DarthVader
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 11.12.2024
- Poena
- 65
Ma cista navlakusa. Ko jos vereuje u to?moras pratiti unprijed bar 2mj cijene pa da vidis jel popust realan il cista psiholoska varka...
Ma cista navlakusa. Ko jos vereuje u to?moras pratiti unprijed bar 2mj cijene pa da vidis jel popust realan il cista psiholoska varka...
According to the PassMark entry, AMD may soon launch a Zen 5-based variant called Ryzen 7 9700X3D. This SKU would be the second 8-core option, presumably with lower clocks than the 9800X3D, which is AMD’s best-selling CPU for this platform. This is not the only 8-core variant AMD is reportedly planning. The 9850X3D was mentioned earlier by one of the leakers as an even higher-end option than the 9800X3D. If both rumors are correct, AMD would have three 8-core SKUs, which would greatly expand the options in this price bracket (below $500).
The performance rating is based on a single sample and shows it as slightly faster than the 9800X3D. This is not representative. Also, the reported clock speed of 5.79 GHz on PassMark seems too high to be a standard configuration. Either the CPU was overclocked, or the data is incorrect.
The full X3D lineup for Zen 5 SKUs now has six variants, but only three are already available for purchase. Gamers are probably most interested in the dual-X3D model and the faster 8-core SKUs. Adding more options should strengthen AMD’s position in this performance tier, which currently faces no real competition from Intel.
Jel av;laj ovo sa alija ili da placam ThermalGrizlyDa ako montiraš neki veliki kuler ili AIO. učvršćuje ploču oko procesora umesto onih glupih limčića
Imam ja ovo na cpu, nema razlike u temperaturi, jedino lepse izgleda i lakse se menja pasta posto ce biti popunjeno sve oko cpuAM5 socket frame. Ima li smilsa ovo nabavljati? Imana Aliju dosta tih.
Pa koji da se kupi. Jel su ok ovi sa alija?Imam ja ovo na cpu, nema razlike u temperaturi, jedino lepse izgleda i lakse se menja pasta posto ce biti popunjeno sve oko cpu
Aha ok. Jel taj Thermal Grizly od AL?Nemoj sa Alija, imao sam nekoliko komada i sve sam ih bacio jer je fušeraj. Imaš u domaćoj radnji koja uvozi Thermal Grizzly frame za AM5 na popustu (2600)
ja imam thermalright neki ali kao sto rekoh nemoj da ocekujes da ces smanjiti temperature sa timPa koji da se kupi. Jel su ok ovi sa alija?
Aha ok. Jel taj Thermal Grizly od AL?
Ma ne ne ocekujem, tempreature ce biti te. Nego ono sto mene interesuej da li je antibending ili nije. Mada soscket vec ima backaplate.ja imam thermalright neki ali kao sto rekoh nemoj da ocekujes da ces smanjiti temperature sa tim
Znaci nema nikakvu svrhu?Bacanje para.
To znaci da mora da se skine postojeciu oklp sa procesora i stavi ovaj i tecni metal.Nikakvu. Pogledaj na TG sajtu ostale stvari koje imaju smisla. Custom heatspreader recimo, to donosi boljitak. Ove igračke su sviranje klincu.
Metalni jest antibending a i svka poča nema metalni backplate, nije to velika cena za potpunu sigurnost.Ma ne ne ocekujem, tempreature ce biti te. Nego ono sto mene interesuej da li je antibending ili nije. Mada soscket vec ima backaplate.
Who cares... Ne moze da se j... a da ti ne udjei izgubi se garancija
Za CPU? Totalno nebitna stvar.i izgubi se garancija
Ja sam stavio thermalrightov, jedino oko čega pomaže je što nema paste svuda oko procesora i dobro izgleda dok ne postaviš kulerZnaci nema nikakvu svrhu?
Ma sta ce mi to? Dovoljno je brzo to. Nekada sam se zezao sa tim overklokom, polirao mlatio seTako je.
Crkavaju i na drugim plocama. Crkavanje procesora je bila statisticka greska do pojave 9000 serije. nesto tu nije kako treba. Ploca ubije procesor, to zvuici bas cudno ali eto i to se desava.Za CPU? Totalno nebitna stvar.
Osim ako koristite ASRock ploče (u kombinaciji sa Ryzenom). 😂
Cinjenica je da crkava i kod drugih prozivodjaca, cinjenica je da crkava i na chispetu 670x. b650. A zasto na ASRockui najvise pa verovatno zato sto je ljudi najvise kupuju njihoive ploce sa obzirom na cenu i sa obziorom na to sta nude.Ma i dalje je statisticka greska.
Kako bese, nekih 100-150 slucajeva (ona tabela na redditu) ukupno (ukljucujuci non_Asrock ploce)?
Koji je to procenat u odnosu na sve prodate procesore? Mada da, deluje da se ranije uopste nije desavalo, takav je osecaj.
Mozda gresim sa brojkom, bukvalno sam preleteo preko tog posta na redditu.
Na većini onih koje sam video na reddity pad-ovi na CPU su progoreli ili barem osmuđeni dobro... tako da deluje da je problem u socket-u na neki način. Da li nepravilno naleganje, da li loše kalibrisane voltaže koje prevazilaze mogućnosti te površine, da li sam CPU "povuče" previše struje u nekom momentu, ali tek deluje da problem nije do matične koliko do CPU (jer on je taj koji mora da povuče tu struju, osim ako nije overvolt u pitanju).Ma sta ce mi to? Dovoljno je brzo to. Nekada sam se zezao sa tim overklokom, polirao mlatio se
Crkavaju i na drugim plocama. Crkavanje procesora je bila statisticka greska do pojave 9000 serije. nesto tu nije kako treba. Ploca ubije procesor, to zvuici bas cudno ali eto i to se desava.
A zasto onda crkavaju i na starim plocama b650 x670 x670e? Ljidima procesori 7000 rade sasvim normalno na x670e i onda neko ubode 9800x3d i on crkne? Jako cudno. Ja sam ubedjen da oni znaju o cemu se radi samo naravno cute. Koja je logika da prihvataju RMA ako su sigurni da je do ploca?Nije overvolt jer undervolt u većini slučajeva nije rešio problem. Iz AMD tvrde da je do nekog podešavanja u ASRockovom BIOSu. ASRock traži uzrok, ali do v3.50 nije precizno utvrđen.
7000 su radili normalno isti socket je, najvise se desavalo na serijama 9000 i to na 9800x3d verovatno jer se taj procesor najvise i prodaje. Jako cudno.Na većini onih koje sam video na reddity pad-ovi na CPU su progoreli ili barem osmuđeni dobro... tako da deluje da je problem u socket-u na neki način. Da li nepravilno naleganje, da li loše kalibrisane voltaže koje prevazilaze mogućnosti te površine, da li sam CPU "povuče" previše struje u nekom momentu, ali tek deluje da problem nije do matične koliko do CPU (jer on je taj koji mora da povuče tu struju, osim ako nije overvolt u pitanju).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari