Šta je novo?

AMD vs Intel

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mozda ce biti da se malo ponavljam,ali evo kako ja vidim sve to:

Ako neko hoce da uzme Intela ili AMD-a,nece pogresiti jer su oba procesora(p4 i xp) dobra.Naravno da uvek je potrebno prvo videti zasto ce ti racunar sluziti pa onda prelomiti.Ako hoces samo da se igras,slusas mjuzu,ides na net isl. uzeces AMD jer je isplatljiviji(ali ne visestruko kao sto neki stalno ponavljalju-sto je i po mojem misljenju cista glupost).Naravno ako covek hoce da radi nesto ozbiljno osim brzog cpu-a treba i da mu ostatak masine bude u skladu sa procesorom.E,sada se postavlja pitanje zasto uzimati npr. p4 3.0C koji je dosta skuplji nego sto je brzi od bartona?Odgovor je da i 10% brza masina dosta znaci negde van,a to moze znaciti razliku izmedju odradjenog posla na vreme ili kasnjenja i gubitka gomile novca,jer tamo je vreme VELIKI novac,i
tamo ljudi i ako su skrtice dace i dva puta vise za cpu ako je brzi i 10%,jer ipak za njih i npr.200e nije mnogo znajuci da ce im se tih 200e visetruko isplatiti vec u prvom poslu.Zato je tu i Intel u prednosti jer ima brzi x86 procesor od direktnog konkurenta(naravno da je odnos brzina/cena na strani konkurenta).Ovo sve govorim zbog toga i ako je npr.barton 2500+ generalno brzi od p4 2.4GHz ima stvari u kojima je taj p4 brzi,i ako covek radi tu stvar(nesrecno sklopljena recenica,prim. autora :) onda je bolji izbor taj p4 iako je skuplji jer mu bolje radi posao.Zato i nije bas srecno poredjenje procesora iskljucivo ukupnim dozivljaljem,jer nekome to mnogo ne znaci.

Evo mog primera:Uzeo sam p4 celeron samo zato sto nisam imao para za p4,a volcano podesen na najtise je dosta bucniji od intel-box kulera.E sada prosto pozelim da imam neki kuler koji ce da bruji ali da hladi bolje jer me nervira temperatura od preko 50C,za sta je i ovaj ubavi asus kriv.Zato bi mi sada neka AMD kombinacija bila i bolja,jer za nesto manje para imam bolje performanse(preteruju oni koji kazu da je p4 celeron 2.4GHz nekoliko puta sporiji u svemu od nekog xp-a 2000+,jer ti koji to kazu definitivno
nisu ni probali celeron),a i sustanje kulera ce biti isto.

p.s.Najvise sto me nervira je kada neko kaze da je npr.Intel konfiguracija skuplja jedno 100e od slicne AMD a onda pukne preko 150e samo za memoriju(a cpu su platili npr 60e).Vidim da je neke AMD razmazio,i bas zato zbog AMD-ove lose politike cena sve vise ulaziti u poteskoce sto nije nimalo dobro.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Uhhhh zaista ne odustajete...

Kada govorim ljudima o AMD-u i Intel-u imam osecaj kao da im govorim o Jugu i Ferariju. Ne zbog mene, vec imam osecaj da oni to tako shvataju. Kada nekome preporucim AMD uvek me doceka zid - oni su videli kako njihovi ortaci imaju probleme sa plocama, memorijama, zagrevanjem, ovim ili onim i zele Intel. Dobar glas se daleko cuje a los jos dalje.
OK, sve te price o spaljenim CPUima zbog lose montiranih kulera, problemimam sa plocama i slicnim donekle stoje. I svi mi znamo da su chipsetovi i ploce bazirane na istim losije od ploca baziranih na Intelovim chipsetovima. I stoji sve to da se vise ljudi zali na ploce sa AMD procesorima nego na one koje podrzavaju Intel procesore. Medjutim, i pored svega toga smatram da preostro sudite o AMDu. Da se razumemo - ja imam 3 masine u kuci, promenio sam dosta njih, neke su bile bazirane na Intelovim a druge pak na AMD procesorima; svakodnevno se srecem sa procesorima novije generacije. Da jedan Barton 2500+ ima bolje performanse od Intel Celeron 4 ili Pentium 4 2.4c procesora - ima, to je cinjenica.
Nema potrebe da duzimo ovu pricu. Bolje da raspravljamo o nekim drugim stvarima, umesto o odavno prezvakanoj temi INTEL VS AMD i ATI VS NVIDIA.

E taj paradox pola,pola,pola,i na kraju ispade da lichi na onu...da strela ne leti!!!

Poshto znamo da strela leti jer je vreme kontinualno...i nepostoji najmanja kolichina vremena...Shto se za laz i istinu ne moze kazati...Istina i laz se mogu okarakterisati sa najmanjim jedinicam(da i ne ili true ili false) a to je da li je neshto tachno ili netacho u zavisnosti na konkretne stvari a ne na slozene izraze koji tek treba da se ispitaju da li su tachni..ili ne.

Ako kazemo da je neshto laz ili istina kad mislimo Xp 2500+ brzi od 2,4C to je slozeni izraz i ako ga raschlanimo na pojednine izraze(testovi nekih stvari) docicemo do toga da je u nekim starima bolji intel u drugim AMD ...ali kad sve to sumiramo bolji AMD. Ali kad se pogleda gde je bolji i za shta je bolji dolazi se do zakljuchka da je bolji pod nekim uslvima...a pod drugim nije...i dolazimo do grananja....e sad kome vishe odgovara jedna grana sigurno ce izabrati nju....
...Samo ni te grane nisu jednake nego jer jedna "tanja" a druga "deblja" e a kad neko stane na tanju granu ona puca...(AMD bolji u 3dsmax ako tako kazete a intel u dix-u...pa ako izaberete pogresho padate na zemlju..ispalili ste se kupivshi pogreshan za vash posao)..i nisu grane sve jednake za sve nekom je "tanja" "deblja " a nekome obrnuto!!!..Samo u svakom sluchaju kad tad cete se naci na zemlji jer uvek se nadje slaba tachka svake grane...a to je poluga sistem ..chim malo krenesh dalje od sredine grana se savija i na kraju lomi!!!

S sruge strane velike deo populacije koristi mashinu za igre, rad multimedije i sl. a ne za npr. velike baze podataka...za koje postoje druge mashine koje su stabilnije u toj sferi i opravdale su ono zbog cega postoje...

Pa prosto zamislite nekog Atholn Xp-a(MP) u ormanskom reku!!mozda je i bio nekad tamo ali se sigurno nije zadrzao!!! Ok mozda greshim ali ne verujem...da je ta istina prerasla u vecu polovinu lazi!!! (po nekima ako tako tretiraju lazi i istinu) :crash:
Eno puna nam shkola IBM mashina(brand) i sve Intelovke...shto bi se neko "igrao" tamo gde se radi ozbiljan posao!!! Ako bash oce e onda nek se igra kuci zato i imaju AMD-a koji ima jaku "granu" na tom polju!!!

Athlon 64 i fx imaju buducnost i oni to dokazuju!!! Samo da se jos "uozbilje" onako nashminkana kucishta kao za maskenbal!!! K'o da je V12 u njemu a ne plocha i cpu...i shta ti ja znam, pa vishe ima vazduha ko u svakoj mashini...Ipod haube ferarija bash i nema mnogo prostora!!!A i Ferari nije bash zelen!!!Koliko ja znam nije ga kupio Jaguar!!!Inache sam Frerarijev fan to priznajem!!! I to je uvreda za sam Fereri bar po meni!!!Ok imaju vec oni nekog dizajnera necu da se nerviram radi gluposti!!!Evo svaki put napishem bukvar na ovu temu!!! :wall: :wall:

Samo ne mogu jednostavno da zamislim kakav ce biti svet kad ovog rata ne bude!!!?
Ko ce koga kupiti!!!?...ne nema tih para ja mislim!!!
Ko ce dushu prodati!!!?...neki je vec jesu ako se nevaram!!!
Ko ce nas izdati!!?...ako nas vec nisu!!!

The pocetnik je napisao(la):
Mozda ce biti da se malo ponavljam,ali evo kako ja vidim sve to:

Ako neko hoce da uzme Intela ili AMD-a,nece pogresiti jer su oba procesora(p4 i xp) dobra.Naravno da uvek je potrebno prvo videti zasto ce ti racunar sluziti pa onda prelomiti.Ako hoces samo da se igras,slusas mjuzu,ides na net isl. uzeces AMD jer je isplatljiviji(ali ne visestruko kao sto neki stalno ponavljalju-sto je i po mojem misljenju cista glupost).Naravno ako covek hoce da radi nesto ozbiljno osim brzog cpu-a treba i da mu ostatak masine bude u skladu sa procesorom.E,sada se postavlja pitanje zasto uzimati npr. p4 3.0C koji je dosta skuplji nego sto je brzi od bartona?Odgovor je da i 10% brza masina dosta znaci negde van,a to moze znaciti razliku izmedju odradjenog posla na vreme ili kasnjenja i gubitka gomile novca,jer tamo je vreme VELIKI novac,i
tamo ljudi i ako su skrtice dace i dva puta vise za cpu ako je brzi i 10%,jer ipak za njih i npr.200e nije mnogo znajuci da ce im se tih 200e visetruko isplatiti vec u prvom poslu.Zato je tu i Intel u prednosti jer ima brzi x86 procesor od direktnog konkurenta(naravno da je odnos brzina/cena na strani konkurenta).Ovo sve govorim zbog toga i ako je npr.barton 2500+ generalno brzi od p4 2.4GHz ima stvari u kojima je taj p4 brzi,i ako covek radi tu stvar(nesrecno sklopljena recenica,prim. autora :) onda je bolji izbor taj p4 iako je skuplji jer mu bolje radi posao.Zato i nije bas srecno poredjenje procesora iskljucivo ukupnim dozivljaljem,jer nekome to mnogo ne znaci.

Evo mog primera:Uzeo sam p4 celeron samo zato sto nisam imao para za p4,a volcano podesen na najtise je dosta bucniji od intel-box kulera.E sada prosto pozelim da imam neki kuler koji ce da bruji ali da hladi bolje jer me nervira temperatura od preko 50C,za sta je i ovaj ubavi asus kriv.Zato bi mi sada neka AMD kombinacija bila i bolja,jer za nesto manje para imam bolje performanse(preteruju oni koji kazu da je p4 celeron 2.4GHz nekoliko puta sporiji u svemu od nekog xp-a 2000+,jer ti koji to kazu definitivno
nisu ni probali celeron),a i sustanje kulera ce biti isto.

p.s.Najvise sto me nervira je kada neko kaze da je npr.Intel konfiguracija skuplja jedno 100e od slicne AMD a onda pukne preko 150e samo za memoriju(a cpu su platili npr 60e).Vidim da je neke AMD razmazio,i bas zato zbog AMD-ove lose politike cena sve vise ulaziti u poteskoce sto nije nimalo dobro.

Da, da , da .Go ahead..biznis!!!To smo prochitali beshe negde...A secam se...k'o bi drugi bio nego Kuzma!!!! Chovek je legenda nema shta !!!! Shto vishe pokvarenih AMD procesora to veca zarada za sam AMD a i za one koji to distibiraju i prodaju!!! Koliko ja vidim intel brine za svoj proizvod(zaljuchavajuci mnozioc a negde i magistralu da ne bi doshlo do spaljivanja...milim kod EE..pa to je skupo parche silicijuma sho se za jedan barton ne moze reci ...Who care, let him to die, why is paied ,for more fps and oc,.. and is paied so much and will be paied another one, and again,again,...when is cheap) dok AMD do skora to nije uradio...pa shta da se kaze...
Narasli su dugovi ..samnom i sa tugom...otishla je ...dojche mark u novchanik drukom!!!!

p.s. Sorry for my english. I began to learn this language when my 14 years old!!!..and I have nice "teacher" in my high(ma srednja bre... po srpski da me razumeju) school. You can only envy me!!!..And the pochetnik-u!!! We shered same class!!!..sad na srpskom...E bila nam je i razredna!!! Shta ce te lepshe kad dodje na pismeni a mi svi bulji..mo u nju..i naravo k'o shisha engleski!!! Nauchice me ga zivot nadam se!!!
Molio sam je za tricu mrtav pijan i otrovan tog 13 maja 2000-te!!! :wall: :wall: .She give me!!!...I remember that part of my life!!

Nishta mi nije znachilo i da je ostala 2-ca!!!..el eto da bar osetim kako je biti odlican u srednjoj to je bila zadnja shansa!!! :d
E kad se samo setim...a evo skoro 4 godine prodje od tad!!..prodje k'o od shale!!!

Ma razumecete bre...Progleta vremena ...ti englezi zive 100 puta u jednom trenutku(have ,has ,been,will,...think bean..pa da imaju 2 padeza a ta vremena manje.. bili bi pirocanci ali oni ispadoshe veci i od samih pirocanaca..a hrvati im bili kumovi sve same kovanice al u glagolima!!!)!!! :D :D
Shto se ne ugledashe na nemce oni su dvostruki pirocanci!!!
Pa i fancuski nije takav al ima *******e promene i izgovor!!!Bar ne sikce k'o zmija(engleski) nego izbacije sline kroz nos!!! :D

Dobro bar je lakshi engleski kad sve sagledash....ma secam se jedne emisije beshe davno na rts1 jedan tip je rekao da i on ima mana samo sam zaboravio gde...al shta to vredi kad se govori svud redom!!!
:d :d
Dok oni(stranci) nikad ne razlikuju nashe dj(djevrek),c(curka),...ostalo su chuli sh,ch,z(zaba),...dz odnosno j za njih(ma DZ kao primer)
Rece mi jedna nemica zvucimo im k'o kinezi zbog toga!!!

uh opet zaginu!!! i ovaj P.S je oftopic al ..je zanimljiviji od AMD vs. Intel!!! :D

Poslednja izmena:
Kuku, AMD vs INTEL ratovi jos uvek postoje? :D :D
Za 3 god nista se nije promenilo.
Nego, sta sam ono hteo? A da......i ja sam radio sa mnogim konfiguracijama, serverskim i obicnim, i dosao do zakljucka da je potpuno sve jedno da li se koristi XP/Barton ili P4. Notorna je glupost da AMD procesori sluze samo za igru jer su nestabilni i prave probleme - to su price koje poturaju Miodrag 'i adore intel' Kuzmanovic i njima slicne zaslepljene persone. Video sam u predstavnistvu Shell-a orman pun rack servera bas baziranih na AMD procesorima. Pa ako je njima to dobro i stabilno, i drugima je :) Zagrevanje? Jeste li skoro gledali koliku temperaturu napucava p4?
Drugo, niko me ne moze ubediti da celeron nije njesra. Ponekad sam prinudjen da radim na jadnom celeronu, i svaki prelazak na TBird/xp/barton ili P4 lici na presedanje iz sinobusa u TGV.
I to bi bio moj zadnji post na ove rasprave, nece ih vise biti :)
'Demokratska' smo zemlja, svako neka kupuje ono sto zeli.

zeleni_zub je napisao(la):
Pa konkretno sve radi osetno brže: učitavanje XP-a, aplikacije, jednostavno sistem radi brže...

:laugh: Ne verujem ti! (ala Mi nismo andjeli) :)
cheers

Moj izbor

:)) :))
Zahvaljujem se svim ljudima dobre volje koji su nastojali da mi pomognu davsi svoj udeo u ovoj diskusiji.
Naime sa radoscu vas sve obavestavam da je moj konacan izbor pao.
Naime dvoumio sam se izmedju r!sc!-eovog predloga (da podsetim P4-MAM-l i Intel 2.4) i Abit NF7-S sa Bartonom 2.5 Izabrao sam NF7S i Bartona 3.2 sa 1GB RAM-a. Prezadovoljan sam racunarom

jos jednom se zahvaljujem svim ucesnicima i bolja je Zvezda

Pa dobro shta bi sa makinom koja je nekad terala ovaj sajt(beshe AMD)...Da li je sad?

Drugo je Barton...Tad ako se secam to je bio neki xp 1800+ .Mozda greshim!!!
I ja sam imao prilike da radim na par Barton mashina i sve je bilo ok!!!

A za predhodni post-ove ..pa jednostavno nisam mogao da odolim!!!
Zato sam i neke stvari napisao u prezentu!!!

Sinobus->TGV :smash: ...bolje reci Balkan expres-a i izlivenom cisternom kojekakvih hemikalija (on je imao kvarova koliko i AMD mashine) dok TGV nije imao ni jedan incident od kako je napravljen!!!Gleda neko diskavery na BK!!! :D

Taj shinobus moze da se poredi sa sharganskom osmicom ako bash ocesh!!! "Spor" je ali pruza zadovoljstvo npr. na laptopu...i nisu mi potrebni nikakvi ludachki frejmovi i ostalo..bar ne vecini ovog naroda koji ne zeli da muchi mashinu!!! Pa sve radi e sad brzina u nekim situacijama nije bitna...kucanje texta u wordu i za net...Ok opustish se sa pokojom igrom i na intel extreme (2) pa shta..daje i on sliku al netreba se preterivati!!!

S druge strane ne znam kolike preformanse ima jedan Athlon xp (m) 1500+(koliko je to 1,1-1,2Ghz)...a josh i zagrevanje!!!! Ok lepo i to radi al opet taj skepticizam!!!
Jednostavno kad god sednem za neku AMD mashinu imam utisak da ce da mi uradi 100 puta neshto shto se deshavalo na jednoj takvoj..reset iz chista mira!!!!Mada se to ne deshava sa svim...plocha.memorija je to nisha drugo..
Xp 2000+ asus nforce2 2x256 kingston value 333mhz je radio za mene strahoviti brzo proshle god. u fegruaru kad sam ga sastavio i nijednom nije pravio problem ..i do dan danas ali zato jedna mashina sa MSI kt4v-l mi je dushu izvadila dok nije na njeno mesto doshao ASUS....evo mashina i dan danas radi!!!Problem resetovanja iz chista mira!!!! Zashto je to plocha radila ja neznam ali je za mene ostavila gorak utisak!!!! Bez opzira shto je tip prodao tih plocha na tone!!!

Josh da dodam da taj shinobus moze i da se cepne po gasu a kao shto vidim balkan expresu su povukli ruchu!!!!

Ne kazem da je AMD losh nego da je bio losh...Situacija se kao shto vidite popravlja!!! josh jednom da kazem...da ce mozda u tekucoj i narednoj godini AMD procesori zadovoljavati kvalitet da osvoje josh koji orman!!!

Dobro de de...celeron(128k) je "njesra" kad bash ocesh...da se iser..em i ,on sigurno ne ide u u rack(zato sam ja josh na Tualatinu..mislim 256k l2 nije za bacanje...chekam prescott pa ce mo da vidimo kakav je), i to je tachno ali ja sam lepo napomenuo za duvanje fps, i oc-a je AMD shampion (ako se dokopa neko otkljuchanog primerka)!!!

bole je napisao(la):
Zahvaljujem se svim ljudima dobre volje koji su nastojali da mi pomognu davsi svoj udeo u ovoj diskusiji.
Naime dvoumio sam se izmedju r!sc!-eovog predloga (da podsetim P4-MAM-l i Intel 2.4) i Abit NF7-S sa Bartonom 2.5 Izabrao sam NF7S i Bartona 3.2 sa 1GB RAM-a. Prezadovoljan sam racunarom

I jeste bolja Zvezda i ako si uzeo Barton.....
Samo koji ti je ono 3.2 jel 3200+ ili clock 2500+ na 3200+..
Koja je memorija u pitanju!!!?

Koliko je te koshtalo..mb,cpu,ram ako nije tajna!!!..sigurno manje nego isto za intel a isplativije za tebe!!!.. :D

Ma radi posao...to je bitno da si ti zadovoljan!!! :D

Nadam se da necesh biti u prilici da uradish ovo :crash: ili ovo :wall: zbog te odluke!!!

bole je napisao(la):

Eto dilema je resena - zagrizheni AMD-ovci i zvezdasi mogu da odahnu ;-)

ivica je napisao(la):
U Srbiji se pravi jeftina memorija i na veliku kolchinu a zamislite kakva bi to reklama bila za OCZ ili KIngstone,Kingmax,,,i sl. kad bi oni spalili tolike CPU-ove i MB-ove!!!!

Mislio sam da je r!sc! nenadmasan... :D

Ova diskusija je uzas. Setite se leta 2002. kada je bilo kilometarskih postova na temu procesora.

Jedino sto tada nije bilo toliko cistog, neskrivenog lupetanja kao sad. Neverovatno, ljudi kupe neki potrosacki casopis za racunare, izloze se kao nenormalni, tipa sad sve znam, i dodju ovde da prosipaju pamet i znanje. A takvih na ovom forumu ima sve vise i vise.

A sto je najstrasnije, takvi likovi daju savet za kupovinu nekom ko se ne razume, i izazivaju ozbiljnu opasnost da taj covek to zaista i kupi.

Bas kao u ovom slucaju.

r!sc! je napisao(la):
Hmmm, za MP3, surf, DVD rip ti ne treba neka babaroga. Moze da ti posao zavrsi i neki Barton 2500+ sa nforce 2 cipsetom. Na njemu ces moci i neke igrice da igras.
Ali ako hoces ozbiljnu masinu za igranje koja se ne restartuje i na kojoj rade igrice koje mogu da se nadju kod nas, onda nekog intela na 2.4 Mhz sa plocom koja je spomenuta ranije u ovom tridu (P4-MAM-L). Na njoj ces moci takodje da radis posao kao i sa Bartonom.
Ali, najbolji rezultati u igrama su postignuti sa AMD procesorima. Naime, moj drug je pre preso Wolfenstein na AMD-u nego drugi na Intel-u.
Odakle se ti pojavi sa ovakvim tekstom? "Ne treba mu neka babaroga, posao mu moze zavrsiti "neki" Barton 2500+ sa nforce 2 chipset-om". A sta to bolje moze da kupi kod nas i gde? Kakva sad ozbiljna masina za igranje koja se ne restartuje? Koja se to masina restartuje u igricama i zasto bi???
I da predjemo preko svega ovoga, zadnja recenica je najjaca u istoriji ovog foruma. Voleo bih da meni i ostalim korisnicima ovog foruma objasnis zasto je tvoj drug na AMD-u pre zavrsio igricu? Jel' mu to mozda Barton omogucio da bude brzi od svojih protivnika i da brze puca u odnosu na Intela??? :D :D :D :D :D :D :D

a ja se pitao zashto neki likovi koji su imali neshto zanimljivo da kazu na ovom forumu ne dolaze vishe i ne post-uju... Ubije bre u pojam ovakva navala "laveza"...

drfedja je napisao(la):
Koliko se ja razumem u igre, to za koliko ces da predjes igru, najvise zavisi od tebe koji igras, a ponajmanje od procesora, zar ne ? :d

ma jok... :d
veci frame rate u jedinici vremena = manje vreme potrebno za prelazak iste.

nickname je napisao(la):
a ja se pitao zashto neki likovi koji su imali neshto zanimljivo da kazu na ovom forumu ne dolaze vishe i ne post-uju... Ubije bre u pojam ovakva navala "laveza"...

Upravo tako. Nadam se da ce admini naci nacin da se smanji kolicina cistog naklapanja.

petkods je napisao(la):

Ova diskusija je uzas. Setite se leta 2002. kada je bilo kilometarskih postova na temu procesora.

Jedino sto tada nije bilo toliko cistog, neskrivenog lupetanja kao sad. Neverovatno, ljudi kupe neki potrosacki casopis za racunare, izloze se kao nenormalni, tipa sad sve znam, i dodju ovde da prosipaju pamet i znanje. A takvih na ovom forumu ima sve vise i vise.

A sto je najstrasnije, takvi likovi daju savet za kupovinu nekom ko se ne razume, i izazivaju ozbiljnu opasnost da taj covek to zaista i kupi.

Bas kao u ovom slucaju.

E tada su ljudi mnogo vise pricali ali tada su vecina argumenata istrosena,pa sada sigurno nece biti diskusija kao ranije.Zato su sada i rasprave manje.Nego na ovom forumu postoji mnogo veci problem a to je da mnogi,pa cak i moderatori i neki poznatiji na forumu pisu velike gluposti samo zato sto nisu dovoljno upoznati sa materijom,kao npr. pricaju o kanalu ispod gate-a a nikada nisu usli detaljnije u strukturu,vec navode ono sto im servira Intel ili AMD tj. kako je jednom MadTexel rekao postoji dve vrste sajtova:Oni za neuke tj. objasni sve sto moze krace da svako razume,i one koji su dosta ozbiljni.Zato ja kada se prica o tutu-mudu tehnologijama ne ulazim u raspravu,jer nisam dovoljno upoznat sa tim,ali neki to vrlo cesto rade.Da ne bi neko rekao da se pravim pametan reci cu samo da sam ja ocajan hw poznavalac jer ne pratim nove serije ploca,procesora,itd. kao vecina na ovom forumu,ali se bar trudim da ne govorim o stvarima o kojima ne znam dovoljno.Mislim glupo je pricati o arhitekturi procesora,a ne znati osmisliti prost ALU ili nesto drugo.Ili o cipovima,tranzistorima ,a ne znati kako radi PN spoj,ili ne daj boze,NI ili NILI kolo.

Sve je ovo zbog toga sto ima sve vise ljudi koji imaju dobrano ispod 20. godina,a u tim godinama i ne mozes da shvatis bas sve stvari o racunarima.A za to ih licno i ne krivim,jer to niko i ne moze.A ljudi stariji od 20. godina obicno nemaju vremena da detaljnije ulaze u materiju.Da se razumemo i ja pratim takve sajtove kao i vecina nas,tako da ne mislim da popujem.Ali me zato mnogo nervira kada neko nesto pomene a vidi se da se ne razume dovoljno(mozda sam i ja to nekada radio :( ).

Poslednja izmena:
petkods je napisao(la):

Bas kao u ovom slucaju.

Pa veca je opasnost od vas...da ne kazem freakova!!!
E sad da bash nishta ne znam i nije tako...al mogu da se kladim da ima ljudi na ovom forumu koji ne znaju ni kako radi memorija ili josh bolje nikad nisu imali sa time dodira!!!Radili neshto konkretno neveznano za PC nego za npr. microP ili microkontroler....nachine adresiranja i sl.!!!

Ih,.. ko o chemu Golum o prstenu ili..
Svaki ciga hvali svoga konja!!!

U ovoj drzavi ti je bitno da se snadjesh e sad da li ti imash skole to moze da ti pomogne...

Shto se tiche mog engleskog ...ne dao Bog nikom da ga ovako zna kao ja..to priznajem..al kad ja nisam imao engleski u osnovnoj kad je najbitnije....i josh strajkovi,bombardovanje...pa kako bre da nauchish....ma tuzno bre!!Dodushe ja ga razumem ali loshe ga pishem i sastavljam rechenice!!!
Ma zdrebe se odmalena uchi da vuce kola...posle je to teze!!!
Znate kako je nema se para vishe ni za kurseve!!!Taman kad sam se ponadao da cu da ga imam na II god. ono prebacishe ga na III god.

Evo i the pochetnik...mi je rekao da sam lupetao gluposti...kao i uvek!!!

Ih..video bi ja vas da je francuski u pitanju....al njega sam zaboravijo jako brzo...I pitam se zashto sam ga iopshte uchio...Koliko sam se puta nervirao i lomio jezik ... u toj osnovnoj!!! Romaski jezici znaju da budu teshki..e ali i dan danas znam da pevam pobednichu pesmu sa evrovizije neke '7x ili '8x ako se ne varam...E kod njega(francuskog) nemash te kolone..nego svako lice drugi nastavak pa sad ti vidi...i ja sam ih sve znao za vecinu vremena!!!! U engleskom ispade da imash vishe izuzetaka nego normalnih stvari..da ne kazem logichkih!!! Jednostano morash da ih nauchish napamet!!! E sad ja izleda imam slabo osvezavanje ram-a...,ha,ha,ha,... :wall: :laugh:

Josh da kazem neshto ... da li su novinari veci struchnjaci u novinarstvu ili u elektrotehnici i rachunarstvu!!!? Naravo ima ih raznih i u to necu da zalazim!!!
Neko je dosho na to mesto ovako neko onako......al se bar trude da istraju u tom poslu!!!

I znate shta mislim...da ipak vole da naprave i ucare dobru fotku ..da ,da to sam imao prilike da vidim...Neki su veliki fanovi fotografije!!!

E sad chasopisi su kao shto vidish edukativni ako nisi znao!!! Ako nisu zashto nas onda lazu!!..i shta mislish da su me oni nauchili da kucam po tastaturi...e nisu nego me je zelja nauchila...interesovanje!!? Iz njih(chasopisa) nikad necu saznati neke stvari jer one koshtaju i one se cene!!!

Ono za OCZ...i ostalo ..shta da vam kazem mozda sam preterao...al greota onoliki procesori...pa mogu da ih recikliraju u pesak!!! :D Samo treba da naloze vatru!! :mad:

Zaista je divno citati ovaj thread i posmatrati sa strane...
Zato treba postaviti da se user-i ocenjuju ili nesto slicno...Svasta mi pada napamet ali ne znam koliko je izvodljivo&korisno

:wall:
Sledeći put kada me budete videli u ovakvoj diskusiji... slobodno me :smack:

The pocetnik je napisao(la):
E tada su ljudi mnogo vise pricali ali tada su vecina argumenata istrosena,pa sada sigurno nece biti diskusija kao ranije.Zato su sada i rasprave manje.Nego na ovom forumu postoji mnogo veci problem a to je da mnogi,pa cak i moderatori i neki poznatiji na forumu pisu velike gluposti samo zato sto nisu dovoljno upoznati sa materijom,kao npr. pricaju o kanalu ispod gate-a a nikada nisu usli detaljnije u strukturu,vec navode ono sto im servira Intel ili AMD tj. kako je jednom MadTexel rekao postoji dve vrste sajtova:Oni za neuke tj. objasni sve sto moze krace da svako razume,i one koji su dosta ozbiljni.Zato ja kada se prica o tutu-mudu tehnologijama ne ulazim u raspravu,jer nisam dovoljno upoznat sa tim,ali neki to vrlo cesto rade.Da ne bi neko rekao da se pravim pametan reci cu samo da sam ja ocajan hw poznavalac jer ne pratim nove serije ploca,procesora,itd. kao vecina na ovom forumu,ali se bar trudim da ne govorim o stvarima o kojima ne znam dovoljno.Mislim glupo je pricati o arhitekturi procesora,a ne znati osmisliti prost ALU ili nesto drugo.Ili o cipovima,tranzistorima ,a ne znati kako radi PN spoj,ili ne daj boze,NI ili NILI kolo.

Sve je ovo zbog toga sto ima sve vise ljudi koji imaju dobrano ispod 20. godina,a u tim godinama i ne mozes da shvatis bas sve stvari o racunarima.A za to ih licno i ne krivim,jer to niko i ne moze.A ljudi stariji od 20. godina obicno nemaju vremena da detaljnije ulaze u materiju.Da se razumemo i ja pratim takve sajtove kao i vecina nas,tako da ne mislim da popujem.Ali me zato mnogo nervira kada neko nesto pomene a vidi se da se ne razume dovoljno(mozda sam i ja to nekada radio :( ).

Nema shta...ako ne znash kako to radi bolje cuti..sad shvatam zashto si uzeo takav nick!!! :D

Samo ti si mnogo veci od pochetnika za neke na forumu...za koju godinu ce moci da ti plju...nu pod prozor...samo gruvaj!!!

Ma shta da se cimash to je marketing sve nema veze sa elektrotehnikom...Kako napraviti proizvod i prodati ga...pa sam si upucen u to ..(znash na shta mislim onaj net marketing i sl.)

Zato jedan lik i nije hteo da se zavlachi u samu struku(mreze) nego da nauchi kako nekom da uzme kinutu...internet marketing..
E vidish u nekim situacijam( a kod nas je to dosta chesto a bogme i u svetu) oni uspeju da uzmi veci deo kajmaka pa i od samih indzenjera ako se nevaram!!! Oni su krila konpanije...oni prodaju..oni je je hrane....Bez njih ni indzenjeri ne bi imali posla....Shto bi on razvijao nov procesor ako ne prima zaradu shto je napravio predhodni!!! :smackbum:

Ne jednostavno ovaj topic treba zatvoriti... :smash:

P.S. Nekad prosto pozelim da sam dobrocudni haker ako se tako moze neko okarakterisati!!! Lupio bi katanac na sve ovo pa makar oborijo i ceo forum ili bar jedan deo!!!

Shto danas sutra cu se mozda sresti sa nekima sa ovog foruma kao shto jesam....josh treba da me njudi mrze zbog AMD ili Intela...Ma ko im ''je**" mater ne 'rane me hlebom i poje vodom!!!

Josh da me smatraju computer freak-om i sl. Nekima ovo zvanje jednostavo lezi pa to ti je...

zeleni_zub je napisao(la):
:wall:
Sledeći put kada me budete videli u ovakvoj diskusiji... slobodno me :smack:

Da li ti odgovara ovako :smackbum: !!!

Ili shto se sam ne bi kaznio ovako :wall: ili da iskulirash ovako :smoke:

Nemoj sluchajno uraditi neshto ovako :crash: .

ivica je napisao(la):
Da li ti odgovara ovako :smackbum: !!!

Ili shto se sam ne bi kaznio ovako :wall: ili da iskulirash ovako :smoke:

Nemoj sluchajno uraditi neshto ovako :crash: .

A ako ti je svemu dosta

terapija je ovako :wc: .

Mogu da angazujem nekog da uradi ovako :whip: .

Probaj s muzikom :guitar: el zurajom :banana:

E sad pazi moze i sa strujom :hair:

Poslednja izmena:
npetar je napisao(la):
Zaista je divno citati ovaj thread i posmatrati sa strane...
Zato treba postaviti da se user-i ocenjuju ili nesto slicno...Svasta mi pada napamet ali ne znam koliko je izvodljivo&korisno

Pa,sto ne udjes da komentarises..ovako je zanimljivije :banana: :whip:

Nego ideja za ocenjivanje nije losa,ali sta npr. ako je neko nekom nesto lose rekao...najverovatnije ce ocrniti jedan drugog i to ce postati sarada,tako da mislim da je to relativno neizvodljivo(u smislu realnog ocenjivanja).

p.s.Da pojasnim nesto oko svog prethodnog posta:Zamislite Kokosa koji je trazio,raspitivao se,i zna o vodenom hladnjenju da npr. ja koji sam o tome procitao par recenica govorim kako da postavi vodeno hladjenje...mislim da bi bilo smesno,zar ne?

p.s.(to Ivica):pa,sad oko pljuvanja pod prozor si malo preterao.
p.s.s.Zakljucavajte topic,sve je otislo u 3 lepe ma******

Poslednja izmena:
Ja sam lepo rekao...al izgleda ne vredi..jednino da pochnem da bijem..kao Ilic. :smash: Shta ja imam stim ..ma kakve veze...bum,bum!!!

Shta treba vishe da se uradi na ovom topicu...da se vredja moderator da bi uchinio duznost...ili cheka da se ovo josh nabere pa ce da urami!!!..
Ko zna mozda smo mi deo experimenta!!!

Mishljenje javnok mnjenja...Koja je televizija bolja...Pink,Bk.Pink.Bk,...ma radio donji ljubish bre!!! Isto sluchaj sa ocenjivanjem ...ma kave veze ja imam :smackbum: sa tim!!!

Shta teba da se uradi da se okachi porno slika i sl!!!

Ljubazno molim da se spusti zavesa jer treba da :wc: ....

Ne nemojte ljudi ko boga vas molim :smackbum: !!!

Bushi ,ha,ha :test:

O Boze skim ja zivim!! :wall:
Ala je opravio svka mu chast!!! :crash:

Kako plavusha overklokuje!!!?
Istera drugu iz njenog termina!!! :d :eyebrows:

Eto i jedan vic!!!
E sad nek puknu svi overklokeri i plavusha to zna da radi!!!

Dokon mozak, djavolje igraliste.

Da Ivice nisi malo pretero sa :bottle:

daj brisite ovo, sramota bre za forum...

nickname, pravo kazes...

Brisite!
Znaci nemojte da zakljucavate, vec brisite!

Ako zelite da brishem ..brishem sve uvredljivo...samo nemojte ban!!!

Da da, al rado kad bih znao gde kilknem da bi ga obrisao...sve moje zezancije....
Chini mi se da je predhodni forum imao dugme za brisanje!!!
Moderatoru brishi...sad moze svi su prochitali!!!
Nemam zivaca vishe..evo razboleo sam se...jer sam pisao te postove na promaji!!!

I kaze se ovako:
"Dokon pop i jarice krsti"

Eto!!!

Isto su me pitale na stotine hiljada usera....
Ja im kazem brishite!!!

Ajd vozdra idem da pijem chaj!!..
Ja volim od Hibiskusa..crveni je ...i podsecha me na Ferari....ili na neku MSI-plochu...ma sve jedno samo da mi nos vishe ne slini!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno