Šta je novo?

AMD Ryzen™ 7000 (Zen 4)

Valjda su mislili na to, nisu tako glupi...valjda.

Zezam se, ne bi trebalo ništa da bude. Na grafičkim kartama se x puta dešava da pasta procuri na te sitne komponente oko GPU čipa ako menjaš nekad fabričku pastu...dokle god pasta nije elektro-provodljiva, ok je.

Morali su da se razlikuju od intela😂🤣

Bar nema cupanja procesora zajedno sa kulerom

To je valjda ovaj?

Cene su o.k. Ja sam platio 5600g kada je izašao oko 330€. Mene više brine potrošnja struje. Jedina realna predost kod AMD a bi bila da matična ploča podržava i starije procesore. Da novi soket AM5 traje koliko i AM4.

Biće veselo ako je ovo istinito. Mada kad vidim rumor u naslovu to kao Blic da čitam.

To je valjda ovaj?

Moguće.

Fa8F5JWUUAQ_g7n.jpg

Poslednja izmena:
Kad je event danas?

Hvala

Jedva cekam, mada ne ocekujem puno detalja. Iskreno, sacekao bih 3D V-Cache verziju koja bi trebala da demolira sve ali mi se ne ceka Q1 2023:

Što bi se reklo, kad vidiš grafikone, onda ćeš sačekati. :D

Cena izgleda nece biti vece, Wccftech leak
  • Ryzen 9 7950X - $799 US
  • Ryzen 9 7900X - $549 US
  • Ryzen 7 7700X - $449 US
  • Ryzen 5 7600X - $299 US

^ neće u USA ali kod nas sigurno hoće

299*1.2*117=42.000 rsd
Tako da sigurno očekujte oko 45+k na početku

Pa generalno da kad se uzme koliko je USD jaka a euro/dinar slab.......
Mada ja ocekujem jer je prodaja desktopa slaba da intel i amd moraju da malo ulete u rat cena, nema druge

Zašto bi? Intel će da se omrsi od ljudi koji ne žele da kupuju nove ploče i DDR5, AMD će da se omrsi od early adoptera. Nemaju potrebe da obaraju cene tako rano...
Svima je jasno da je boom u prodaji bio privremen...sad se vraćamo redovnom programu.

Vrh Dno