Šta je novo?

AMD RX 9000 / RDNA 4

zesci stutter. 1% low pokazuje da je palo na cak 5fps.
koliko sam video u novinama za poslednje drajvere navodno je to sredjeno - ovo je 1080p scenario i to na low.
dakle ovde graficka digne noge i stavi se na godisnji odmor... eventualno malo pospremi radni prostor sa ~50% gpu util.
procesor i/ili ram ovde vise odlucuju, a posto je u pitanju ryzen 7600 koji ovo jednostavno ne moze da vozi u 1080p, otud i stutter koji ne cudi.

za 9070 ne treba gledati nista ispod 1440p i to na high/ultra i to uz neki pristojniji procesor.

Ja sam čak jedno vreme gledao da uzmem 7700x, ali ne znam koliko bih dobio, a i ne igram esports igre da mi zavisi od procesora...

zesci stutter. 1% low pokazuje da je palo na cak 5fps.
koliko sam video u novinama za poslednje drajvere navodno je to sredjeno - ovo je 1080p scenario i to na low.
dakle ovde graficka digne noge i stavi se na godisnji odmor... eventualno malo pospremi radni prostor sa ~50% gpu util.
procesor i/ili ram ovde vise odlucuju, a posto je u pitanju ryzen 7600 koji ovo jednostavno ne moze da vozi u 1080p, otud i stutter koji ne cudi.

za 9070 ne treba gledati nista ispod 1440p i to na high/ultra i to uz neki pristojniji procesor.
Daj bre :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: , moj 2600k ne pada ispod 60 nikad, a prosek je oko 120-140... 7600 može bar 3x toliko... ovo meni liči na neki drugi problem, većina njih radi capture na istoj mašini i ko zna šta još u pozadini... u praxi ovo nikad nisam video... sa mnogo lošijim konfiguracijama.

Moze da se desi da bas tad krene win update i da bas tera neku segu u pozadini, ali sustina stoji. 9070 nije 1080p kartica, i za konstantniji framerate treba bolji procesor za tu kartu.
Drajver treba jos da sazreva, a ni CS2 nije programerski biser ako cemo iskreno, tako da faktora svakako ima milion.

Nisam, gledao sam timestamps i u pravu si - radi se o 1440p low podesavanjima. Bottleneck je izgleda konstantan u vecini naslova posto sam i u ostalim video stucanje i to jako sa jednocifrenim fps na trenutke.
Nesto definitivno nije u dobro podeseno sa njegovom masinom.
Valjalo bi osloniti se na drugi pouzdaniji kanal.

Mogu vam ja testirati šta hoćete ako nekome treba test.

Nisam, gledao sam timestamps i u pravu si - radi se o 1440p low podesavanjima. Bottleneck je izgleda konstantan u vecini naslova posto sam i u ostalim video stucanje i to jako sa jednocifrenim fps na trenutke.
Nesto definitivno nije u dobro podeseno sa njegovom masinom.
Valjalo bi osloniti se na drugi pouzdaniji kanal.

Cim iskopam pouzdanije, ja cu da okacim. Nasao sam sta ima (a nema bas nesto za 5600), ostali se stide (ne mogu da unovce preglede?). Zato su svi bili zapeli k'o mutavi B580 da testiraju sa procesorima od Z80 do 9950X3D...

Mogu vam ja testirati šta hoćete ako nekome treba test.
Izvini ako si vec pisao negde ali gde si je uzeo i koliko si platio ? Gledam je u prodavnici za 85k i premisljam se. Pored sapphire pulse imaju i gigabyte gaming oc, asus prime i asrock challenger. Ove tri su mi zanimljivije zbog tri fana.

Pa da, ali po vecoj ceni nego sto bi trebalo. Ovo je trebalo da bude 9060, a Navi44 da ostane za 9050.
Ali posto ima 70 u imenu, onda i cena moze da bude 70...

Pa da, ali po vecoj ceni nego sto bi trebalo. Ovo je trebalo da bude 9060, a Navi44 da ostane za 9050.
Ali posto ima 70 u imenu, onda i cena moze da bude 70...
Pa naravno, kao kad je nVidia svojevremeno izbacila 8800 Ultra, GTX i GTS, a kartice nebo i zemlja razlika, al sta ces, voli raja da kupi mid range karticu i da kaze kupio sam creme de la crop ponude proizvodjaca.

To nije nV ili Amd izmisljotina, to je koriscenje imena jaceg brenda kao strategija prodaje. Radili su to i jedni i drugi mnogo puta, ali to ne tangira hw entuzijaste, oni prate grafikone. To je za prostu raju

Izvini ako si vec pisao negde ali gde si je uzeo i koliko si platio ? Gledam je u prodavnici za 85k i premisljam se. Pored sapphire pulse imaju i gigabyte gaming oc, asus prime i asrock challenger. Ove tri su mi zanimljivije zbog tri fana.
Uzeo direktno od dobavljača. Preko moje firme neka kombinacija.699e.

U Holandiji lagano padaju cene.

Prilozi

• IMG_4744.jpeg
    IMG_4744.jpeg
    158.5 KB · Pregleda: 130
Nažalost cene će uskoro porasti zbog trgovinskih tarifa, možda je sad najbolje vreme za kupovinu.

Nažalost cene će uskoro porasti zbog trgovinskih tarifa, možda je sad najbolje vreme za kupovinu.

Grafičke mahom dolaze iz Kine, nema razloga da ovde poskupe zbog američkih tarifa.

Lanac snabdevanja i proizvodnje komponenata je veoma složen, verovatno će tarife imati uticaj na konacnu cenu.

Cena grafike ce biti najmanji problem, obzirom da ce celo trziste sveta biti poremeceno i moguca je SEKa2 (ko se seca 2008.)

Uz sve to sada imamo i talas fake grafickih uglavnom iz kine (fake core i memorija zalemljeni za donatorsku kartu za rezervne delove. Naravno - neispravne)
Ceka nas taj talas kriza sada na svakih 4-8 godina, sto ekonomski, sto politicki izazvan, jer se bogati tad bogate jos vise.
Drugim recima - vezite se, bice bumpy ride.

Poslednja izmena:
Grafičke mahom dolaze iz Kine, nema razloga da ovde poskupe zbog američkih tarifa.
Prva tura, mozda ne. Ali je ekonomija spojen sud, pogotovo jer pricamo u US, a ne o Dzibutiju ili Sri Lanki. Potres u velikoj ekonomiji utice na ceo svet na logicne i nelogicne nacine. Nego, kad izlaze 9060 i 9070 GRE?

Nece to do Evrope, bar skorije-tarife idu za robu koja se uvozi u SAD. I obrnuto, u Kinu. Sem ako Evropa takodje ne poludi i krene da lupa i Kinezima tarife, sve bi trebalo isto da ostane neko vreme. Vise brine da proizvodjaci mogu zbog percepcije nestabilnosti da smanje proizvodnju svega pa onda sve da poskupi, ali onda je rec o svoj robi, ne samo 9070/ grafickim kartama

1744103543647.png
I ovo je do sredine marta. Sad je odnos jos grdji po NV, narocito nakon skandala sa drajverima.

Eto AMDu market share... Samo da isprate sa brojem komada i PRAVIM cenama.

Ako i bude, nece preko noci. Treba bar 2 odlicne generacije zaredom da bi prebili preko 50%.

Edit: sledeci je UDNA (nova arhitektura) koja menja RDNA, a AMD se do sad nije cesto proslavio u prvoj iteraciji nove arhitekture. Videcemo.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno