Šta je novo?

AMD Unveils Bulldozer & Bobcat

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije precizno jer su požurivali planove, ali ovo je prvi put da u nekom "dokumentu" piše konkretno kada je predstavljanje.
Čini se da će AM3+ ploče (bar one na 800 čipsetu) odmah iza CEBIT-a, a malo je glupo da stignu puni kvartal pred BD.

Poslednja izmena:
Previse davno je to bilo da bi bilo relevantno, mislim da su se od tada makar dva puta izmenili planovi. Ukoliko je ipak tacno, mozda nesto mozemo da naslutimo iz cinjenice da se arhitektura predstavlja tokom gaming konvencije.

AMD Finalizes Shipment Dates for Next-Gen Chips

Shipments of AMD FX-series high-end desktop microprocessors will commence on the week of June 20th, 2011; Supplies of A-series APUs will begin on the week of July 4th, 2011, according to industrial sources. As expected, AMD's Bulldozer central processing units for desktops will become available earlier than Llano APUs. As a result, AMD will be able to create a "halo" effect for its microprocessor lineup with a high-end offering that is projected to outperform existing Phenom II chips by 50%.

Based on a document seen by X-bit labs, AMD plans to release four eight-core AMD FX8000-series chips, two six-core AMD FX6000-series microprocessors and two quad-core AMD FX4000-series central processing units (CPUs). The amount of quad-core and dual-core A-series APUs will be eleven, if the plans do not change.

"Kasno Marko na Kosovo stiže"...

Ne vidim zasto bi to bilo tako. Llano je pre svega namenjen mobile trzistu, i stize na vreme cak i za back-to-school, pa ako ga OEM-ovi prihvate, prodaja sigurno nece biti losa.

Interesantna cinjenica sto se Bulldozera tice je da cemo imati 4 8-core, i po dva 4 i 6-core procesora, sto verovatno znaci da imaju sasvim solidan yield... ali i mozda neke probleme sa potrosnjom/frekvencijama.

Je l' Buldozer prikazan na Cebitu, makar i iza zatvorenih vrata?

Zacate dobiva Turbo Core u Q3 2011:

Advanced Micro Devices plans to refresh the lineup of its E-series inexpensive accelerated processing units (APUs) for desktops in the third quarter of this calendar year. Performance boost will hardly be tangible and will include a slight increase in clock-speed and addition of AMD Turbo Core dynamic acceleration technology.

In Q3 2011 the company will launch E-450 and E-300 code-named Zacate accelerated processing units with two Bobcat cores, 80 stream processors, video decoding engine, 18W thermal design power (TDP) and so on, X-bit labs has learnt. The dual-core E-300 APU will substitute single-core E-240 chip, whereas the dual-core E450 will complement the existing E-350 with higher performance amid similar power consumption and FT1 form-factor.

The clock-speeds of the second breed of E-series desktop APUs will remain low - in the range between 1.30GHz and 1.65GHz - but thanks to Turbo Core dynamic acceleration technology the new chips promise to offer noticeable speed improvement compared to the first models of Zacate APUs. It remains to be seen whether AMD will also refresh the Ontario APUs for netbooks as well.

Izvor:
http://www.xbitlabs.com/news/cpu/di..._Series_APUs_Lineup_in_the_Third_Quarter.html

Potpuno nečujno rešenje od Asusa za sve one koji smatraju da je tišina zlato .

Prilozi

• er_photo_141142_52.jpg
    er_photo_141142_52.jpg
    103.8 KB · Pregleda: 123
Ali kod nas sa cenom od oko 170e verovatno.
MOgli bi malo da spuste te cene.

Kod nas ima da se nadje E-350 u MSI izdanju za 13500, sto je i dalje mnogo, ali nije strasno :)

Pa onako, racunas da sklopis komp sa njim za oko 200e, sa nekim normalnim napajanjem(ne znam dal uopste imaju ona picopsu napajanja kod nas). Nadajmo se da ce za oko mesec da padnu malo cene, npr 100e :)

Mislim da cena u ovom slučaju ne bi trebala da bude vodilja jer je u pitanju sistem kome je imperativ da bude tih , drugo moj izbor napajanja ne bi prelazio 300W i ovako nešto je vizuelno daleko prihvatljivije CHIEFTEC CS-03B-B-300 300W .

Ovo kuciste sto si stavio je isto kao ovo Gigatronovo, a i napajanje verovatno daje istu snagu.
Malo mi je glupo da u testu velica gigabitni LAN, kad to ima svaka kartica od 2007 na ovamo.

Atom ploce nemaju, pa verovatno zato. Ovo je ipak namenjeno ljudima koji zele tihe masine.

Hm, sad sam pogledao specifikacije tri Atom ploče od Asusa i Gigabyte-a i sve tri imaju gigabitni lan.
Za ono što ja planiram da napravim, a to je kućni media server na kojem mi grafičke performanse nisu bitne, Atom je i dalje bolje rešenje. U startu dosta niža cena, plus sam jeftino kupio PCI SATA kontroler sa dodatna 4 porta, koji na Brazos platformi ne bih mogao da iskoristim.

Znate kako se kaze, prvi macici se bacaju u vodu :) I ova platforma ce uskoro da pojeftini kao sto je to i Atom pojeftinio ;)

Kako ne bi mogao da iskoristis PCI SATA, kad i tamo imas PCi slotove(ok,ne bas na ovoj ploci, ali imas)?

Da, sad sam video da na Asusovim microATX pločama imaju i PCI slotovi. Na miniITX pločama svih proizvođača su samo PCI-Express slotovi.

Pa ako mašina služi da radi 24/7 za DL i kao storage media fajlova, onda hard diskova nije nikada dosta.

Aj realno u koje kuciste ces strpati vise od 6 HDD-a :)

5750,5760 najvise.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno