Šta je novo?

AMD Vega

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mineri ne kupuju sve. To je dezinformacija. Mineri prvo gledaju koliko karta "baca", zatim mere potrosnju iz uticnice.
A referentne nikad ne kupuju pa nece ni ovu sa veoma losim hladjenjem, mozda neku non referentnu ukoliko temperatura moze da se odrzi u granicama
normale. To je jos nepoznanica. Ovo sto je AMD predstavio kao zvanicne specifikacije uopste ne mora da bude tacno. U realnim okolnostima pitanje je koliko te karte trose
pogotovu u miningu. Svaka takva karta je testirana u igrama i taj TDP je meren pod takvim uslovima.

U miningu zavisi od algoritma, ali bice da ce te karte dobro da srcu..
Ovo definitivno nije efikasna arhitektura.

O ponašanju Vega RX arhitekture u rudarenju možemo za sada samo da nagađamo dok se rudari rukovode jasnom računicom.

Referentne ili ne... Upravo referentne Polaris kartice su rudari pokupovali jer su se pokazale odlične za udervolt (samim tim i bolje hlađenje i potrošnja) i bile su po smešnim cenama.
Mogle su sa početnih ~165W smanjenjem napona da se spuste na ~130W za podrazumevane vrednosti takta što je recimo blizu potrošnje GTX1060 kartice za daleko bolji hash rate (ETH). Sve novije (svežije) verzije RX480 bile su sve bolje za undervolt. Moja Asus Dual se još lepo klokovala sa udervolt-om, pisao sam u nekoj od tema. Šampion su bile RX470 kartice po tom pitanju.

Vega po slajdovima koji je AMD postovao ima određene algoritme za rudarenje, videćemo koliko je efikasna.

slides-17.jpg

Mada je rudarenje uvek bilo nešto plus i ekstra na rhitekturu i ne treba se uzimati kao pros/cons.

Apsolutno netacno da se na cenu u US dodaje 20% pdv i carina.

U Nemackoj i Austriji su cene u evrima gotovo iste kao na newegg, bile su iste kad i kada je dolar bio slican evru.

U USA porez se dodaje tek na checkout-u, jer se poreske stope razlikuju između saveznih država i od artikla do artikla. Sve cene u dolarima su uvek istaknute bez uračunatih taksi, to je praksa čak i u lokalnim radnjama.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Poslednja izmena:
Cekaj bre. Ako ona za 30% sije 1070 onda juri i 1080ti. Jel to jos nekom pomalo sumnjivo ili samo meni?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Fake

(iako je staz u miningu 5+godina i uska veza sa ljudima iz AMD-a)

we-got-a-badass-over-here.jpg

Kaži ti nama druže goldi šta kažu ti iz AMD-a? Hoće li ova Vega 56 da bude brža od GTX1070? Hoće li da od nje naprave dual GPU karticu na jednom infinity fabrics-u?

Poslednja izmena:
Uskoro ces znati sve ;) amd nece pruzati podrsku za CF kao sto je to cinio ranije tako da je i to dovoljno da se neke stvari shvate.

Poslednja izmena:
Gameri ovo ne bi ni kupovali ionako, brze koliko i GeForce modeli, slicne cene i veca potrosnja.

Pre bih rekao trolovanje. :p

Bice dobra za kopanje i verovatno ce u dual ETH da razvaljuje, ali 70-100MH/s je malo smesno. :)

AMD - Advanced Mining Devices :)

Bullvly.jpg

Kad promenili ime :D

[SUP]nadam se da negde nisam propustio micro[/SUP]

AMD RX Vega x2 Allegedly In The Works By Asus, To Be Liquid Cooled

A liquid cooled dual GPU Radeon RX Vega graphics card is allegedly in development by Asus and should grace store shelves later this year. We’ve heard whispers that design work is underway at Asus to put two of AMD’s upcoming high-end Vega 10 on a single board.

http://wccftech.com/amd-vega-64-x2/

:-devil-::mad:

A pre par dana bila vest iz AMD-a da redukuju resurse za multi gpu softversku podršku....

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Primitive Discarding in Vega: Mike Mantor Interview

Amd je pustio partnerima da rade sta zele, u pogledu hladjenja i ostavio im je mogucnosta da pravu dual gpu karte... fakticki odrijesene ruke.

Ajde noob pitanje, da li su dual GPU karte manje problematične od toga da sam staviš dve karte u crossfire?

Sa jedne strane da ... ali takođe postoje i neželjeni efekti (veličina karte, zagrevanje, buka..).

OK naravno, ali bio bi totalni besmisao da je skaliranje isto kao crossfire. :)

A plus, ako je igra dobro optimizovana, kupis dve dual Vege, ormar i malu nuklaernu elektranu ispadne kao da imas 4 graficke u sistemu :-devil-:
Ps: Vege ce sigurno doprineti globalnom zagrevanju :exploder:

Koliko ja znam, to dođe na isto. A skaliranje zavisi od implementacije u softveru (igri), a ne od toga da li su čipovi na jednoj ili dve ploče
Naravno da zavisi od igre ali sam mislio da ako su čipovi na istoj ploči da su nekako "pametnije" povezani u odnosu na crossfire.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=2068446.0

Za @PCbeast-a link ka driveru sto kako je on rekao resava "usporavanje", jesam li ja dao informaciju iz prve ruke? jel imaju driveri? Nisi se smio okladit haha :p

Ljudi koji su bliski AMD-u imali su driver od 27 jula.

Nadam se da ces bar jednom biti korektan i neces vise bez argumenata pobijat moje informacije iz prve ruke ;)

Naravno da zavisi od igre ali sam mislio da ako su čipovi na istoj ploči da su nekako "pametnije" povezani u odnosu na crossfire.

Za sada nisu. I softver ih vidi kao dva odvojena GPU-a. Npr. Radeon Pro Duo (Polaris) ima opciju da dva različita program koriste po jedan čip istovremeno. Tako da možeš da pustiš jedan da radi GPU based render u 3ds Max-u, a drugi koristiš za BF1 :d

Trenutno ne postoji multi GPU rešenje u kom bi program video oba (ili više) čipa kao jedan. Mada i AMD i nVidia najavljuju neka rešenja u budućnosti, problem nije nimalo jednostavan i razlikuje se dosta od "istih" CPU rešenja

Najsvežiji CPU primeri su Threadripper i Epyc, koji se sastoje od 2 odnosno 4 Ryzen čipa, povezanih Infiniy Fabric-om. Iako ovakvo rešenje nije savršeno (uglavnom lošije skaliranje u poređenju sa npr. Intel Mesh arhitekturom), znatno je jednostavnije i jeftinije.

Po do sada objavljenim podacima, AMD planira da iskoristi IF i za grafičke čipove, pretpostavlja se već u Navi arhitekturi (pošto se priča da je deo logike već implementiran u Vegi, HBCC će verovatno imati glavnu ulogu u tom rešenju). Međutim, zahtevi za MCM GPU su drugačiji po pitanju pristupa memoriji, protoka, latencija (i još mnogih drugih) tako da ne moži biti čisto kopiranje CPU rešenja. nVidia izgleda ima malo drugačiji pristup.

Videćemo šta će biti na kraju (ili bolje reći na početku :) ) ali ideja je da proizvođač reši (skoro) sve kroz arhitekturu i drajvere, a da developer i softver vide MCM kao jedan GPU čip sa ukupnim brojem CU/SM jedinica. Skaliranje će teško biti 100%, ali vrlo verovatno 90-95% što je više nego dovoljno imajući u vidu znatno manje troškove za razvoj i proizvodnju (škart je znatno manji kod manjih čipova). Umesto 4-5 različitih čipova, biće ti potrebno 2 da pokriješ sve segmente, od 70 do 700€.

Poslednja izmena:
Zanimljiv fenomen: neki botovanje plaćaju sendvičima, a neki beta drajverima. ;)

AMD Vega u formi Instinct MI25 zajedno sa AMD Epyc CPU u pohodu na serversko tržište i heterogenu arhitekturu sistema:

Can it run crysis? :p

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno