitna lova u redu mozda i prodam ovaj cpu, mada se Demios bio javio prvi, pa ako on odustane! 🙂 Medjutim ne bih ga prodavao jer meni za svaki dan radi na 3888mhz (prakticno3,9ghz) na voltazi od 1,375(1,38v)!!!

@Demios, pa moja ploca je bila ispod 90 evra, ako se secam 86 evra tacno!😀

Poslednja izmena:
Ja i dalje ne mogu da verujem da ovaj tvoj procesor radi na 1.23V na 3.5 GHz :zgran::zgran::zgran::zgran:
A onda i 1.36V za 4GHz :sceptic::sceptic::sceptic:

Poslednja izmena:
sutra mi stize jedan "otkljucani" athlon 435 ali tesko da ce moci da se meri sa tim tvojim ali se nadam da ce biti makar priblizan

sutra mi stize jedan "otkljucani" athlon 435 ali tesko da ce moci da se meri sa tim tvojim ali se nadam da ce biti makar priblizan

zaboravih da kazem, nije to jedan, vec ovaj moj bivshi, djorao sam se sa fantomom za platforme. desilo se na brzaka, nisam stigao da vam javim.
tako da, nemash brige, dobar je 😀
javi kako radi obavezno.
drago mi ej da je kod tebe zavrshio.

:wave:

Poslednja izmena:
evo "stelujem" ga i "propustam" kroz linx-ove i za sada je stabilan na 3,77ghz na 1,43v...nb je na 2600mhz dok me nesto zeza ploca nece bas da se "druzi" sa memorijom na deklarisanih 1666mhz koliko pise da ploca moze da radi...

nije to do ploche, ne moze amd mem kontroler preko 1600, tj moze ali jako teshko.

secas se nekih podesavanja za svaki dan,a da ne moram sat vremena da ga "propustam" kroz linx?

jako su bila razlichita na 790x ud3p i 790ftxa ud5, a ti imash, koliko vidim, neku 770 msi, mogu opet samo da nagadjam, ali vcore nemoj preko 1.456-1.475 za do 3.8ghz, NB nemoj siliti puno preko 2500 nema potrebe i za to treba oko 1.35v NB cpu vid, takodjer mi se uchinilo da sam dobio na stabilnosti kad sam dodavao u ACC-u +2 do +4 za sva jezgra, memoriju nemoj preko 1600, stavi mnozilac na 1066 i udri po fsb-u pa dokle stigne cpu, i na toliko ostavi memoriju (oko 1500mhz), samo je zatezi na cl8,7 ili pak 6 ako moze i to ti je po meni najbolja varijanta.

jako su bila razlichita na 790x ud3p i 790ftxa ud5, a ti imash, koliko vidim, neku 770 msi, mogu opet samo da nagadjam, ali vcore nemoj preko 1.456-1.475 za do 3.8ghz, NB nemoj siliti puno preko 2500 nema potrebe i za to treba oko 1.35v NB cpu vid, takodjer mi se uchinilo da sam dobio na stabilnosti kad sam dodavao u ACC-u +2 do +4 za sva jezgra, memoriju nemoj preko 1600, stavi mnozilac na 1066 i udri po fsb-u pa dokle stigne cpu, i na toliko ostavi memoriju (oko 1500mhz), samo je zatezi na cl8,7 ili pak 6 ako moze i to ti je po meni najbolja varijanta.

sad imam gigabyte ma785gt ud3h...sad ga drzim na 3625mhz,nb je 2500mhz,napon za cpu je 1,4v,bus speed je 250mhz,a ram na smesnih 1333mhz cl6

da nisam skinuo vodeno islo bi to lakse na 3,8ghz al posto cesto menjam hw dosadile su mi sve one cevi i pumpa...al ajd probacu ovih dana pa javljam rezultate...inace imao sam oko 43gflopsa

da nisam skinuo vodeno islo bi to lakse na 3,8ghz al posto cesto menjam hw dosadile su mi sve one cevi i pumpa...al ajd probacu ovih dana pa javljam rezultate...inace imao sam oko 43gflopsa

slabo je to. jedino ako imash 32bit sistem, u protivnom, bash slabo.

Nazad
Vrh Dno