Šta je novo?

AMD X3 vs Audi Quattro

e sad sam video da ima nova verzija pa cu da je skinem da vidim sta kaze
ps evo isprobao sam i 1.53 verziju i isto mi pise sb750

Poslednja izmena:
Zar je bitno sta pise, ako radi posao za koji je predvidjena?

Pa i moj B50 bi treba da se zove PII x4 9xx. Moze da pise sta oces samo neka radi posao kako treba. A i u cemu je razlika izmedju sb710 i sb750?

Imam i ja dobar primerak, otkljuchano 4to i l3 kesh, e sad, meni je normalan napon 1.325 i uspeo sam da dobijem stabilan procesor na 3550 (1.4V). Plocha je gigabyte 770T-UD3P, da li treba da dignem josh koji napon tipa CPU NB (memorija mi nije OC, radi na 1400 a def. je 1600 (1.6V)) ili neshto drugo? NB i HTT su stavljeni na auto. Hteo bih da vidim koliko procesor josh moze da ide.
ye4-Untitl.jpg

45nm procesori ne bi trebalo da se teraju preko 1.4v .

1.425 bi bio maksimum za 24/7 rad sa non-hi-end plocom i napajanjem.

na 1.425 mi i jeste, na koliko smem memoriju da stavim i koliki napon ide za nju?

Ja to nisam nista dirao :d

I ja da prijavim; Athlon II X3 425 otkljucan iz prve - ACC auto + hybrid mode - za 6200 din nema bolje :)

Koga interesuje oznaka - ADX425WFK32GY
CACYC AC 0939FPMW

Edit: - box cooler nije dovoljan, prolazi linx samo kao x3, kada se otkljuca kuca posle 20ak sekundi linxa na default taktu. Stavio sam tx2 za prvo vreme :)

Oc iz prve @ def napon (linx prolazi koliko hocu, ovo je samo radi reda :p)

Prilozi

• Linx.png
    Linx.png
    203.4 KB · Pregleda: 86
Poslednja izmena:
Taj 425 je stvarno bestbuy uz dobru plocu sa ACC....

zhule ,
box kuler je dovoljan ako oboris napon na 1.2v / kod mene je tako i ne ide preko 55'c ni pod prime95 /, ali se dere , to da .

Ti imas deneba, tako da ce /najverovatnije/ raditi na 1.2v , probaj ne kosta nista.

da kojim slucajem imas propus / bez L3 kesa /, trebalo bi ti vise struje, mislim da ne bi moglo ispod 1.3v.

shein ,

obzirom da si nov u overklokingu, memoriju i posebno ht voltage, ostavi na defoltu.

Jos ploca kosta ~5300 din, stvarno "socijalna" masina :)

Kokane, ne vraca mi se box jer slabo stojim sa pastom, ali evo da probam, pod Hyper TX2, na 1.211 u biosu (1.24 u cpu-z) uveliko linx-uje dok ovo kucam :) Na def. taktu.
Temperatura je nekih ~7C niza :)

Na koliko ide tebi sa tako malim naponom?

nas primerak /CACYC/ potvrdjeno moze na 3.5ghz / 1.25v .
(atlonII x3 435 , nema veze sa ovom pricom)

Sto se mene tice, trenutno sam na boxu/defaultu jer sam fenoma stavio u HTPC kuciste, gde ovaj zverov od hladnjaka nikako ne moze da stane.

verovatno cu uzeti scythe ninja mini /10cm visine/, deluje mi najprihvatljivije za ovaj skucen prostor.

Poslednja izmena:
evo malo "otkljucanog" na 3,9ghz...da nisam zurio pustio bi ga duze da ide na linx-u

Poslednja izmena:
Kokane, Matrixxsu... Bice ovo duga noc za mene :d Videcemo sta mogu da uradim ;)
Samo sto ce ovaj moj da ide ovih dana pod nesto ozbiljnije od TX2 ;)

samo polako...prvo dohvati max oc za samu brzinu procesora,a nb memoriju i ht drzi na defaultu...ja mislim da bi mogao negde oko 3,7ghz da dohvatis stabilno...stavi neki cooler od 12cm da ti duva na plocu

Neverovatno... Ono prvo sto sam onako, na brzinu dobio ostaje maltene to.
Znaci ~3.4GHz sa default naponom/blagim undervoltom.

Dizao sam napon do 1.4V, nista, samo zamrzne pod linxom posle max 1 minut?! Spustao HT/NB/RAM, nista... Neka ideja, B25 ekipo? :)
EDIT: A da nije mozda ovo CM napajanje slabo? 12V napon ide na 11.88V pri loadu (Everest) i 11.8 (mereno unimerom)

Poslednja izmena:
to je najverovatnije to.

apsolutni minimum za 12v granu je 11.60v. a ti si tu negde .

kulermaster nije los, al fenom trazi bar 500w krstenog napajanja.
andervoltuj koliko moze , i ne idi preko defaulta na tih 380w.

takodje , za load koristi prime95 ili ponajbolje GTAIV

Poslednja izmena:
linx ne radi u kontinuitetu, vec kad obrne krug ide kratka cooldown faza,
za vreme koje se procesora malo rashladi, i dobije vremena 'da dise'.

zbog toga je najbolje zagrevanje testirati prime-om jer on 'kidise' konstantno i neprekidno :D

Bice da je napajanje, na 3.4 ide glatko sa undervoltom a preko nece ni jedan MHZ, bukvalno, koliko god dizao napon. Ili baci plavi ekran, ili restartuje ili blokira.

Videcu da pozajmim neko ozbiljnije napajanje, samo jos ne znam od koga :D

Moj problem konkretno je taj shto ne mogu NB freq da dignem na 2500/2600. Koji faktori konkretno utichu da bi se dobila ta freq.? CPU NB Voltage? Da li je zavisna od Bus Speed-a?
Btw, matrix, u lynxu imam 47GFlops-a na 3,5GHz, vishe nego ti na 3,9, mislim da i ti trebash da dignesh NB freq.

linx ne radi u kontinuitetu, vec kad obrne krug ide kratka cooldown faza,
za vreme koje se procesora malo rashladi, i dobije vremena 'da dise'.

zbog toga je najbolje zagrevanje testirati prime-om jer on 'kidise' konstantno i neprekidno :D

Da, znam za to, ali ja sam cuo da on moze da zagreje i vise nego prime procesor....

@ shein84, za NB ti treba CPU-NB voltaza, meni radi sa 1.3V na 2600Mhz i imam oko 44GFlops u Linx na 3.6Ghz.... I nece NB uticati na grejanje procesora toliko, tako da slobodno podignio voltazu.
A svakako treba da se dize, jer mnogo utice na Phenom II procesore, ako su na 3.5Ghz ili preko....

Poslednja izmena:
Evo mojih podeshavanja i testova
yh8-Untitl.jpg

9ur-070320.jpg

@TheBear: stavljao sam i 1.35V i opet nije htelo, trenutno su mi ova podeshavanja.
Inache memorija je Geil black dragon 1600 CL9, kad povecjam mnozilac memorije na 6.66 (1731) buzzer na plochi zapishti i vrati mi klokove na default, probao sam sa dizanjem napona na memoriji na 1.7 ali ni to nije dalo rezultate, dakle imam dvojaki problem. Negde sam chitao i da povishena NB frekvencija zahteva manju frekvenciju memorije, sad 'ebemliga. Dosta toga sam chitao pre nego shto sam se odluchio za ovaj potez, ali opet mi je bolje da dobijem josh neku sugestiju.

Poslednja izmena:
@TheBear: stavljao sam i 1.35V i opet nije htelo, trenutno su mi ova podeshavanja.
Inache memorija je Geil black dragon 1600 CL9, kad povecjam mnozilac memorije na 6.66 (1731) buzzer na plochi zapishti i vrati mi klokove na default, probao sam sa dizanjem napona na memoriji na 1.7 ali ni to nije dalo rezultate, dakle imam dvojaki problem. Negde sam chitao i da povishena NB frekvencija zahteva manju frekvenciju memorije, sad 'ebemliga. Dosta toga sam chitao pre nego shto sam se odluchio za ovaj potez, ali opet mi je bolje da dobijem josh neku sugestiju.

A da ti imas DDR3, zato i imas vise GFlops verovatno..... Ja sam na DDR2 800Mhz :d I ne planiram da je menjam prezadovoljan sam performansama.

Sto ne sme? Pa 1.4v je za vecinu AMD procesora default radni napon. Kada smo kod drugara terali 620-icu preko 3.5GHz, trebalo mu je 1.525v.

Dok god ne prelazite 55°C ne brinite za napon... ;)

Aha, ali da li je tacna temperatura posle unlock-a?

Meni se na box-u gasio racunar pri nekih ~50c (sto mi je nekako malo da bi se aktivirala termalna zastita?), sada je nekih 10-ak c niza temperatura...

Sa kojim programom dobijas najtacnije ocitavanje temperature?

Moj problem konkretno je taj shto ne mogu NB freq da dignem na 2500/2600. Koji faktori konkretno utichu da bi se dobila ta freq.? CPU NB Voltage? Da li je zavisna od Bus Speed-a?
Btw, matrix, u lynxu imam 47GFlops-a na 3,5GHz, vishe nego ti na 3,9, mislim da i ti trebash da dignesh NB freq.

znam...slaba je ploca...cim dignem nb nije stabilan cpu...tu mi je nb na oko 2000mhz i to nije za svaki dan...drzim ga na 3,5ghz na 1,25v i nb na 2600mhz i ddr3 na cl6

Poslednja izmena:
E pa mene to zanima, kako da podignem NB na 2600, digne se sistem, testiram u lynxu i restartuje se posle jednog kruga, probao sam da deklokujem RAM ali nishta nisam postigao. CPU NB voltage je 1.275 kao shto se vidi sa slike.

Vrh Dno