Šta je novo?

AMD Unveils Bulldozer & Bobcat

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bio taj grafik lazan ili ne. Jedino sta sa njega moze da se zakljuci je AMD-ovo cenovno pozicioniranje procesora, a ne performanse istih...
Ne znam zasto se ljudi loze i pale da su ovo performanse i da ce se FX-81X0 porediti po performansama sa i7-2600k??

Pa kad iz AMD-a stizu uvijene izjave i delici koji ne mogu josh uvek da se sklope u shiru sliku. Tako se pali raja.

Pa kad iz AMD-a stizu uvijene izjave i delici koji ne mogu josh uvek da se sklope u shiru sliku. Tako se pali raja.

Jednostavno AMD zadnjih godina ima politiku cuvanja podataka o nekom proizvodu, jer su se u par navrata (2900XT i phenom 9550) dobrano opekli :)

Phenom 9550 je bio dobar proizvod , verujem da si mislio na 9500 .

Phenom 9550 je bio dobar proizvod , verujem da si mislio na 9500 .

Jedina razlika izmedju 9550 i 9500 je resen TLB bug, inace su im performanse iste ;) Tako da sam mislio na 9550 (tj. ispravni procesor) :) I za prvi phenom i za 2900xt je bilo 'tresla se gora rodio se mis"

A ako su tacni rezultati koje je dzena okacio, onda ovaj put stvarno imamo cemu da se nadamo :)

A ako su tacni rezultati koje je dzena okacio, onda ovaj put stvarno imamo cemu da se nadamo :)

Buldozer sa 32 jezgra zavrsi posao za 25sec
i5 2500k sa 4 jezgra bez HT-a zavrsi za 61sec

nenzam sta ovde budi nadu u aplikaciji koja idealno skalira sa vise jezgara ???

Mozda sto je bulldozer svega na 1.8GHz, a sandy je "samo" duplo vise klokovan+100MHz sa turbo-boost-om :)

A i Supermicro ploca je neka ranija sa matorijim chipsetom i socketima u koje mogu da se udenu ova 2 nova Interlagosa ...mozda nove ploce i chipset, plus CPU sa vecim klokom bude otkrovenje

Sacekajmo, pa cemo videti...strpljen-spasen

Poslednja izmena:
Ovo je do sada najdirektnije poređenje koje imamo. Nije teško izračunati da će Bulldozer sa 4 modula (8 jezgara) biti 20% brži od SB na podjednakom kloku u dobro multitredovanoj obradi.

Kako je lako iz nekog izolovanog podatka procitati nesto sto zelis da vidis ;)

Ovo je do sada najdirektnije poređenje koje imamo. Nije teško izračunati da će Bulldozer sa 4 modula (8 jezgara) biti 20% brži od SB na podjednakom kloku u dobro multitredovanoj obradi.

To je bas ugrubo, razlika moze biti i manja i veca, sve zavisi kako arhitektura skalira sa klokom. Naravno, i pored toga se iz ovih rezultata ne moze mnogo sta zakljuciti, jer i sami navode da je identican rezultat kao i SB postigao 6C/12T Gulftown, sto je veoma cudno... nije SB bas toliko efikasniji ;)

Buldozer sa 32 jezgra zavrsi posao za 25sec
i5 2500k sa 4 jezgra bez HT-a zavrsi za 61sec

Eh zeljko, zeljko :)

Ako je u C-Ray-u:

2 x Integralos @ 1.80GHz (32 jezgra, iliti 64 treda) 25.97s

4 x Intel Xeon X7550 @ 1.99GHz (36 jezgara, iliti 72 treda) 13.47s

Ubrazanje je ocigledno ;)

Poslednja izmena:
2 x Integralos @ 1.80GHz (32 jezgra, iliti 64 treda) 25.97s

4 x Intel Xeon X7550 @ 1.99GHz (36 jezgara, iliti 72 treda) 13.47s

Ko proizvodi taj Integralos?!?!?!

Ovaj gore navedeni ima 2x 16 BD modula sa po 2 treda??????????????

Mislim, šta reći, osim ccccccccccccccccccccccccccccccccccc....
Po onome što znamo za sada može da bude samo 2 x4x2 -> 2x 8 jezgara i 16 tredova.

Poslednja izmena:
Interlagos valjda ima 16 jezgara, tj 8 modula i 16 "tredova". Mislim da ste ga malo duplirali :-/
Tj AMD masina ima 2x16jezgara i isto toliko tredova.
Znaci 16 modula, 32 jezgara @ 1.80GHz 25.97s
4 x Intel Xeon (4x8 jezgara, 4x16 threadova) @ 2GHz (turbo do 2.4) 13.47

Znaci amd sa 32 threada vs Intel sa 64 threada i na malo visoj frekvenciji (i sa fantasticnih 72MB kesa)...

To je bas ugrubo, razlika moze biti i manja i veca, sve zavisi kako arhitektura skalira sa klokom. Naravno, i pored toga se iz ovih rezultata ne moze mnogo sta zakljuciti, jer i sami navode da je identican rezultat kao i SB postigao 6C/12T Gulftown, sto je veoma cudno... nije SB bas toliko efikasniji ;)

Arhitektura će skalirati sa klokom linearno jer nema razloga da ne bude tako, neće sigurno skalirati eksponencijalno. Naravno nisam bukvalista i ne podrazumevam da neće biti određenih uskih grla prilikom podizanja kloka ali nije ovde reč o povećanju za red veličine već o dvostruko većoj veličini. Takođe sam zbunjen tvojim ukazivanjem na grubost aproksimacije, pa jasno je i manje iskusnima da se performance procesora ne mogu jednodimenzionalno izraziti i da mogu jako da zavise od prirode koda koji se izvršava ali ovo upoređenje sam pravio na osnovu onoga što imamo. Naravno da to nije dovoljno za poređenje ali je neposrednije od čisto teorijskih razmatranja performansi koja smo do sada pravili.

Nisam imao nameru da budem grub, a posebno nista licno nije u pitanju :)

Svakako da je ovo prvi javni podatak koji ozbiljnije ukazuje na performanse, i super je sto konacno pristizu i takve informacije. Sto se skaliranja tice, bice linearno, ali tesko da ce biti 100%. Ako se dobro secam nekih testova, CPU underclocked za recimo 20% ne gubi toliki procenat performansi, ali ima daleko manju potrosnju. Arhitektura je potpuno nova, jednostavno ne znamo kako ce se ponasati na 3.5GHz (ili koliko vec bude konacna frekvencija desktop CPU-a).

9 jezgara po procesoru? ;)

Ocigledno nisam bio dovoljno budan kada sam pisao poruku, cim sam zabrljao racunicu :p :) javno se izvinjavam na unesenoj zabuni :D
Mada sam mislio po prici da Integralos ima 16 modula, ali kad se malo razmisli to je nerealno... za sada :)

Ocigledno nisam bio dovoljno budan kada sam pisao poruku, cim sam zabrljao racunicu :p :) javno se izvinjavam na unesenoj zabuni :D
Mada sam mislio po prici da Integralos ima 16 modula, ali kad se malo razmisli to je nerealno... za sada :)

Interlagos... serverski cipovi nose imena staza F1 ;)

Valencia je 4 module, 8 core, Interlagos je MCM dva takva cipa, tj 8 module, 16 core. Ovo su verovatno rezultati dva ES 16 core procesora na 1.8GHz (iako je najavljeno da ce retail frekvencije biti nesto vise, 2.2-2.3 ako se ne varam).

AAAAAA danas mi nije dan za pisanje, a ni za racunanje :D odoh da igram Baldur's Gate 2 :D dosta off-a od mene :)

Secam se da je bilo price da ce serverske verzije Interlagosa raditi na 2.2-2.3, sto ce ako je verovati ovim testovima napraviti jos bolje rezultate.

Gigabyte-ове тренутне плоче које ће подржавати АМ3+ процесоре ЛИНК
10a.jpg

msi-ове тренутне плоче које ће подржавати АМ3+ процесоре ЛИНК
BTW: ※This model list will be updated continuously :)

Poslednja izmena:
Znači ja ću na ovu moju moći staviti Zambezi? Pa to je extra! A taman sam imao u planu da menjam matičnu i procesor, za P67 i i5 2500k. Čekaćemo, čekaćemo...

Evo i za Asus AM3+ ready. Nažalost moje ploče nema na listi. :(

Poslednja izmena:
Meni ostaje samo da se nadam da ce biti podrske... mada, kada 760G i 770 cipset podrzavaju BD, sto ne bi i 785G :)

@La.Prestige и остали прво проверите која вам је ревизија плоче пошто је код Gigabyte-а подршка везана за ревизију плоче а не за update bios-a :wave: (ако сам је добро разумео).

Ma gigabyte ovog puta me je jako razocarao, koristnici asusa i msi moci ce da koriste BD i na sadasnje ploce samo sa bios updejtom a "pametni" Gigabyte trazi novu reviziju 3.1 tj. koristnik mora da kupuje i novu plocu da bi koristio BD :mad:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno