Šta je novo?

AMD Ryzen 7

Fale crveni led ventilatori i ovaj Dvd-citac da dobije sut kartu i lepotica [emoji4]

P9 Lite TT

Možda neki led element ne bi škodio. Ali i ovako je dobro. Ploča je bombona , vidi se da je vrhunski kvalitet, kao da je presvučena tankim slojem nekog materijala :)

Problem je sto je procesor hajpovan i prezentovan kako ubija i7-ice za 330 dolara, 330$ i 370-400e nisu isto, ni slicno. Koja je fora da izbacis proizvod i popalis masu (mene prvog) i na mala vrata krknes 50e vecu cenu od reklamirane? Intel, AMD, Nvidia bla bla svi rade isto to...

Svaki put mi nije jasno kako ljudi ne znaju da su cene u USA bez PDV-a... uvek je tako bilo.

Svi su culi, svi se cude, zbunjuje ih kako ameri placaju porez, al niko da poveze to sa cenama :)

Pa ljudi ne znaju da u americi su cene bilo gde (cak i u meni restorana) uvek prikazane bez poreza, pa tek na racunu vidis da su jos i porez dodali. I to nije PDV, malo morgen ce dati povracaj na granici. Zemlja prevaranata.

Ali su rekli surovu istinu sistem je nezreo i treba chekati.
-Horrible motherboards / BIOS, feels not ready for market

Pa da možda i najbolji test u smislu kako su predstavili celu priču. Treba pročitati bar taj zaključak.

The caveat: You must use software that makes heavy use of multiple cores, and frankly, I don't see that much software out there that really benefits from it significantly. Nearly all professional/workstation/productivity applications now have a GPU-accelerated work path, which will produce results much faster than any CPU you can throw at it while being more energy efficient at the same time. There are some notable exceptions here. For example, media encoding can be done on the GPU, but it is often performed using the GPU's own media-encoding hardware, which creates lower-quality videos than CPU-based encoders, like x264 or x265. This is where Ryzen will shine. If you look at the bulk of the other applications we tested, like Office, Photoshop, or Web Browsing, you will find that the Ryzen 7 1800X performs comparable to Intel processors that are one or two generations old.

This is still a tremendously impressive feat considering how far back AMD was before Ryzen on applications that are mostly single or dual-threaded. But it's something you should be aware of. Ryzen will not magically make everything you do faster. On the other hand, these applications usually run very quickly on all CPUs on the market; when was the last time you've waited more than two seconds for an operation in Microsoft Office to complete?

Poslednja izmena:
Kakav zaključak - Kupovina 8-core/16-thread procesora ima smisla samo ako vam treba procesor sa mnogo jezgara??? Jok, treba mi za tetris.

Delimično je tačno to za GPU, ali opet, to ne baži za svaki softver. Npr, koliko znam od 3D CAD programa, jedino Solidworks može da koristi GPU za render, GIMP više ne radi nego što radi i slično. Čak i tamo gde je GPU standard, ima slučajeva kad je potreban CPU. Mi smo do sada koristili CPU za 3ds max i da bismo prešli na GPU render, potrebna je izmena modela (materijali, podešavanja...) za koju nema vremena.

I ja bih voleo da se sve što je moguće prebaci na GPU, zato sam i kupio APU pre 3 godine :d Ali to baš sporo ide. Uveć će biti potrebe za single-core performansama, za multi-core procesore i za many core procesore (GPU). Samo treba videti šta je kome prioritet.

Nije to bez veze napisano u zaključku i dobro je što realno saopštavaju ljudima kako stoje stvari.

Kakav zaključak - Kupovina 8-core/16-thread procesora ima smisla samo ako vam treba procesor sa mnogo jezgara??? Jok, treba mi za tetris.

Delimično je tačno to za GPU, ali opet, to ne baži za svaki softver. Npr, koliko znam od 3D CAD programa, jedino Solidworks može da koristi GPU za render, GIMP više ne radi nego što radi i slično. Čak i tamo gde je GPU standard, ima slučajeva kad je potreban CPU. Mi smo do sada koristili CPU za 3ds max i da bismo prešli na GPU render, potrebna je izmena modela (materijali, podešavanja...) za koju nema vremena.

I ja bih voleo da se sve što je moguće prebaci na GPU, zato sam i kupio APU pre 3 godine :d Ali to baš sporo ide. Uveć će biti potrebe za single-core performansama, za multi-core procesore i za many core procesore (GPU). Samo treba videti šta je kome prioritet.
Ne znam za MAX , ali Cinema 4D ima Team render i ja sam racunao da ako kupis 5 komplet konfiguracija ryzena 1700 ispada ok 3000 eura i dobijas render farmu sa 80 tredova, to je po meni povoljno i svaka mala firma koja se bavi 3d-om moze sebi to da priusti.
Sto se tice upotreba GPU za render u Cinemi moze pod V-RAY ili Arnold ali kao sto si rekao ko ce menjati teksture i osvetljenje.

Po meni, jedino realno testiranje PS-a, priblizno real word radu je na Toms Hardware, Light & Heavy workload. Cak i cuveni Puget Systems PS i LR testovi su manjkavi do neba i prostog razloga sto ih rade ljudi koji ocigledno ne rade u tim programima i samo koriste akcije/operacije koje mogu da kvantifikuju kroz brojke, a to sto se gomila tih stvari ili nikada ili samo jednom koristi, to nema veze. Da ne govorimo kako svaki covek ima svoj stil rada u PS i LR. Sve se tu desava u okviru jedne dve sekunde, tako da snage itekako ima za sve. U cemu je fora je da se PS veoma cesto koristi u kombinaciji sa LR (moj slucaj, otvoren katalog sa nekoliko desetina hiljada raw fotki), plus plagici, plus Illustrator, ide nesto u pozadini itd. Dakle multitasking, mnogo jezgara, tredova, dosta memorije i workflow je veoma responsive. U tome je fora sa mnogo jezgara u slucaju obrade fotografija. Sve druge cifre su muziciranje, a o tome koliko su PS i LR lose napisani, knjige su napisane. Postoji sw za obradu novijeg datuma koji je mnogo bolje napisan i u tim programima Ryzen jednostavo jede sve sto je Intel, bez obzira na hercazu, st i ostalo. Capture One (najbolji izlazni rezultat od svih raw konvertera), DxO Photo Suite, Corel AfterShot Pro itd su u tom smislu svetlosnim godinama ispred Adobeovih cudovista...

A sta nije sa single core perfo u redu? Kod ryzen 1800x skoro identicno sa 6900k.

Ja nigde nisam reko da nije nesto u redu? Nego da ocu jos jace :D (Na to sam mislio)

Sa Zen2 ako bude sve Ok sa proizvodnim procesom doce na razinu i7 7700K

A ovaj 16/32 to ce biti samo da se pokazu da mogu bolje od intela za 1000$

6950x je 1700$ sa "samo" 10/20. Moze tu lako biti i 1500-2000$ za cpu. Vec su pokazali da mogu da se nose sa 2011-3 platformom. Ali 16/32 + 4 channel ddr4 - to ce biti (ako je istina) bas ozbiljna platforma.

Profesionalno kao i uvek.

Da li je ovo za 16 core Quad Channel istinita vest ili samo naklapanje?

Ako je istina eto nam pravog enterprise procesora!

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

Ali rekao je faktore za uspeh 2500k. Klokuje se nenormalno dobro. A Rađen se klokuje jako loše. Takođe je pričao da Rađen traži posebne optimizacije i zabrinuto konstatovao da to znači da stariji naslovi neće biti "optimizovani" a ko nam garantuje i za buduće naslove. Tako da nothing to see here što se tiče gejminga i R7. R5 1500X će svakako biti isti za igre uz mnogo nižu cenu. Ovaj R7 nešto ne verujem da će da se proslavi jer je za neki uži krug ljudi sa obzirom na cenu i to da je za heavy multi tasking što malo kome treba u odnosu na celu populaciju.

Stig'o rayzen, pa da vidimo dal je hype il' je intel swipe.

Prilozi

• AMD Ryzen™ 7 1700.jpg
    AMD Ryzen™ 7 1700.jpg
    67.3 KB · Pregleda: 227
Vrh Dno