Ako cemo verovatni glasinama stize Van Gogh
Van Gogh je APU sa 4C/8T i 8 CU.
AMD APU
CPU: Zen 2 4c/8t, 2.4-3.5GHz (up to 448 GFlops FP32)
GPU: 8 RDNA 2 CUs, 1.0-1.6GHz (up to 1.6 TFlops FP32)
APU power: 4-15W
RAM: 16 GB LPDDR5 RAM (5500 MT/s)
Treba samo imati na umu da će rezultati i performanse varirati opasno u skladu sa gomilom faktora. Ovo je "best case" scenario. Svakako je ogroman pomak ali opet, mene mnogo više interesuje kakve će performanse biti sa 6800U modelima.Odokativno ovaj timespy rezultat je u klasi GTX 1050Ti. Slabiji od GTX 1650 ali vidno bolji od RX560, sto je po meni odlican rezultat za IGP.
Ja cekam desktop cipove. Ovakve IGP performanse bi mi zavrsile posao samo tako. Tehnicki ni Cezanne odnosno Renoir mi ne bi bio los, ali sam odustao od kupovine zbog odsustva PCI-E 4.0 kontrolera.Treba samo imati na umu da će rezultati i performanse varirati opasno u skladu sa gomilom faktora. Ovo je "best case" scenario. Svakako je ogroman pomak ali opet, mene mnogo više interesuje kakve će performanse biti sa 6800U modelima.
Ovo je mnogo temeljniji test:
Ima par glasina da će AMD ozbiljno osakatiti 7000G seriju, što ima smisla nažalost. :/ Ovakve iGPU performanse unutar 60W+ procesora bi nanelo štetu ne samo Nvidiji već i njima samima. Ali još je rano, videćemo.Ja cekam desktop cipove. Ovakve IGP performanse bi mi zavrsile posao samo tako. Tehnicki ni Cezanne odnosno Renoir mi ne bi bio los, ali sam odustao od kupovine zbog odsustva PCI-E 4.0 kontrolera.
Ako entry-level graficke preskoce jos jedan platni razred na 300 evra, nece biti stete. I sad sa skoro napravljenim "novim normalnim" sto su prebacili xx50, i x500 na 200-250 eur, ce moci solidni (middle of the pack izbalansirani) APU-ovi da se izbace (gledajuci iz njihove perspektive).Ima par glasina da će AMD ozbiljno osakatiti 7000G seriju, što ima smisla nažalost. :/ Ovakve iGPU performanse unutar 60W+ procesora bi nanelo štetu ne samo Nvidiji već i njima samima. Ali još je rano, videćemo.
Pa dobro, ovo je i dalje daleko od RX5500 XT i RX6500XT, tako da se nadam da nece previse da ih gimpuju. Makar da ostave 640 shadera ako vec nece punih 768. Mada i sa 512 performanse nece da budu kriminalno lose, samo ipak slabije od RX560.Ima par glasina da će AMD ozbiljno osakatiti 7000G seriju, što ima smisla nažalost. :/ Ovakve iGPU performanse unutar 60W+ procesora bi nanelo štetu ne samo Nvidiji već i njima samima. Ali još je rano, videćemo.
Ryzen 7000 Zen 4 CPUs Could Sport 1.1-GHz RDNA 2 iGPU
RDNA 2 comes to desktop CPUswww.tomshardware.com
To stoji, ali danas i RX5500XT izgleda kao vrhunska opcija o kojoj mnogi sanjaju, takvo je tržište. Čak se i RX6500, faktički čip za laptopove (i to osakaćen do krajnjih granica, prodaje za preko 300 evra. Na šta će tržište ličiti kad izađe Ryzen 7000 mislim da to ni AMD ne zna. A iskreno ne bi me čudilo da se situacija dodatno pogorša (najblaže rečeno) zbog trenutne krize i rata.Pa dobro, ovo je i dalje daleko od RX5500 XT i RX6500XT, tako da se nadam da nece previse da ih gimpuju. Makar da ostave 640 shadera ako vec nece punih 768. Mada i sa 512 performanse nece da budu kriminalno lose, samo ipak slabije od RX560.
Najverovatnije je da je ovo ekskluzivitet samo za prenosne uređaje. Čak i da bude za desktop, to neće biti AM4, jer je (za sada) podatak da ne podržava bilo kakav vid DDR4.Ja cekam desktop cipove.
Naravno da nece biti AM4. Za bolje IGP performanse obavezan je DDR5, a stvarno ne verujem da ce ubaciti DDR5 podrsku na postojecem socketu.Najverovatnije je da je ovo ekskluzivitet samo za prenosne uređaje. Čak i da bude za desktop, to neće biti AM4, jer je (za sada) podatak da ne podržava bilo kakav vid DDR4.
Ne razumem. Imas iznad laptop APU(dakle sa ogranicenom potrosnjom) koji ima RX560 performanse i tebi to nije stvarno dobar IGP? Sta planiras da igras ti na IGP, Crysis u 4k? Dalje, ne vidim gde se PCI-E protokol za komunikaciju sa dodatnim uredjajima uklapa u pricu o integrisanim grafikama. Procesor nije ogranicen na PCI-E brzine, odnosno brzinu komunikacije sa dodatnim uredjajima kada je rec o komunikaciji izmedju njegovih internih komponenti.Premalo mesta a naroćito pinova u prosečnom procesoru (APU) za stvarno dobre IGPU. Treba to dobro nahraniti strujom pa još i ohladiti.
Odavno je predviđano dodavanje CPU processora u grafičke kartice, Hercules je to pokušavao pre više od 25 godina ali nije išlo zbog sporog BUS-a (Iso 16). Sada sa bržim interfejsom PCI v5 ili brže to bi bilo vrlo moguće napraviti vrlo snažan "All in one PC"
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari