Pošto vidim da NIKO nije reagovao, ajde da ponovo okačim ovaj link.
http://wccftech.com/amd-ryzen-4-core-benchmarks-intel-core-i7-7700k/
Za gledanje !!!
Jeste, treba pazljivo pogledati ovaj test. Vec si postavljao ovaj link,, mislio sam da odgovorim, ali, reko' nema potrebe, sta sad ovaj opet hoce, pravi se mnogo pametan.

Ali, posto vidim da se pomalo raspravljalo i diskutovalo u vezi ovog testa, reci cu neko moje zapazanje.
Mene interesuje samo gaming. Ako je tacan test, ( smanjili jezgra, 8 vs 8, slican klok, slican kes ) , onda je AMD u problemu. Zasto ? Zbog rezultata za Far Cry Primal i Tomb 2016 koji su u ovim testovima cpu najzahtevniji za testiranje proceva. Sve ostale igre u testu su vecinom gpu bound i nema velike razlike u perfomansama.
Za Primal razlika je za avrg. oko 13% i za minimum oko 19%. Za Tomb je razlika u cpu sceni koja je Geothermal Valley, za avrg. oko 19%. U ostalim scenama koje su gpu bound, razlike su minimalne.
Ako jos uzmemo u obzir, da postoje igre koje su procesorski vise zahtevnije od ove dve, .....ako uzmemo u obzir da 7700K moze da ostvari prednost i kod overkloka, ocekivano je da razlike budu i preko 20 - 25% u cpu bound situacijama, kada uporedimo 8 vs 8 jezgara Intel vs AMD procevi.
Tako ispada po ovom testu, videcemo, mozda i nesto poprave sa optimizacijom i sredjivanjem bagova.