bole je napisao(la):Vec duze vremena pratim testove AMD-a protiv Intel i definitivno mi nije jasno sta da kupim. Potreban mi je savet za izbor ploce i procesora
Dobro bre... nisi od juce na forumu! Ti si bas resio da zapalis vatru tj da zapocnes rat ovde. Pretrazi malo forum, skoro je bilo besomucnih rasprava!bole je napisao(la):Vec duze vremena pratim testove AMD-a protiv Intel i definitivno mi nije jasno sta da kupim. Potreban mi je savet za izbor ploce i procesora
npetar je napisao(la):Pokusaj da protumacis moj avatar
...
bole je napisao(la):Vec duze vremena pratim testove AMD-a protiv Intel i definitivno mi nije jasno sta da kupim. Potreban mi je savet za izbor ploce i procesora
r!sc! je napisao(la):Bole, stvar je komplikovanija vise nego sto mislis. Naime, cuo sam da ako u maticne ploce za AMD-a ubodes komponente u svim slotovima, ploca se zaglupi. Dok kod Intela to nije slucaj, sve radi fantasticno stabilno. Da ne bude da forsiram Intela, ali uzmimo recimo plocu MSI P4-MAM-L, neverovatna ploca za tu cenu. Krasi je stabilnost i brzina, ima korektnu integrisanu grafiku (Direc3D i OpenGL) i dozvoljava overclocking, ako vec u startu nisi zadovoljan brzinom koju pruza.Ubodes nekl celeron i miran si dugo vremena. Masina u koju mozes da se zakunes.
S druge strane AMD. Gaming platforma. Brzo, brzo i brzo. Nema sve mogucnosti kao Intel ali radi svoj posao. Uzmes neki AMD XP na 2000+ Mhz i uzmes recimo plocu Asus A7N8X-VM i to radi. Cak imas i Tv Out integrisan na ploci. Naravno, integrisana (odlicna) grafika je sastavni deo. Samo AMD se greje i moze da crkne. Intel bogami ne.
Javi sta si odlucio. Verovatno mnoge na forumu zanima ova prica.
:wave:
r!sc! je napisao(la):Bole, stvar je komplikovanija vise nego sto mislis. Naime, cuo sam da ako u maticne ploce za AMD-a ubodes komponente u svim slotovima, ploca se zaglupi. Dok kod Intela to nije slucaj, sve radi fantasticno stabilno.
r!sc! je napisao(la):Ubodes nekl celeron i miran si dugo vremena. Masina u koju mozes da se zakunes.
r!sc! je napisao(la):ploci. Naravno, integrisana (odlicna) grafika je sastavni deo. Samo AMD se greje i moze da crkne. Intel bogami ne.
jaksa je napisao(la):Na Intel i845PE ploci, Abit IT7-MAX2 imao sam sve PCI slotove popunjene i sve je radilo rock-stable. Ploca ima 4 PCI slota ali i: HPT374, Firewire, usb2.0, sound... integrisano na sebi
jaksa je napisao(la):Ja tvoj avatar tumacim kao:
Intel čarape![]()
r!sc! je napisao(la):Ne, ne, nisam ja za Intela. A ni za AMD. Zavisi zasta treba coveku.
npetar je napisao(la):A sad me itekako interesuje da useri koji predlazu kako je Intel ploca bolja od AMD-ove to i dokazu.Dakle,sta je tu bolje?
npetar je napisao(la):I bas me interesuje ko to ima toliko kartica pa mu fale PCI slotovi?
npetar je napisao(la):Samo nikako auto sa Celeron motorom a sve ostalo je OK
npetar je napisao(la):p.s.
Morao sam malo da se nasalim(bilo je jace od mene) u ovom thread-u pa molim sve da mi ne zamere![]()
bole je napisao(la):Pa nista narocito ne bih da radim sa racunarom. MP3, malo surfa,igrice i DVD rip :type:
r!sc! je napisao(la):Hmmm, za MP3, surf, DVD rip ti ne treba neka babaroga. Moze da ti posao zavrsi i neki Barton 2500+ sa nforce 2 cipsetom. Na njemu ces moci i neke igrice da igras.
Ali ako hoces ozbiljnu masinu za igranje koja se ne restartuje i na kojoj rade igrice koje mogu da se nadju kod nas, onda nekog intela na 2.4 Mhz sa plocom koja je spomenuta ranije u ovom tridu (P4-MAM-L). Na njoj ces moci takodje da radis posao kao i sa Bartonom.
Ali, najbolji rezultati u igrama su postignuti sa AMD procesorima. Naime, moj drug je pre preso Wolfenstein na AMD-u nego drugi na Intel-u.
Koju sumu novca si spreman da ulozis?
r!sc! je napisao(la):Hmmm, za MP3, surf, DVD rip ti ne treba neka babaroga. Moze da ti posao zavrsi i neki Barton 2500+ sa nforce 2 cipsetom. Na njemu ces moci i neke igrice da igras.
r!sc! je napisao(la):Ali ako hoces ozbiljnu masinu za igranje koja se ne restartuje i na kojoj rade igrice koje mogu da se nadju kod nas, onda nekog intela na 2.4 Mhz sa plocom koja je spomenuta ranije u ovom tridu (P4-MAM-L). Na njoj ces moci takodje da radis posao kao i sa Bartonom.
r!sc! je napisao(la):Ali, najbolji rezultati u igrama su postignuti sa AMD procesorima. Naime, moj drug je pre preso Wolfenstein na AMD-u nego drugi na Intel-u.
zeleni_zub je napisao(la):Veoma mali broj ploča (i za AMD i za Intel-a) može stabilno da radi sa svim slotovima popunjenim. Naravno zavisi i od kartica, ali ne treba računati na to da svi slotovi mogu da se popune. Ja sam samo par puta video računare sa svim PCI slotovima popunjenin (čini mi se 6BTM i KT7-RAID - ali sa isključenim RAID kontrolerom). Na novijim pločama nisam probao da popunim sve slotove, ali recimo Epox 8RDA3+ radi sa SB Live!, Adaptec 29160 i Pinnacle PCTV bez problema.
Ali ako hoces ozbiljnu masinu za igranje koja se ne restartuje i na kojoj rade igrice koje mogu da se nadju kod nas, onda nekog intela na 2.4 Mhz sa plocom koja je spomenuta ranije u ovom tridu (P4-MAM-L). Na njoj ces moci takodje da radis posao kao i sa Bartonom.
Ali, najbolji rezultati u igrama su postignuti sa AMD procesorima. Naime, moj drug je pre preso Wolfenstein na AMD-u nego drugi na Intel-u.
Koju sumu novca si spreman da ulozis?
r!sc! je napisao(la):Naime, moj drug je pre preso Wolfenstein na AMD-u nego drugi na Intel-u.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari