Šta je novo?

AMD Ryzen 9000

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nista Prime nijedan ne govori, lepo ti kazem. Ti si taj koji je pretpostavio da test od 3min Prime95 pokazuje stabilnost, bez citanja poruka.
Ali je vazno da si se ti sam sa sobom ismejao sto nesto nisi skapirao.
Nigde ja nisam small fft spominjao za stabilnost, opet nesto nisi razumeo.
Pbo nikada nije bio problem.
CoreCycler koristi navedene programe, ismedju ostalih i Prime.
Radili su satima Prime, Occt, Cinebench23, 24, cak i Realbench i CpuZ sam na kraju probavao, a extreme profil na memtest je jedini pokazao nestabilnost i bilo je jasno zbog cega. Sve je testirano, jer je komp radio savrseno, igra radi 10 sati bez prestanka i onda na desktopu usled nekih banalnih taskova, zamrzne jednom u 2 dana, jednom tokom noci dok sam spavao, bez ikakve interakcije(24/7 mi je upaljen komp).

To svakako, jos cekam da li ce da se zamrzne, memtest je prosao 🙂

Poslednja izmena:
To svakako, jos cekam da li ce da se zamrzne, memtest je prosao 🙂
Može da se desi da se zamrzne ne zato što nisi dobro podesio nego zbog neke gluposti. Meni se recimo desilo da mi zabada nakon cold power on. Medjutim enablt-ovao sam memory context restore da mi ne trenira memoriju pri svakom podizanju, ali je DRAM power down bio na Disable i dešavalo se se da se nakon bootovanja zabode. Mislim čudno nakon tog zabadanja resertuješ komp i uđe u win normalno i sve radi. Inače ako nije skinut sa napjanja i ako nije u biosu ebablovano deep sleep sve je funkcinisalo. MIslim trbalo mi je veremena da shvatim šta se dešava. Ove gore dve pomenute opcije ili se uključuju zajedno ili se gase zajedno, i onda nema problema.

Upravo probao 9900x,isti đavo kao i sa 9800x3d. Ploča ide na reklamaciju.
Ploča juče predata na reklamaciju,videćemo šta će Mađari da kažu. Pripremio sam prezentaciju sa detaljnim opisom problema,sve lepo odštampano i spakovano u kutiju,pa šta bude...

Iskustvo drugara je to da su mu Madjari zamenili za 10 dana ram, ja do sada kod njih nista nisam reklamirao.

Videćemo. Ako budu hteli da reprodukuju problem koji sam ja imao,onda će biti lako. Ovako mogu samo da butuju sistem,i da me odjebu lagano 🙂

Videćemo. Ako budu hteli da reprodukuju problem koji sam ja imao,onda će biti lako. Ovako mogu samo da butuju sistem,i da me odjebu lagano 🙂
Ako si lepo objaniso neće biti problem, nema niko vremena da testira HW pa da ti vrate, pa ti onda njima. To se ovi naši tako rade ovde pa se ti sa njima ubeđuješ. Ja to kod nas nikada nisam razumeo, oni su stanju time da se zamlaćuju mesecima, ne vidim računicu.

Ja bas imam suprotno iskustvo, kod Madjara sam dva puta nesto reklamirao i oba puta se natezo za reklamaciju 45 dana, dok kod nasih reklamacije resavane u najkracem mogucem roku

Ja bas imam suprotno iskustvo, kod Madjara sam dva puta nesto reklamirao i oba puta se natezo za reklamaciju 45 dana, dok kod nasih reklamacije resavane u najkracem mogucem roku
Pa procedura naravno može da potraje, ali je bitno da se dobije zamena. Kod nas se zavisi od firme do firme. Ali ako nešto polovično crkne (poluispravno), kod nas u velikom broju slučajeva ti se vrati sa reklamacije, pa ti to nosiš opet.

Nisam siguran koliko se isplati da oni koji imaju 9950x3d pređu na 9950x3d2.
Ovi samo povećavaju TDP i ovo do sada je previše.

Pa kao i 9850, pravljeni su za one koji prelaze na te procesore ili sa ne x3d ili sa starijih generacija, sigurno da se nikome ne isplati da prelazi na te procesore sa 9800x3d ili 9950x3d.

Nazad
Vrh Dno