Pošto vidim da NIKO nije reagovao, ajde da ponovo okačim ovaj link.
http://wccftech.com/amd-ryzen-4-core-benchmarks-intel-core-i7-7700k/
Za gledanje !!!
Jeste, treba pazljivo pogledati ovaj test. Vec si postavljao ovaj link,, mislio sam da odgovorim, ali, reko' nema potrebe, sta sad ovaj opet hoce, pravi se mnogo pametan.
😀 Ali, posto vidim da se pomalo raspravljalo i diskutovalo u vezi ovog testa, reci cu neko moje zapazanje.
Mene interesuje samo gaming. Ako je tacan test, ( smanjili jezgra, 8 vs 8, slican klok, slican kes ) , onda je AMD u problemu. Zasto ? Zbog rezultata za Far Cry Primal i Tomb 2016 koji su u ovim testovima cpu najzahtevniji za testiranje proceva. Sve ostale igre u testu su vecinom gpu bound i nema velike razlike u perfomansama.
Za Primal razlika je za avrg. oko 13% i za minimum oko 19%. Za Tomb je razlika u cpu sceni koja je Geothermal Valley, za avrg. oko 19%. U ostalim scenama koje su gpu bound, razlike su minimalne.
Ako jos uzmemo u obzir, da postoje igre koje su procesorski vise zahtevnije od ove dve, .....ako uzmemo u obzir da 7700K moze da ostvari prednost i kod overkloka, ocekivano je da razlike budu i preko 20 - 25% u cpu bound situacijama, kada uporedimo 8 vs 8 jezgara Intel vs AMD procevi.
Tako ispada po ovom testu, videcemo, mozda i nesto poprave sa optimizacijom i sredjivanjem bagova.