Šta je novo?

AMD Unveils Bulldozer & Bobcat

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da i mene interesuje Asus E35M1-I Deluxe ili neka slicna maticna ploca, ali ko zna kad ce to da se pojavi kod nas i naravno po kojoj ceni.

Diskusiju tog tipa nastavite u forumu Domaće tržište iliti GDE da kupim?

Ma ja sam to stavio samo da se zna da su se pojavili u prodaji i da mozda treba da ocekujemo neke benchmarke uskoro.
Premalo ih ima na netu.

Da i ja sam hteo da pitam, sta je sa testom ove platforme na Benchmark-u?

U HR se pojavio ASROCK E350M1, oko 124€. Jedan među skupljim shopovima i izgleda da nije došlo standardnim kanalima (eSys ili MSAN). U EU se ovaj komplet nađe i ispod 90€.

Takvoj se ceni i ja nadam, samo opis buke ventilatora i temperature.

Ako pogledamo ovu sliku

AMD-Bulldozer-Performance-Detailed-3.jpg

i uporedimo je sa nasim testom

http://www.benchmark.rs/benchmark-testovi/procesori/test-amd-phenom-ii-x6/page-4.html

lako se dolazi do zakljucka, da ako je verovati ovoj slici, da ce bulldozer sa 4 modula biti stvarno tu negde sa i7 980X. Sto su zapravo sjajne vesti, ako su tacne :)

Valjda ce AMD konacno uraditi nesto promenom arhitekture,
Samo mi nije jasno zasto su prikazali toliki boost u gamingu, posebno zato sto ce proc imati 8 jezgara, a sad igre jedva i 4 opterete.

Valjda ce AMD konacno uraditi nesto promenom arhitekture,
Samo mi nije jasno zasto su prikazali toliki boost u gamingu, posebno zato sto ce proc imati 8 jezgara, a sad igre jedva i 4 opterete.

To je dobro pitanje ili jecit hype ili su umnogome popravili IPC po jezgru...... zato i tom grafiku nimalo ne verujem, prvi testovi ce kazati sve...

To je dobro pitanje ili jecit hype ili su umnogome popravili IPC po jezgru...... zato i tom grafiku nimalo ne verujem, prvi testovi ce kazati sve...

Po nekim pricama po netu (koje ne znace nista, ali ajde kad nemamo bolje), trebalo bi da je IPC popravljen dosta. Cak se neki usudjuju da kazu da bi IPC trebalo da bude bolji nego kod intela (ovo je upitno), ali verovatno tu negde, sto u kombinaciji sa vise jezgara (Bulldozer jezgro je manje), treba da donese bolje performanse.

Tutnjava Bulldozera sve bliza ,)... jos par grafikona s performansama u najavi

20svd4m.jpg

2m5ypup.jpg

30mtl6r.png

Ovi grafikoni nemaju vezu sa vezom ili ti dve blage veze :d:d:d.
Misliiim, zaista su smešni... a naročito prvi. Međutim, biće još smešniji ako se ispostavi da je ovaj Zambezi/Buldozer (ili šta već) OCTA CORE a poređenje se radi u programima koji vole sirov broj samih jezgara :d:d:d pa se ovde praktično porede babe i žabe (8 cores/ 4 cores) :d:d:d.

Voleo bih od sveg srca da se AMD približi Intelu, ali taj film se u našm glavama neće uskoro prikazivati.

+1 za AMD!

Poslednja izmena:
Ovi grafikoni nemaju vezu sa vezom ili ti dve blage veze :d:d:d.
Misliiim, zaista su smešni... a naročito prvi.

Ocigledno neko na Internetu pokusava da lozi masu :type:

Voleo bih samo da malo pozure sa oficijelnim grafikonima :trust:

Asrock 890FX Deluxe5 (890FX+SB850), Supports AM3+ Processor, 8-Core CPU Ready
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=890FX Deluxe5

890FX%20Deluxe5(m).jpg

Zanimljivo ... 8+2 naponska za BD.
Uglavnom, ako kažu da podržava onda je tako. A ako su je stavili na web, onda je samo pitanje dana kad će se pojaviti na tržištu.

PS: Obratiti pozornost na retention bracket.

Poslednja izmena:
Zar je moguce da je ASRock prvi izbacio AM3+ plocu? :zgran:

Mada, prvi macici se u vodu bacaju :S:

Kada bi ti rezultati bili verodostojni, mogli bi se podeliti sa 2 i tada bi smo znali kako se ponašaju četri jezgra buldožera. Mada ako 4 modula (8 jezgara) budu koštala kao intelovih 4 ili 6 who cares, posmatraćemo ga kao black box i to vrlo moćan.

Poslednja izmena:
Kada bi ti rezultati bili verodostojni, mogli bi se podeliti sa 2 i tada bi smo znali kako se ponašaju četri jezgra buldožera. Mada ako 4 modula (8 jezgara) budu koštala kao intelovih 4 ili 6 who cares, posmatraćemo ga kao black box i to vrlo moćan.

Pa AMD i ide na to, tj 4 modula na 4 intelova jezgra (8 virtualnih), posto je velicina jednog modula ~ velicini jednog debelog jezgra kod Intela.

Poslednja izmena od urednika:
Odlična Acer Aspire One 522 (Ontario 9W) recenzija:
http://techreport.com/articles.x/20415/1

I'll just come out and say it: the Aspire One 522 is the best netbook we've ever tested. The Ontario APU offers application performance that's competitive with a dual-core Atom alongside an integrated Radeon GPU that provides real graphics horsepower. This low-power tandem delivers more than 6.5 hours of battery life in the real world and is powerful enough to enable smooth HD video playback—Flash included. Casual and less demanding games run beautifully at the screen's 1280x720 native resolution, and the extra pixels are a much appreciated upgrade over the 1024x600 panels that dominate the genre.

Poslednja izmena:
Zar je moguce da je ASRock prvi izbacio AM3+ plocu? :zgran:

Mada, prvi macici se u vodu bacaju :S:

Kako god, ali ploča na zvaničnom sajtu ne postoji niti se igde pominje AM3+ soket!?!?
Madaaa, gde ima dima ima i vatre...

Kako god, ali ploča na zvaničnom sajtu ne postoji niti se igde pominje AM3+ soket!?!?
Madaaa, gde ima dima ima i vatre...

Na sajtu nema direktnog linka ni do E350M1 (iako se može naći kroz search), pa se svejedno prodaje ;).
890FX Deluxe5 postoji na Asrock webu (Google search baca direktno na Asrock), mogu se čak i skinuti manuali,ali takođe nema direktnog linka na index-u sa svim socketima. Valjda se čeka predstavljanje na CEBIT-u ili što.

Poslednja izmena:
Ma nisu odustali od ploče, nego su provalili da im ljudi gledaju (zvanično) neobjavljeni sadržaj ;).

generalno se pojavljivanje AMD3r2 ploce trebalo da se pojave tokom Q2 i to prvo 990fx, zatim 990x za srednji segment a na kraju i 990g, koje ce posedovati integrisanu grafiku ali nece biti unazad kompatibilan sa am2/3 procesorima ( za razliku og prva dva cipseta.

a sto se tice asrock-a mozda je vec bilo al da se podsetimo malo:

Prilozi

• ASRock-890FX-Deluxe5,0-6-281238-13.jpg
    ASRock-890FX-Deluxe5,0-6-281238-13.jpg
    14.5 KB · Pregleda: 111
  • ,Z-1-281197-3.jpg
    ,Z-1-281197-3.jpg
    63.4 KB · Pregleda: 150
Bit će i AMD 970 NB čip, makar sama podrška za BD nebi trebala ovisiti o čipsetu. Znači AMD 8xx + SB8xx bi trebali raditi.

Ja nešto kontam da će AMD napraviti ODLIČAN PROIZVOD ZA ŠIROKE NARODNE MASE (na BD mislim) a ne kao konkurencija koja dere kožu sa cenama (jes da ubija sa performansama).
U svakom slučaju +1 za AMDa i BD arh.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno