Šta je novo?

AMD RX 9000 / RDNA 4

Video sam i ja

IMG_20250306_104320.jpg

Samo da vas upoznam da je još neko mogao da vidi

unnamed.jpg

Pitao sam ih za karte pre nego sto su ih izbacili na sajt, verovatno su odlucili da dignu cenu jer je prva tura otisla odmah, sa sve asrokom xt od 96990. Nagadjam ne znam. Svoju kartu sam rezervisao u atomu. Imas I na redittu tipa koji je otvorio temu juce da se hvali kako je uzeo kartu od dobavljaca za 710e, xt pulse model

Poslednja izmena:
Skočile cene u nabavci baš gledam bar za 20%... Izgleda da sam trebao po 93k uzeti sad je 110

Hoce, samo verovatno ne nase

Da, po ovim cenama su preskupe. Nema tu nicega ako je karta 100k, mogao je da se uzme 7900xt nov za manje od 80k jos prosle godine. Da bi postojao bilo kakav dobitak, karta ne sme da bude iznad 80 000, i iznad 70 000 za 9070 non-xt.

EDIT: Promenio si post, slazem se skroz da ce biti izmedju 6700XT i 7700XT. Ne verujem da ce AMD da trosi vafer da proizvodi karticu koja ce performansama biti izmedju RX 7700 XT i RX 9070 za manju zaradu od eventualnog naslednika koji bi imao RX 7600 XT konfiguraciju jezgra. Nit oni postuju kupce dovoljno da urade tako nesto, nit mislim da bi se RX9060 XT sa ovakvim performansama lose prodavala, vazno je samo da predje 6700XT i da ima vise VRAM uz ne preterano visu cenu.

To pricamo o Navi44 based. A cekamo da dobijemo potvrdu da li ce 9060 biti Navi48 ili Navi44 based. Ja merkam (a i logika kaze DA BI TREBALO BITI) Navi48 based ispod 9070.

A ovaj leak 16GB/128bit macku o rep, tako su i ove kartice bile 8800 i 8800XT, pa na kraju nisu bile.

Vise je dobavljaca pa se zato i cene razlikuju, verovatno kako je ko uspeo da dobije umanjenja od proizvodjaca. Jutros je i $ lepo pao pa je i to uticalo na cene onih koji su vezani za $. U svakom slucaju slaba dobavljivost bar za sada, posebno XT modela, ali opet bolja nego sto je bila situacija sa 5070ti i 5080 na pocetku. Rekao bih da 9070 modela ima dovoljno, mada je i potraznja dosta manja. Opet pojavilo se i par pristupacnijih 5070ti i 5080 modela, tako da je situacija svakako bolja nego sto je bila. U kojem ce pravcu cene ici mislim da to niko ne zna...

U kojem ce pravcu cene ici mislim da to niko ne zna...
Ima info od UK prodavca da ce samo odredjena kolicina kartica da ide po MSRP ceni, pa onda ide poskupljenje. Kako ce zaista biti kod nas ostalih, ostaje da se vidi.
OcUK.png

Upravo tako, mnogo je faktora koji ce uticati na cenu, logicno bi bilo da posto AMD konacno ima konkurentu kartu cene krenu na dole ali cesto se desavalo da cene posle pocetnih nesto nizih (a opet svakako visokih cena) krenu jos da skacu. Nekako jako je tesko odrediti dobro vreme za kupovinu grafike.

Kad krece prodaja???

...krenula vec, zar nsi video prepucavanja gde je jeftinije naci? :D

Krenula je prodaja, zvali su me da je karta stigla. Jedino drajvera za download jos nema
...krenula vec, zar nsi video prepucavanja gde je jeftinije naci? :D
Napade me covek da haluciniram, izmisljam cene I da sam u dilu sa radnjom. Da sam im u komsiluku otisao bi I predstavio bi se kao poreski inspektor, da izvadim dnevni promet i uslikam gosn soleslavu

Krenula je prodaja, zvali su me da je karta stigla. Jedino drajvera za download jos nema

Napade me covek da haluciniram, izmisljam cene I da sam u dilu sa radnjom. Da sam im u komsiluku otisao bi I predstavio bi se kao poreski inspektor, da izvadim dnevni promet i uslikam gosn soleslavu
Postavi racun :p

Uvek ista prica, kartica nema.

1741272396346.png

FOMO
Sutra izlazi sunce bez obzira da li ću kupiti danas karticu ili ne. A ako je ova radila toliko dugo, nek radi još koji mesec dok se ne smiri situacija.

U Holandiji ih ima, ali cene…
IMG_4720.jpegIMG_4719.jpeg

1000006127.jpg

1000006128.jpg

Samo jos da dodjem s posla i da instaliram te misticne drajvere sto je amd konacno objavio danas popodne. 🤣🤣🤣

Vrh Dno