Šta je novo?

AMD Ryzen 3000

A vazno je koje je godiste? Kako to?
Ja ne menjam tehniku jer je izasla noivija, ne vidim kako je OLED bolji od Plazme, npr... Sta god marketing pricao.
Pokusavam da izracunam koliko mi para treba za slicnu masinu u AMD i dodjem do 3x vise love, dakle, isto je!
Za te pare mogu i Intel da kupim razlika bude 5% u performansama u korist AMD. Tolika frka za 5%, e to mi nije jasno.
A posebno je razlika velika u raspolozivosti RAM memorije koja podrzava AMD, koliko vidim mora masno da se plati.
Dakle, sve to me navodi na pomisao da za manje para i mnogo manje muke moze da se kupi intel konfa, a RAM kakv hoces, zar ne?

Dal si ti realan covek...em poredis cene novog i polovnog, em koristis cinjenicu da na trzistu polovne opreme nema and ekvivalenta iz tog perioda, em je ovo tema za desktop segment, ne za server/prosumer...

Inace, nejaki Ryzen 3 1200 od 30-40e sahranjuje taj tvoj xeon u svakodnevnoj desktop upotrebi i gejmingu, bukvalno mu shiski po grobu :D

Poslednja izmena:
@ luka3rd

Vecu glupost odavno nisam procitao.

Poslednja izmena:
Ignorisite ga, obican troler, pogledajte mu profil.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ignorisite ga, obican troler, pogledajte mu profil.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Vi bi ste se malo svadjali sa mnom... Kakav je to moj profil?

Ja hocu da smanjim comp, prodam sto vise ne koristim i gledam sta ima novo...
Vidim da ste se primili kao da dele AMD dzabe, pa gledam zasto.
Pritom koji god review da pogledam, stalno se prica o probirljivosti kod izbora memorije, to mi zvuci jako lose za nekoga ko mora da kupi najmanje 64gb...

PS Tema je Ryzen 3000x

PS Ryzen 3 1200? Ok, bicikl...

Iznenadjen sam kakve rezultate 3300x ima u usporedbi sa 3700x. U igrama (1440p). Vraski dobar posao.
Nadam se da ce sto pre kod Madjara da se pojavi.

Gledam sad i jedva iskopah poredjenje sa r5 2600, bije ga novi 3300x u igrama, osetno jaci single thread

E sad, na duze staze koliko ce 4c/8t biti dovoljno pitanje je.

Za light gaming će svakako biti dovoljan, a i za neku jeftinu mašinu je odličan izbor.

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Mozda konacno padnu cene polovnih 6700k i 7700k na realnih 80ak eur :D

Gledam sad i jedva iskopah poredjenje sa r5 2600, bije ga novi 3300x u igrama, osetno jaci single thread

E sad, na duze staze koliko ce 4c/8t biti dovoljno pitanje je.

Ima bolji single thread i od R5 3600.

Mozda konacno padnu cene polovnih 6700k i 7700k na realnih 80ak eur :D

Nema sanse, jak renome stoji iza te intelova K serije, drzace cenu bas dosta
Mozda padnu cene za 2xxx 3xxx 4xxx, ali ne verujem da ce mnogo

To je u stvari dobro, ko ima te metuzaleme moze lepo da ih zavalja i kupi novo, a kao i uvek, fanbojevi ce da plate ceh

Ma naravno, video si smajli, ne mislim ni ja da ce se to desiti, ali u ovom trenutku dati novac koji se trazi za te procesore je apsolutno suludo.

Za light gaming će svakako biti dovoljan, a i za neku jeftinu mašinu je odličan izbor.

Sta ti smatras pod light gaming? :) Meni je light gaming esport igre, tipa PES, pa onda Minecraft i ostalo, a to moze i moj matori FX.

Za 99% gejmera ovi procesori ce zadovoljiti sve potrebe uz odgovarajucu graficku kartu naravno

Na hardware unboxed kanalu sto sam pogledao recenziju, 3300x trenutno pruza identicne performance kao 3700x u 1440p, prosecno 2-3 fpsa manje... ili ni toliko, kao u slucaju RDR 2 npr...

Light gaming?!
Mislim da ovaj procesor, u ovom trenutku, nudi malo vise od toga i da ce za cenu kojom ce se prodavati, pokoriti trziste "jeftinih" gejming racunara.

Koliko videh, daje gotovo identicne rezultate u igrama sa 3700x kada se koristi rx 5700xt.

Cudan neki light gaming... :smash:

AMD zatvorio tržište procesora za narednih 5 godina, koliko će 3300X biti aktuelan i dovoljno dobar za gaming.

Kakvi crni light gaming, ovo je all around best buy. Jedino ako intelov i5 ne bude negde oko 200-220e.. Medjutim, tesko da ce 3300x kod nas da bude ispod 17 vajferta.

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

AMD zatvorio tržište procesora za narednih 5 godina, koliko će 3300X biti aktuelan i dovoljno dobar za gaming.

Ammm...heh.

BTW, pazite kako je sad 4/8 u 2020. čudo za gejming, budžetna revolucija, ovo, ono...a kad se pomene Intelov 4/8 onda svi u glas "jao, pa ko bi to koristio u 2020, nema ništa bez 6 jezgara, moderne igre, 0.1% low" etc...
E živote...dvostruki standardi...

Poslednja izmena:
Sta ti smatras pod light gaming? :) Meni je light gaming esport igre, tipa PES, pa onda Minecraft i ostalo, a to moze i moj matori FX.

Za 99% gejmera ovi procesori ce zadovoljiti sve potrebe uz odgovarajucu graficku kartu naravno
Mislim da i kada dodju igre koje traže više jezgara, da će moći u budućnosti i to da tera,, više sam na to mislio. Sada je top, nema šta.

Nisu to dvostruki standardi, pošto nema loših proizvoda, već samo loših cena ;) Pa su ljudi pre dve godine davali 250€ za taj ekvivalent (i5-8600) jer single-thread. I intel će uskoro ponuditi isto to po istoj ili malo većoj ceni (i3-10000), doduše bez jeftini(ji)h ploča.

Ovaj procesor je namenjen igračima na budžetu i za njih je pun pogodak. Mislim, meni je i R3 1200 (stock) puna kapa za igre i koštao je koliko i R3 3100 sada. Ali lepo je što imam izbor da napravim upgrade od 60-70€ i kupim nov procesor sa performansama većim do 70% u MT i do 50% u igrama. Mada mislim da ću ipak ići na R5 2600 ili nešto slično.

Ono što je bitnije je situacija sa pločama i potvrda da serija 300 ploča neće podržavati Zen3 (Ryzen 4000) procesore, bar ne zvanično. Mislim, AMD kaže da ovi procesori ne mogu na moju ploču, ali MSI kaže da mogu. Pa možda bude slično i sa R3 4300 :D U svakom slučaju lepo od njih. Što kaže čovek, AMD napravi novi procesor koji može na staru ploču. A intel napravi isti procesor koji mora na novu ploču :d

Poslednja izmena:

Intel već godinama ima 4/8 procesore. Kako se do sad pljuvalo po njima a sad kad AMD nudi isto to, odjednom je ok? Jezgra ništa? 4 komada sad nije malo, malo je samo za Intel?

Ne govorim o sadašnjim i3, ako neko hoće nov procesor što bi uopšte uzimao 4-core? A ako ga već ima (kao što mnogi imaju), onda AMD-ov? Ali Intelovi 4-core ne valjaju, zastarelo, a AMD-ovi su dobri, preporuka za kupovinu, niko ne preispituje...'ajd sad.

Poslednja izmena:
Za manje para, jeftinije ploče i mogućnost OC-a. Meni je to dovoljno recimo.

Intel već godinama ima 4/8 procesore. Kako se do sad pljuvalo po njima a sad kad AMD nudi isto to, odjednom je ok? Jezgra ništa? 4 komada sad nije malo, malo je samo za Intel?

Ne govorim o sadašnjim i3, ako neko hoće nov procesor što bi uopšte uzimao 4-core? A ako ga već ima (kao što mnogi imaju), onda AMD-ov? Ali Intelovi 4-core ne valjaju, zastarelo, a AMD-ovi su dobri, preporuka za kupovinu, niko ne preispituje...'ajd sad.
Niko ne kaze da ne valjaju, samo da cena nije adekvatna. 3300X je 7700K za 120-130e, naravno da ce narod da poludi, taj procesor se prodavao za 3x vise novca.

Pun pogodak je sto su sva jezgra na istom CCX-u, to uz IPC i IMC iz trece generacije pokazuju svoju moc :)

Vrh Dno