Šta je novo?

AMD x2 5200 crko na 54c

Lol, bitno da Gigabyte EasyTune5 detektuje da je "CaseOpen"... cccc, po mojim davnim iskustvima (jos od GA nForce 4 ploce) taj EasyTune je jedno smece, a ni Asus Probe nije nista bolji...

Извињавам се што упадам у сред дискусије, али не видим у чему је овде проблем. Већина плоча има на себи конектор за Chasis Intrusion прекидач и по томе очитава да ли је кућиште отворено или не. Наравно, и кућиште мора да има тај прекидач... На послу користим неки матори Dell десктоп и пријављује ми сваки пут кад је кућиште отварано (пријављује чак и кад му се обрише CMOS...)

Најлакши начин да се ово угаси (ако некоме баш смета) је да се стави најобичнији џампер на тај конектор и плоча ће констатно добијати сигнал да је кућиште затворено...

Vise ne citam ovaj forum :wall: Prvo me navucete da kupim Gigabyte plocu kao npr ovde http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=162806.Pa kad kupim i puknem pare vi ispljujete u drugom threadu taj isti Gigabyte. Daj dogovorite se vise :mad: Nemam pare za bacanje :whip::whip::whip:

Ova tvoja ploca nije pominjana pominjana je ova moja kao sto vidis u potpisu tako da se nebrines previse.

Nije tacno, npr. u Imtelu imaju i 5600+ i 6000+

Ajde nadji 5000+ i 5200+ a inace sto kupovao windsor f3 kad je ovo brisbane jezgro mnogo bolje ladno radi 3.0GHz bez podizanja napona, pa ko voli nek izvoli.:banana:

Извињавам се што упадам
Samo ti upadaj slobodno.:D:D

Na CoreTemp i slicne programe slobodno zaboravi kada su X2 procesori u pitanju, posto termalna dioda nije ispravna i ocitava vrednosti daleko nize od realnih.

Najpribliznija tacnoj vrednosti je ona koju prikazuje Everest pod CPU (ali samo CPU), uz napomenu da to nije temperatura jezgara, vec na (recimo najpribliznije) heatspreader-u.

Kod mene je na primer 30-ak stepeni dok kucam, iako jezgra rade na 13 :D

Kako kog koga:)..
Ne znam odakle ti to da termalna sonda nije ispravna??
Kod mene su uvek i Everest i Coretemp pokazivali iste temp.Na razlicitim plocama (Asus,Biostar)..
Kao sto kaze @Misko78:
Ovo nije tacno, problem imaju samo 65nm jezgra i poneki Orleans koji ima greskom iskljucen DTS. Manchester, Toledo, Windsor imaju ispravan DTS

A i ovo nije tacno(vidi atcment):
Cpu-z ne ocitava napon kako treba za amd!

Prilozi

• sshot-3.jpg
    sshot-3.jpg
    77.3 KB · Pregleda: 56
Ajde nadji 5000+ i 5200+ a inace sto kupovao windsor f3 kad je ovo brisbane jezgro mnogo bolje ladno radi 3.0GHz bez podizanja napona, pa ko voli nek izvoli.:banana

Prelistaj malo forum pa vidi na kojim klokovima radi F3 da vise ne bi pricao napamet da li je bolje G2 ili F3 jezgro. ;)

@Misko78 izgleda da si u pravu ovo G2 jezgro daje slabije rezultate u 3DMark06 nego sto je F3 jegro davalo dosta vise. Ucinilo mi se na prvi pogled da je ovo G2 bolje zegro kad ono losije, cak se u igrama oseti da je losije, cemu onda revizija ako je losije jezgro.

Nije toliko lošije. Klok za klok Brisbane je ~5% sporiji od Windzor-a, možda je u testovima i veća razlika ali u praksi zanemarljiva. Windzor ima više keša (i to može da se primeti u ponekoj igri), ali i mnogo veći TDP, Windzor F3 može da radi i na većem taktu od Brisbija G2 ali sa još većim zagrevanjem. Jednostavno - muka ga je ohladiti na preko 3.2 GHz . . .

Poslednja izmena:
osjeti se u igrama? Koliko, 1fps? :)

Pa znaš kako ako imaš 10fps onda + 5% bude 12fps :)

Ma kakvi, nemaš pojma . . .
Imaš 5% i 5% - sve zavisi kako vlasniku odgovara :D

Šalu na stranu - u globalu takt za takt svi K8 procesori (sa istim brojem jezgara) su "tu negde" bez obzira na keš, ima i malih razlika u radu IMC-a ali i to je zanemarljivo.

Poslednja izmena:
Oseti se razlika u igrama i to nije mala ali grafika nadoknadjuje, iako nisam uspeo prebaciti 3100MHz naprimer do 3020MHz savrseno stabilan bez povecavanja napona a vec na 3050MHz brljavi, a dobro znate da sam windsor terao na 3319MHz mada nije 100% stabilan ali na 3250MHz bio je savrseno stabilan. Velika je razlika u pitanju oko 150 bodova u 3DMark06.

Poslednja izmena:
Au brate, 150 . . .

Imam i dokaz evo stari procesor ostale su mi slike od 3DMark06 znaci jezgro f3 klok 3050mhz
9953skor-10681.jpg

A novi nije mogao preci skor od 2308 na kloku 3100mhz pa sad vidite razliku nije mala

Ps : Mozes zamisliti kolika je razlika u kloku od 3250MHz posto je f3 mogao raditi na tom kloku zato sam rekao 150 bodova

Poslednja izmena:
@ to all

ubiste covjeka....:D!
150 je ipak 150 ;)

ajd pogledaj detalje za testove (valjda ima i u 06, nisam probao), da vidis koliko si average fps dobio. Ako bude i cio 1, kidam si glavu :d
Placebo efekat :D

Nisam gledo detalje sad nesto radim pa nemogu da istestiram cim budem mogao okacicu sliku pa se uverite ja bih rekao da je razlika izmedju 2 do 3 fps.,)

Nisam gledo detalje sad nesto radim pa nemogu da istestiram cim budem mogao okacicu sliku pa se uverite ja bih rekao da je razlika izmedju 2 do 3 fps.,)

Mozda je razlika i chitavih 8 FPS. Nemislish ?? :wall: A onda da predjesh na INTEL E8x00 @ 4.0 GHz imao bi razliku od chitavih 20 FPS u najzahtevnijim situacijama...
HOW YES NO...

I znaj da je razlika u 3D marku od 50-100 PTS normalna i mozesh da ga pushtash 10x i uvek cesh imati razliku...

Evo kolika je razlika znaci isti klokovi procesora i grafike kao na starom procesoru razlika je velika.
6730Noname.jpg

Inace ozbiljno razmisljam da predjem na intel kad vec menjam plocu.

све је мени јасно, али да су ти Sm2.0 и Sm3.0 скорови толико другачији само због другог процесора, то ми никао није јасно. сигуран си да су исти клокови графике у питању?

Evo kolika je razlika znaci isti klokovi procesora i grafike kao na starom procesoru razlika je velika.
6730Noname.jpg

Inace ozbiljno razmisljam da predjem na intel kad vec menjam plocu.

daj ti screenshot kad kliknes na details, to nas zanima, tu tacno pise fps za svaki test, a ne skorovi i sl :smoke:

Sutra ujutru cu ponoviti test i dati ti sve datalje koji klokovi i frajm detalje nemogu sada radi mi manna malo pecanja veceras sutra kacim da se uveris veruj mi oseti se razlika. Mada nemogu da kazem da je brisbane svugde losiji ima i poboljsanja kao na primer brzi rad sa aplikacijama brze ih otvara, mada su zeznuli sto su smanjili kes memoriju to je verovatno posledica sto radi sporije u igrama.

@Najj

A dokle ti je OC grafika?! Mene taj 3D Mark 06 smara do daske... potrosis 20k din i skor skoci za 500poena :D, salu na stranu smesno je sto ti dobijes ~450 poena manje od mene, dok ja teram Phenoma 9950BE, 2x2Gb 1066mhz i HD3870 512MB DDR4...

Realno 3D Mark je prestao da bude merilo bilo.... sem u varijanti moj-je-veci!

@miloshs to je zbog slabijeg procesora sa onim predhodnim F3 dobio sam vise poena mada sto kazes ovo nije nikako merilo sad sam opet testiro da okacim coveku detalje kad ono jos manji skor.

Evo detalja koristio sam iste klokove samo je memara nesto nize mozda je zato manji skor
2856detalji.jpg

nikad u 2 testiranja neces dobiti isti skor, a i toliko o dobitku u fps-u ;)

@joriq to se podrazumeva da necu dobiti isti skor svaki put ali ovo je razlika od 139 bodova na iste klokove ocito ovaj brisbane brljavi stvar.

Ma dosta mi je vise zezanja sa AMD-om prelazim na INTEL samo dok skupim pare.

Ako neko ima ovu grafiku kao ja a ima intel C2D procesor nek okaci svoje rezultate zajedno sa resutt details.
Grafika je 9600 GT imate u potpisu.

139 bodova na 10000+ bodova? Pfffff...

@joriq to se podrazumeva da necu dobiti isti skor svaki put ali ovo je razlika od 139 bodova na iste klokove ocito ovaj brisbane brljavi stvar.

Ma dosta mi je vise zezanja sa AMD-om prelazim na INTEL samo dok skupim pare.

Ako neko ima ovu grafiku kao ja a ima intel C2D procesor nek okaci svoje rezultate zajedno sa resutt details.
Grafika je 9600 GT imate u potpisu.

Potrazi i pogledaj neki test o performansama procesora u igrama. Za pocetak, kreni odavde http://www.benchmark.rs/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=14896&oliver=5015, pa proceni koliko znaci skor u 3DMark testu.

Ipak, na kraju krajeva, tvoje pare, tvoj izbor.

Evo tek sam sad dobio odgovor od ovog sto sam kupio plocu samo jednostavno i kratko da ploca nije ispravna i da ce mi je zameniti za koju god hocu drugu. Toliko da znate da nisam ja kriv sto je crko procesor nego gigashit.
A najzanimljivije je da nece da kaze sta je neipravno na ploci kao nedaju takve informacije.
E sad cu da uzmem za intel C2D plocu.

Nazad
Vrh Dno