Nemam pojma ali od kada sam to namestio sve ok. Maks 78c i to u nekim ekstremnim uslovima. Vrućina, furuna od mitx, itd.napon manji od 1.3 a ne puca vam all core na 4.2? kojom to madjijom? meni 4.15ghz radi na 1.385 i tek tu je stabilan, a o temp da ne pricam 80+ u full loadu lagano i to sa bequiet dark rock pro 4
Nešto nije namešteno kako treba, sa PBO bi trebao skor da bude 5000 +/-20ak.Evo istestirao sam Cinebench, AC i Division 2. Maks do 78C je isla temperatura sa memorijom na 3200MHz.
Pogledajte prilog 286149
Pogledajte prilog 286150
Pogledajte prilog 286151
napon manji od 1.3 a ne puca vam all core na 4.2? kojom to madjijom?
Meni na 1.3 radi stabilno al nema boga na 4.2 all core da ga nateram plafon 4157. Na 1.25 takodje stabilan al onda nece preko 4130 da idenapon manji od 1.3 a ne puca vam all core na 4.2? kojom to madjijom? meni 4.15ghz radi na 1.385 i tek tu je stabilan, a o temp da ne pricam 80+ u full loadu lagano i to sa bequiet dark rock pro 4
Kako si uspeo na 78c ? Ja moj nmg preko 67c u testu da nateram nece baksuz nema sanse al zato nece ni na 4.2 all core vec oko 4157, menjao sam na 1.5 cak isto nece baksuz na 4.2 pre ovog windowsa ( 2004 ) je isao do 4.2.Nemam pojma ali od kada sam to namestio sve ok. Maks 78c i to u nekim ekstremnim uslovima. Vrućina, furuna od mitx, itd.![]()
Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk
To je jako dobar primerak procesora kada može ispod 1.3v na 4.35GHz. Kada postaviš ručno multiplier i napon, PBO ionako više ne radi. Odlično je sve to ispalo. Jedino što može da bude "mana" ako ti nije svejedno je da nema obaranja takta u idle režimu i troši malo više struje u idle. Sve to naravno ako je stabilnost dobra. To je nadprosečan primerrak processora pa zato može tako da radi.Pozdrav.
Opet ja sa novim rezultatima. Ovaj put sam overklokovao proc. na 4,35GHz i 1.28V. Iskljucio sam u biosu PBO i manueno podesio core clock i napon. Normalno se bootovao komp, testirao sam uspjesno bez pucanja Cinebench sa mnogo boljim rezultatima od default (prethodnih) podesavanja, 5204 u odnosu na 4623.
Temperature su bolje ali su mi malo cudne. Na primer, prolikom Cinebench testa max temp je bila 75C a na prethodnim podesavanjima je bila 70C. Sto se idle temp. tice ranije se na trenutak spustala ispod 40C sada je maltene fiksirano na nekih 42C-45C i nema uopste onih prevelikih skokova koji su isli cak i do 70C. Dosta su stabilnije idle temp. Ono gde je primetno bolja situacija je prilikom igranja AC Oddisey, pre je temp bila konstantno zakucana oko 78C - 80C i preko, a sada se kretala od 55C do 68C.
Sta mislite da li je ovo ok overklok, da li je bolje sa ovim fiksnim radnim taktovima ili ne? Da li je pametno sto sam iskljucio PBO mod u biosu?
Pogledajte prilog 286276
U principu ne bi trebalo biti problema kada se iskljuci PBO i fiksira napon tj clock?
Cak i ako je CPU bolje binovan, kao sto bi trebala da bude nadolazeca XT i 4000 serija, sve iz teksta pada u vodu?
Sta je sad ovo ... opet neki uzasni textovi o AMD-u kruze ..
https://www.youtube.com/watch?v=10b8CS7wQcM
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari