Na pogresnom smo kontinentuMicrocenter nema više 9070xt ni u jednoj radnji, ali ima dva modela 9070 po MSRP, čak za Gigabyte triple fan model nude povraćaj tako da je $522,49.
Obrnuta psihologija da kupci kupe karte prethodne generacija (uz upsell)to nema logike,
To bi imalo smisla da prethodna generacija nije EOL. Ovako je clearance sale stare generacije u pitanju, tu su cene uvek bolje.Obrnuta psihologija da kupci kupe karte prethodne generacija (uz upsell)
EOL jeste, ali ima previse ponude, a nece da spuste ceneTo bi imalo smisla da prethodna generacija nije EOL.
osim sto cene nisu bile bolje, nego cak i losije od pre nekoliko meseci, a preko noci nestadose karte xDOvako je clearance sale stare generacije u pitanju, tu su cene uvek bolje.
kolko sam ispratio po redditu/forumima/yt zaista izgleda da je to standard za ovu seriju across the board za hotspot/memoriju malo povisene temp ... Mozda ima par izuzetaka ali 90% sto videh je tako ... Sa ovim undervoltom , sam to smanjio u mom slucaju na meni psihicki prihvatljivije vrednosti makar za hotspot ... Ali izgleda da je to to za ovu generaciju. Doduse ... U bolje provetrenom kucistu i pri manjoj ambijentalnoj temperaturi (testirao sam na 24c) - kapiram da bi to izgledalo bolje.Sta je to sa temperaturama memorije? Izgleda da je to normalno na 9000 seriji, nije do modela karte?
Indeed. U tome je poenta te glupave cene 9070 non-XT.Da, to je tacno 14% brza a 9% skuplja, to nema logike, jedino objasnjenje je pokusaj upsell-a.
Pogledajte prilog 483663
Spasce to ubrzo, cim se ne bude prodavalo.Indeed. U tome je poenta te glupave cene 9070 non-XT.
Kolika je stvarna razlika u odnosu na 6800XT u performansama, npr u CP77 i koja rezolucija?Posto sam poslom u US-u , juce posle 3h cekanja uspeh nekako da ugrabim u lokalnom mikrocentru - jedinu po msrp sto je ostala u tom momentu ASROCK RX9070XT SL. - zvanicno moja prva "bela" grafika ikada ...Danas proverih i vidim nemaju xt modela uopste vise imaju jos par 9070 non XT .
Posto sam cekao sa zamenom 1 generaciju 6800xt otisla iz kucista i zamenjena sa 9070XT - ja sam poprilicno srecan. poprilican improvement u stvarima sto sam do sad uspeo da istestiram (3dMark, CyberPunk, Diablo4, Lost ARK )
Sama grafika je izuzetno tiha , memorija je malo on the warmer side sto se mene tice ide stock do 90c kao i hotspot ... sam GPU temp je dosta nizi. Tu dolazimo do cinjenice da grafika lagano ide 90mv u offset undervolt i tako se temperature snize za ~5c a score se poveca za par procenata u svemu sto sam probao. Ako se ide i na negativan power u amd drajverima - npr -10% , ode potrosnja na ispod 300 - ne prelazi ~270w i score se vrati na onaj originalni default bez undervolta.
A posto mi je sve spakovano u ITX kuciste and it's a bit crowded , tako sam za sad i ostavio.
Jedno malo odusevljenje - grafika ima fizicki switch za iskljucavanje RGB-a ... Mom odusevljenju nije bilo kraja. Proc u masini je 5800x3d.
Sve u svemu , za cenu po kojoj je nabavljena - prezadovoljan i performansama a i ponasanjem kartice i samom izvedbom modela i kulturom rada.Dosao oko 10am ... Kazu da od ponoci su ljudi kampovali i da je red bio skroz oko zgrade...
Pogledajte prilog 483698
Jedan od poslednjih da sam dobio kupon za msrp model ... Pure luck ...
Pogledajte prilog 483699
Stari 6800xt Pulse safirka vs Asrock 9070xt
Pogledajte prilog 483700
Mrzim RGB ...
Pogledajte prilog 483703
6800xt Score
Pogledajte prilog 483704
9070xt Score
Pogledajte prilog 483705
6800xt Score
Pogledajte prilog 483706
9070xt Score
Pogledajte prilog 483707
Note - svuda na netu stoji da je boost clock 2970 mhz za ovaj model, cak i GPU-Z to potvrdjuje. Medjutim u realnom radu ista ide i blizu 3100 dosta cesto sto mi je dosta cudno ali ne zalim se. Moguce da je i zbog undervolta , nisam obratio paznju kako se ponasala pri stock podesavanjima.
Pogledajte prilog 483712
imas kad kliknes spoiler - benchmark bas u CBP sam odradio sa identicnim podesavanjima 6800xt vs 9070xt - oko 50% ugrubo je sto vidjam i po testovima i igrama . Naravno kod tebe ce to biti malo manje jer imas 6900xt ali i dalje lep skok kapiram.Kolika je stvarna razlika u odnosu na 6800XT u performansama, npr u CP77 i koja rezolucija?
Ja jos uvek teram moju 6900XT (ali neka jaca verzija sa XTXH chipom) i ne mogu reci da nisam zadovoljan kako tera igre u 4K. Ne znam da li mi se uopste i isplati da prelazim na 9070XT, pa te zato pitam
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari