Šta je novo?

AMD RX 9000 / RDNA 4

• Začetnik teme Začetnik teme GoranM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cena 104k,domaca firma u pitanju a ima ih i na KP.
Ne bih o imenima jel ne verujem da je dozvoljeno a lako se moze naci.

Znaci 15k skuplja XT od obične kod nas.

Onda je jaka cena za 9070, video sam da je za 88k-89k prodaju.

300 evra vise od preporucene cene 😳

Mozda zavisi od modela,ko zna...ali cinjenica je za tu razliku u ceni je bolja varijanta 9070xt.
Namerno su i stavili takvu cenu da se vise prodaje 9070xt a ova 9070 ce vremenom pojeftiniti.
Slicna prica sa cenom 7900xt i xtx kad je xt bila preblizu cenovno top modelu a kasnije vremenom pojeftinila.

@dAnijeL
Msrp je uglavnom za USA trziste i to mislim bez poreza.
Evropa je zasu svakako sto se tice cena ako gledamo zvanican "msrp".

Brate, maknes 2 km van veceg grada i nema kanalizacije, kamoli interneta i klauda.

Meni je i dalje čudno dati taj novac za grafiku. Čudi me da kod nas nije populaniji cloud gaming
Vecina igara koje su široko popularne rade dobro i sa starijim karticama, posebno ove online, Valorant, CS2, LOL isl. Tu ti je i 6600 više nego dovoljno za 200-250+ fps u 1080p ili oko 150 u 2k. A mnogi igraju i na slabijim mašinama to isto u 40-60 fps.

Meni je i dalje čudno dati taj novac za grafiku. Čudi me da kod nas nije populaniji cloud gaming
Ja sam ti ostarela skola gamera.
Volim komp ispred sebe a otvorio sam se da resim grafiku na malo duze. 🤗

Poslednja izmena:
@misterija021 Merak cenu nema. Podeli utiske kad stigne.
Činjenica je da ni ova generacija nije baš namenjena širokim masama, bar po ovim početnim cenama. Za ostale, stpljen-spasen.

A prodao sam staru Pulse 6800 pa malo manji bol za novcanik.🤣
Trebalo bi sutra da stigne valjda ali mozda bude i prekosutra jel je proslo podne kad sam narucio.
Javicu utiske,opet Pulse al 9070xt heh.

Javi temperature memorije, bilo je reci da idu na 90+°C

Planirali AMD ili NV uopste da izbaci karte sa cenama od 40-50-60-70k dinara, za onaj pravi srednji rang, ovo se svi pucaju sa kartama od 100k i vise, pa de su ostale komponente... nekad se ceo komp sklapao za cenu graficke pa se i to smatralo skupim

To su sad cene za nizi (office) rang, tipa rx 6400...

Cekam cene u EU ali ne nalazim.

Dodjoh do svoje xt celicne legende nekako, i rezervacije. 820e... Jedina pored powercolor reapera da je ispod 320mm sa 2x8pinca 😄 ajmo ti reviews

Sutra kreće zvanična prodaja, nego je neko od distributera očigledno pustio kroz XML gde su webshopovi to povukli i oglasili, sutra će biti kartice sigurno vidljive i na iponu i kod drugih velikih igrača u EU pa i kod nas, ali kada se ti dinari pretvore u EUR to je to, s obzirom koliko smo malo tržište i koliko se male količine uvoze ovo su čak i ok cene, daleko od US MSRP, ali mislim da nisu toliko daleko od nekih EU cena

Sad čekamo testove 🙂

A prodao sam staru Pulse 6800 pa malo manji bol za novcanik.🤣
Trebalo bi sutra da stigne valjda ali mozda bude i prekosutra jel je proslo podne kad sam narucio.
Javicu utiske,opet Pulse al 9070xt heh.
Javi kakva je karta, meni ona najprimamljivija

Ne racunas inflaciju? Znam ni ja je nikad ne računam, ali se mora uzeti i to u obzir.
Kakva "inflacija" kad je 599$ = 599$ ??!?!
To kako su za taj nivo performansi dosli do toga da traze bas tih 599$ (a trebalo je max 499$) to je vec neka prica o recimo inflaciji itd.
Kad se vec formira cena od 599$ sa USA, dalje sve preko toga je "klepanje" kupaca i nista vise.

Evo idu i ostali "veliki", samo iskaču...

Izgleda nema igre gde je fsr4 implementiran, ali konacno su pogodili sa RT

Edit. Fsr4 je u horizonu i spidermanu, dobar je. Steta za cp2077

Gledam ovog daniela owena, amd RT je u prednosti u odnosu na 5070 u svim igrama, osim u path tracingu cp2077, gde svakako sve daju mali fps

Evo nexus mi sad malo spustio ocekivanja🙃

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno