Šta je novo?

AMD RX 9000 / RDNA 4

Gledam ovog daniela owena, amd RT je u prednosti u odnosu na 5070 u svim igrama, osim u path tracingu cp2077, gde svakako sve daju mali fps
Mislim da je to isto bitno, mnogi su spremni da na karatama ovog ranga namunje sve opcije i onda kažu vidi ova što daje 25 je mnogo brža od ove što daje 17, a oba jednako neupotrebljiva.

Mislim da je to isto bitno, mnogi su spremni da na karatama ovog ranga namunje sve opcije i onda kažu vidi ova što daje 25 je mnogo brža od ove što daje 17, a oba jednako neupotrebljiva.
Pa ne bih se bas slozio da je 25fps jednako neupotrebljivo kao 17. Ne znam, meni je razocarenje da XT ima primetno gori RT od 4070 Ti Super i da je cesce na nivou 4070 Ti ili cak obicne 4070 Super, to su kartice koje kostaju osetno manje.

Nitro+ treba da kosta 80K max kod nas. To se nikada nece desiti. Onda 7800XT treba da kosta 50K. :D Kupujte dok ima, ne cekajte!

Pa ne bih se bas slozio da je 25fps jednako neupotrebljivo kao 17. Ne znam, meni je razocarenje da XT ima primetno gori RT od 4070 Ti Super i da je cesce na nivou 4070 Ti ili cak obicne 4070 Super, to su kartice koje kostaju osetno manje.
4070ti super je skuplji od 9070xt, koji je opet skuplji od 4070s

4070ti super je skuplji od 9070xt, koji je opet skuplji od 4070s
Ako je verovati kp cenama 9070 xt je najskuplja kartica od tih koje si naveo. Razlika izmedju najjeftinije 9070xt i 4070 Ti Super je skoro 50e.

Razbili su koliko su podigli RT performanse u odnosu na prethodnu seriju, vise ne zaostaju sa tim

Ako je verovati kp cenama 9070 xt je najskuplja kartica od tih koje si naveo. Razlika izmedju najjeftinije 9070xt i 4070 Ti Super je skoro 50e.
Pa ako gledas srbiju onda xt ima "super" cenu. Video pulse model za 93k. U radnji su 4070s 89k, 4070ti s 120k, 5070ti 150k valjda. Na iponu I polovne kp 4070ti s ne mozes da nadjes ispod 900e. 5070ti 1140e

Iskreno zaostaju, samo su bas dosta smanjili razliku i napravili veliki skok u odnosu na prethodnu seriju
Nisam gledao sve review, samo Owen-ov zasad, u kome poredi sa 5070, u odnosu koliko je ranije bila neupotrebljiva za RT, ovo sad je dan i noc... Da je mogla ovde da bude 70-80k to bi bilo extra u odnosu na trenutne cene i stanje na trzistu, ali generalno su presvirane cene
edit.
Cyberpunk 4k RT Ultra
ne bih ja rekao da ona zaostaje uopste, ako uzmes u obzir njen MSRP a Ameri ce je verovatno i dobiti po toj ceni

Prilozi

• 9070xt.jpg
    9070xt.jpg
    371.5 KB · Pregleda: 108
Poslednja izmena:
Ja vidim da ću možda i običnu da uzmem 9070, 10% brža negde i manje XT varijanta, a znaci mi da ne moram napajanje da menjam.

Pa ako gledas srbiju onda xt ima "super" cenu. Video pulse model za 93k. U radnji su 4070s 89k, 4070ti s 120k, 5070ti 150k valjda. Na iponu I polovne kp 4070ti s ne mozes da nadjes ispod 900e. 5070ti 1140e
Upravo to. A biće starijih modela sve manje u prodaji vrlo, vrlo brzo, po bilo kojoj cijeni.

Šteta što nema podatka o performansama referentne 9070XT, da vidimo koliko to frejmova dodaje +50W i +1 8-pin kabl.
Uporedi sa 9070 i vidi koliki je dobitak sa 100W više. 40% veća potrošnja u igrama za 10% bolje performanse. Bezveze nasvirana karta, rekao bih da je non-XT bolja kupovina

Ja više nemam dileme, sigurno će da padne jedna XT varijanta, samo da se zakači neka krštena cena, nema žurbe.

@Space Beer 15%. 9070 ima bolji perf/W, a 9070XT bolji perf/$.

I pored dva dodatna meseca za optimizacije, izgleda da drajvere i dalje nisu dotegli kako treba, ima nekih cudnih rezultata. Performanse su tacno tamo gde su rekli da ce biti, da se ne ponavljam jos jednom :)

Sto se tice 9070XT, mislim da je najveci problem sa tom kartom sto su u poslednjem trenutku podigli potrosnju sa planiranih i najavljenih ~260w na ovih 300-350, u zavisnosti od modela, kao posledicu toga sto je Blackwell ispao losiji nego sto su ocekivali, pa da je "primaknu" direktnoj konkurenciji sto je vise moguce.

Ako ih bude na trzistu, uradili su sasvim dovoljno da malo podignu trzisni udeo u ovoj generaciji. Sa druge strane, krajnji korisnici su mnogo cudna sorta - pre par dana je ubedljivo najgluplja karta u poslednjih 5 godina postala najpopularniji izbor u Steam Hardware Survey-u :)

Čovek je je pisao o tome da su obe kartice neupotrebljive i da nam daju performanse na kačičicu.

Hw unboxed ima drugacije rezultate za neke igre u odnosu na ove predjasnje reviews sto odgledah. Negde ispade i 7900xt jaca

Nazad
Vrh Dno