Tepodong
Slavan
- Učlanjen(a)
- 15.10.2006
- Poena
- 320
Kako dobro izgleda ova kombinacija, odavno ne videh nešto ovako. Breathtaking :whip: :exploder:
Problem je sto je procesor hajpovan i prezentovan kako ubija i7-ice za 330 dolara, 330$ i 370-400e nisu isto, ni slicno. Koja je fora da izbacis proizvod i popalis masu (mene prvog) i na mala vrata krknes 50e vecu cenu od reklamirane? Intel, AMD, Nvidia bla bla svi rade isto to...
Test im nije baš neki, s obzirom da su toliko dugo čekali da ga objave....Evo i techpowerup testa link ka testu
Ne znam za MAX , ali Cinema 4D ima Team render i ja sam racunao da ako kupis 5 komplet konfiguracija ryzena 1700 ispada ok 3000 eura i dobijas render farmu sa 80 tredova, to je po meni povoljno i svaka mala firma koja se bavi 3d-om moze sebi to da priusti.Kakav zaključak - Kupovina 8-core/16-thread procesora ima smisla samo ako vam treba procesor sa mnogo jezgara??? Jok, treba mi za tetris.
Delimično je tačno to za GPU, ali opet, to ne baži za svaki softver. Npr, koliko znam od 3D CAD programa, jedino Solidworks može da koristi GPU za render, GIMP više ne radi nego što radi i slično. Čak i tamo gde je GPU standard, ima slučajeva kad je potreban CPU. Mi smo do sada koristili CPU za 3ds max i da bismo prešli na GPU render, potrebna je izmena modela (materijali, podešavanja...) za koju nema vremena.
I ja bih voleo da se sve što je moguće prebaci na GPU, zato sam i kupio APU pre 3 godine :d Ali to baš sporo ide. Uveć će biti potrebe za single-core performansama, za multi-core procesore i za many core procesore (GPU). Samo treba videti šta je kome prioritet.
Stvarno prelepo izgleda steta sto Amd ne prodaje ovaj stock cooler posebno van procesora.Kako dobro izgleda ova kombinacija, odavno ne videh nešto ovako. Breathtaking :whip: :exploder:
https://forums.anandtech.com/threads/ryzen-strictly-technical.2500572/page-34#post-38797798 za sad se samo prica. Ali 16/32 za desktop... Ozbiljan udar na top intel platformu.
Stig'o rayzen, pa da vidimo dal je hype il' je intel swipe.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari